Rdeč sšpaček

Začel/a thundercat, April 23, 2017, 10:54:23 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

pubi2cv

Hja....meni tudi original zici ne sedejo....boli križ ko hudič. Praktično že od l.95 v vseh citrotih A serije furam alternativne zice....

Zadnjih 10 let imam noter lederzice od Hyundai Coupe-ja in se krasno sedi. So nastavljivi v vse smeri, pa še podret se dajo naprej, kar pri Spačku zmerom prav pride :emot44:

c5 exclusive

zelo lepp:BigThumbs::BigThumbs::BigThumbs::BigThumbs:
Citroen C5 2.0 BlueHDi 180 Exclusive Avt. 2016 (privat)
Opel Insignia 2.0 CDTI edition start/stop 2014 (privat)
Audi A6 Avant 3.0 TDI clean diesel quattro S tronic 2015 (služben)

Čojko

Komentiralo se je lepoto oz. skladnost, ki je tu ni. To je isto kot da bi za 150kg možakarja na specialki rekli kako to lepo izgleda.

In spaček vs. Jaguar sta popolno nasprotje, po drugi strani pa oba carska!

Upam, da se razumemo.

garac

Kaj?kdo je rekel da ne izgledam dobro na specialki? Porkafix!

No ja spcialka pod mano pa res bol svoh izgleda,ampak to je njen problem, ne moj
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

dyane

Citat od: Èojko;236790Komentiralo se je lepoto oz. skladnost, ki je tu ni. To je isto kot da bi za 150kg možakarja na specialki rekli kako to lepo izgleda.

In spaček vs. Jaguar sta popolno nasprotje, po drugi strani pa oba carska!

Upam, da se razumemo.

Èojko glej..Andrej se je zelo potrudil in naredil zelo lepega spačeka...detajlno obnovljenega..in ga ni delal za prodajo ampak za UPORABO...in spačkovi zici so se slabsi od dijaninih...a pri obojnih te križ boli...tudi če je vse ok.....če pa si opreiran..pa ti drugi bolj pašejo je razumljivo...sam dokler zadnjih 18 let bila dijana moj prvi in edini avto sem orginal zice zabrisal ven v sikundi...pa najbolj so mi sedli od vseh od alfe 145 1,7 recaro...ker si se peljal kot car...na drugi strani pa sem sedaj iskal orginal zice ko zmesan...sploh cimosove,

Pa sem jih našel, konstrukcije..speskal..povaril...prevleke naredil do zadnjega šiva identične orginalu..vključno z skajem...

Zakaj to pišem ker je značilno slovensko...iskat napake, malenkosti...kar pa je najbolj pomebno pa ogromno krat ne znamo videti celote..in celotno gledano je Andrejev spak cuker...to je dejstvo...seveda se najdejo napake..najdejo se na povsem novih avtih..in to kakšne..pa kaj..to ke del življenja..nič ni popolno..po drugi strani pa je vse popolno..pomeben je kot gledanja...in ta klasični slovenski ni tapravi itd...na drugi strani pa nisi opazil cimosove sedeže(poudarjam cimosove..ker so drugačni od vse ostalih citroenovih dijan),
In recimo podal komentar...uhh kako lepi Cimosovi dijanini sedeži...zakaj poudarjam Cimos ker vem da ti dosti pomeni ker imaš sam dosti cimos programa.

Pa nič slabega..samo človek se trudi...pa ste ga sedaj že večkrat bombadirali(seveda redki)...po drugi strani pa sploh ne vidite da je se skoraj edini ki kaj pametnega objavi.

Pa nič osebnega Èojko..samo moj pogled na stvar..

Andrej:BigThumbs::BigThumbs:
[SIGPIC][/SIGPIC]

Čojko

Pa kako šele v prijateljevi Dijani s fotoaparatom na prsih.:Hammer3:
Morda bi moral razmisliti o novem prijateljstvu z lastnikom prasca.

Za spačka:
Sedeži so preglomazni, preširoki, manj prostora zadaj, pa še zelo nobel usnje je, kar ne gre v spačka, sploh pa ne s tapeto na vratih, ki mi je svetovno dobra.

Sicer pa naj vsak naredi kot mu najbolj ustreza.

Čojko

Miran, tekoče spremljam tvojo obnovo, ki je skoraj v nulo. Recimo, da delaš 98%, kar je izjemno! Me pa ravno pri tako vrhunski obnovi še toliko bolj motita tista dva procenta do perfekcije. Konkretno bi to recimo bilo obledelo stikalo za vse 4 žmigavce.

Moj komentar tebi kot Andreju ni kritika za slabo delo, temveč spodbuda oz. razmislek za izboljšanje.

PS: V Amiju so bili montirani sedeži od Alfe 33

zlomjo

Pomagajte mi izbrati sedeže za spačka. Trenutno ga čakajo twingotovi. Se mi pa zdi, da niso najbolj primerni. Delujejo mi pretrdi in s premalo bočne opore. Mogoče bi bili dobri od vise ali gs-a?

dyane

Seveda...ampak moraš vedeti da je bilo dano najboljše stikalo od vseh in to najmanj 10 njih..zbrušeno in spolirano..ni pa bilo gor še končne politure za armaturu..ki so naredili svoje..sem pa ravno včeraj gledal nove...12 eur komad.....ne dijana ni 100%...ta ne, naslednja bo...je pa še vedno bolja od nove Cimosove v nekaterih pogledih..in to mi je potrdil gospod ki si je takrat kupil dve novi...o tem sem.prej govoril o celoti...na koncu lahko grema gledat pikice v lak...katera ličerija pa jih nima...majo jih novi avti..pa strukturno oz. Pomarančasto pobarvano...seveda se da narediti 100%...ampak je odvisno od resursov..ličerija za dijano brez napake...z določenimi postopki je 6 tisoč evrov...pa vse delama do nule pa sma na 15-20tisoc...ni problema...narediti 98% v nulo Dijano z dvema tretinami sredstev za perfektno ličarijo pa je velika umetnost...veliko odrekanja..ogromna zaloga delov..pa od jutra do večera garat tri mesece.

Enkrat bi moral poskusit.....na sliki po polituri so videti štekeri dosti bolj sveži...
[SIGPIC][/SIGPIC]

andraž

dyane

[SIGPIC][/SIGPIC]

andraž

1500 - 2000 razumem, ampak 6000 pa ne. Kaj pa je tako drago?

dyane

Glej Andraž ne vem, pri nas obstaja ličar..ki sicer ima veliko delavnico in dela vse od mehanike, kleparije in ličarije...doma pa ima posebej sektor za visoko cenovne ličarije...cena je od 5-7tisoc...dela za tujino..recimo e tipe...stari mercedesi, stara alfa spider itd...
Za 1,5..ti bo garazni licar pofarbal spaka..takole...malo pokital..dal spric kit..pofarbal odzunaj..malo odznotraj...ne vse tako kot sem jaz dijano...to je samo barve 5,5kg...ne gre finančno skozi...dobra ličarija za spaka je 2000-2500...

Pri tej za 6 pa so posebni postopki...posebni materiali..2x. Spric  kit..cakanje na posedanje...lakiranje pred barvanjem..itd...traja 2-5mesecev..potem pa 3 krat barvanje...ne mokro na mokro...barvanje brusenje barvanje...da je dovolj slojev barve...potem se spet pusti dober mesec...da se materiali posedejo..nakar sledi brušenje z posebnimi brusnimi matriali..dragimi kot žafran...1500-2000-3000-4000...in poliranje...nakar se da avto na sonce za par dni...in spet sledi poliranje...v glavnem dobesedno kot ogledalo...brez ene pikice...brez enega holograma..posedenega risa...globoki sijaj za na raztavo...to potem ne smes niti prati z navadno gobo...uporabljat moras posebne polorne krpe itd...

Ce mene vprasas spak in dijana nista primerna za kaj taksnega...bilo pa je hipoteticno napisano kot primer...kako obnoviti A serijo..da je vrhunska..pa se vedno cenovno v okvirih normale...
[SIGPIC][/SIGPIC]

andraž

Hvala za razlago. Vedel sem, da zna bit boljši mazerial in boljša obdelva dražja, nisem pa mislil da toliko...

fifk

Kapo dol vsakemu, ki se sploh loti obnove starega avta. Dela je ogromno, verjetno tudi kar nekaj finančnega vložka,  pa seveda znanja. Nekaterim uspeva bolje kot drugim, a to je normalno.

Najbolj pomembno se mi zdi to, da je lastnik zadovoljen s svojim izdelkom in nanj ponosen. Èe mu to uspe, je zmagovalec.

Jaz občudujem vse, kar takole vidim in z veseljem spremljam.

Lep pozdrav vsem.