Elektrika DS

Začel/a andraž, April 19, 2017, 10:55:44 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andraž

Nekaj sem sodeloval pri menjavi glavnih snopov elektrike na Igorjevi DS-ki. Menjati jih je bilo nujno zaradi dotrajanosti in poškodovane izolacije na starih. Ko smo jih dobili ven, je bilo jasno, da je bil avto tempirana bomba na temo elektrike. Izolacija na vsaj 30% kablov trda, razpokana in ponekod jo je precej manjkalo.
Za poseg je Robi dobil iz NL odlično ohranjeno nadomestno, ki se sedaj "tlači" noter. Za poseg je bilo treba odmontirati celotno armaturo.

žabec

To pa je kar veliko dela, ali se nove ne dobi?
Samo ena boginja je prava !

andraž

Se dobi, samo je 500 Eur, tole staro pa je Robi dobil za 100. Še slike, da ne bo kdo rekel, da ni res.

andraž

Zadeve se malo komplicirajo. Ima mogoče kdo elektro shemo DS?

Zeko124

Jaz jih imam nekje doma na enem CDju če se ne motim, samo je več različnih, ne vem, če so vse. Dobil od Bizija takrat.

Jaz osebno absolutno nebi tlačil starega kablovja nazaj notri če imate že vse razkopano. Se vse dobi, imaš Farnell tiste tamale pine za na ključavnico (če ima enako kot A serija) sem pa v Wurthu našel takrat.

Se najde nekoga ki ima nekaj volje, si narediš kable fino po barvah in piči :BigThumbs:.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

andraž

A veš koliko je to kablov? Nikakor ni kot pri 2cv.
Vsaj 122 različih priklopov je, tako da brez sheme ali že narejenih snopov ni teorije, da to sestaviš.

Zeko124

Citat od: andraž;232698A veš koliko je to kablov? Nikakor ni kot pri 2cv.
Vsaj 122 različih priklopov je, tako da brez sheme ali že narejenih snopov ni teorije, da to sestaviš.

Ni malo ja, ampak imaš staro napeljavo za vzorec in se naredi pa je mir za sigurno.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Lovro

Sheme so na tistih linkih, ki jih je objavil Žabec (če se prav spomnim).

Pa če na net napišeš  DS/ID wiring diagram, ti tudi pokaže nekaj shem.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

andraž

Hvala. Mi je ravnokar povedal električar, da že počasi vidi cilj...

amipick

Potrjujem da je bil avto res tempirana bomba,še akumulator smo izklapljali,da ne bi slučajno na Gorazdovem dvorišču se ta bomba naučila lajat.:emot73:
Me veseli,da se bo tudi ta problem rešil in bo avto tiptop!
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

visar

imam za letnik 65. v priponki
______/\\______
______/\\______

andraž

superca13

To sem jaz kar lepo sam naredil. Vse kar je bilo slabo vstran, novo zraven lepo po barvah tako kot je bilo, komplet ali pa delno, originalni konektorje sem dobil pri Franzose, vsa zunanja izolacija vstran in nova gor...in je šlo.
Je pa to precej enostavno, če je avto razkopan, drugače so muke.
Ti novi kabelski snopi so res dragi, enega sem videl od SM na citromobile in ni niti približno vreden tistega denarja..

žabec

Citat od: visar;232721imam za letnik 65. v priponki

Èe slučajno spodnje sheme niso prave je na klubskem strežniku vsa dokumentacija iz zelenega in rdečega CD-ja

https://www.citroen-klub.si/CitDocs/

žabec

Na tem linku je pa vsa dokumentacija, ki je bila predčasno na angleški strani za Citroene.

https://sites.google.com/site/citroenpublicationslist/