DS Pallas 23 ie l73

Začel/a Čojko, April 09, 2017, 09:40:44 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Čojko

No danes sem se srečal z žabo mojih sanj. Modra, noter rjavo usnje,...

Lastni išče strokovnjaka za IE, ki mu še malo nagaja. Pozna kdo koga, ki to res obvlada?

antasi

ja pri nas je moki ki šraufa in ima tudi ds 23ie restavrirano.
samo to je pri nas æez trojane...
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

andraž

Verjetno Gorazd? Morda Robi? Ali pa kakšen dolgoleten Bosch servis.

žabec

Èe kdo rabi imam nekje spravljene načrte elektronike za ta vbriz goriva.
Samo ena boginja je prava !

Čojko

Hvala za info. Ima kdo še kakšnega bolj strokovnega mojstra?

žabec

Kolikor se spomnim iz dokumentacije rabiš posebno napravo za testiranje vbrizga goriva. Hudo dvomim, da je Sloveniji še kakšna taka naprava.
Samo ena boginja je prava !

antasi

Japasajsemrekelmokijesvojegavnulozrihtalingledenatodaonšraufastarecitroenebotoedinopravinaslovpoklicimatjažamokija041656935

Zeko124

Mislim da ima Jura v Zagrebu identično (ali pa je imel pred časom). Je tudi nekaj brkljal okrog tega sistema.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

antasi

pa veš kje je zagreb??
iz ljubljane pet ur, dve uri vožnje tri ure pa na meji.
je pa že boljš čez trojane it, pa še saj veš kaj pravijo za hrvate...

andraž

Zelooo lepa. Bleu delta. Tako ima Tiso. Daj mu 8000 in odpelješ. Bolje 6500 če cuka.

garac

kolikor vem je med najboljšimi žabami pri nas, menda se bi jo dalo registrirat tudi za tujino, saj je ta teden že prešla mejo, kot čojkov gs.  Èojko se je odločil za soboto z adria classic.

Na Kubedu je ljubitelje hidravlike zastopal Lovro s svojo Vitaro, ki je zelo podobne barve, kot DS.

Pustimo to, morda ima res kakšen od starih, družinskih servisov na lagerju mehanika in primerno orodje. Mogoče ata Merlak, Trobec, ali Štefe?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

TISO

Citat od: andraž;232435Zelooo lepa. Bleu delta. Tako ima Tiso. Daj mu 8000 in odpelješ. Bolje 6500 če cuka.

Andraž kakšne bogokletne besede s tvoje tipkovnice letijo. Nikoli (ključe mi bojo iz moje hladne roke iztrgali pa še to težko).
Sicer je pa moja DSuper z DY3 mopedom in 4 brzinskim menjalnikom. Ni tako "fency", da bi imela še "ajnšpric" pa 5 brzin.
Sicer se pa na moji dela počasi zaključujejo (po kakšnem letu+). Motor je bil fejst zadihan (ventili, glava, odmična gred ipd.), pa menjalnik je bil glasen.

Èojko lahko kolega, ki rihta mojo vprašam, samo se mi zdi, da ima zelenokrvnih zverin zaenkrat vrh glave dovolj.
Mimogrede mislim, da mi je nekdo poslal fotke motorja avta tvojih sanj in spraševal če poznam kateri motor je notri.

andraž

Mislil sem na barvo, ne na kompliciranost motorja...

Lovro

Kolikor vem, je Gorazd (2 konja) uspel ukrotiti svojo 23 IE žabo, pa ga povprašajte za nasvet.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Čojko

Hvala za kontakte. Lastniku sem posredoval številko od Gorazda.

Glede srečanj pa nisem bil ne na Kubedu ne na otvoritvi sezone Adriaclassic. Zgolj sem šel po člansko izkaznico. Enostavno ni časa.