Mali,veliki servis in napis SERVICE

Začel/a garach74, April 02, 2017, 06:55:10 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garach74

Pozdravljeni. Sem lastnik Citroena C4, let. 2012,1,6 HDi 93 HP. Prevoženih imam 145k km. Vprašal bi,na koliko km se dela veliki servis in na koliko prevoženih km oz. intervali km se dela mali servis? In pa še nekaj. Avto sem peljal na manjši pregled in so mi dejali,da je potreben mali servis. Ampak jaz sem olje in filtre menjal pred enim letom in od takrat prevozil 11.000 km. Mehanik je to utemeljil s tem,ker je videl pri kontaktu,da zagori luč SERVICE,nato avto vžge in napis izgine.Kolikor vem,se pri kontaktu prižgejo skoraj vse opozorilne luči,popravite,če se motim. In pa koliko pri vas stane mali servis pri nepooblaščenem serviserju?  Hvala za vsakršno pomoč.

Čojko

Takega nepooblaščenca se je bolje izogniti.
Ali nimaš servisne knjige, kjer vse lepo noter piše kako je s servisi?
Priporočam da se obrneš na renomiranega pooblaščenca. Cenovno ni neke hude razlike, glede na narejeno pa je lahko ogromna.

hahehihoh

Citat od: garach74;232145Pozdravljeni. Sem lastnik Citroena C4, let. 2012,1,6 HDi 93 HP. Prevoženih imam 145k km. Vprašal bi,na koliko km se dela veliki servis in na koliko prevoženih km oz. intervali km se dela mali servis? In pa še nekaj. Avto sem peljal na manjši pregled in so mi dejali,da je potreben mali servis. Ampak jaz sem olje in filtre menjal pred enim letom in od takrat prevozil 11.000 km. Mehanik je to utemeljil s tem,ker je videl pri kontaktu,da zagori luč SERVICE,nato avto vžge in napis izgine.Kolikor vem,se pri kontaktu prižgejo skoraj vse opozorilne luči,popravite,če se motim. In pa koliko pri vas stane mali servis pri nepooblaščenem serviserju?  Hvala za vsakršno pomoč.

Mali servis na 20.000 km oz priporočljivo 1 leto
Veliki na 180.000 km oz deset let
Servis - od 80 do 300e - odvisno ali menjaš samo olje in ojlni filter ali vse filtre in zav.tek.

xpuser

Ja pa kaj bi še radi da je na armaturi blagajna in vam iztiska kaj pa kako.
Èe je mimo eno leto bo opozoril na servis. Kaj pa kako piše v knjižicah ki jih dobiš ob nakupu avta.

gero

Gospod HAHEHIHO.. , menjava olja in filtra ni servis vozila, servis vozila pomeni menjava filtrov in tekočiin ki jih je potrebno zamenjati po določenem obdobju oz.prevoženih kilometrih, prav tako se preveri delovanje svetlobnih teles (menjava po potrebi), delovanje čiščenja stekel,stanje brisalcev, mazanje pantov vrat, kontrola zavor ,kontrola pnevmatik,izpušnega sistema, .... skratka  pregledati je potrebno ves avto. Sicer pa vse piše v servisni knjižici ter navodilih za uporabo vozila. Naprimer Opel Astra G , na 60 000 km, poleg ostalega tudi demontaža zadnjih zavornih bobnov ter čiščenje zavor... Pa lep dan še naprej in srečno ter varno vožnjo.  Gero

garach74

Evo,opravil mali servis. Bil ves čas zraven. Zamenjano olje,vsi filtri,tekočine še vsepovsod dovolj,vizualno pregledano podvozje in ostale stvari. Cena vsega skupaj je bila 120 eur. Skratka,zaenkrat zadovojen. Hvala za pomoč in lep dan še naprej.  :BigThumbs::emot112:

garac

Kaj je to vsi filtri? Kabine,olja,goriva in zraka za 120 e. To ja pa res ugodno pa se olje in tesnilo cepa pa to... kje pa je bilo to
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

garach74

Citat od: garac;232234Kaj je to vsi filtri? Kabine,olja,goriva in zraka za 120 e. To ja pa res ugodno pa se olje in tesnilo cepa pa to... kje pa je bilo to

Ja,vse to,razen tesnila čepa ne...material iz Eurotona   Zasavje

xpuser

Toliko me pride servis na pooblaščencu, pa še kaj podmaže pa kakšen vijak preveri s ključem.

garac

Aja no tudi jaz sem mislil da gre za pooblascenca. Kolko pa je od tega stalo delo?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

Mi je pa zanimivo da ni bilo menjano tesnilo čepa ... a se ne menja to tesnilo pri vsaki menjavi olja?

Ker ko enkrat zategneš vijak, se tesnilo stisne, tako da naslednjič daš spet novo.

andraž

Vsakič se menja, ker so drugače kapljice pod avtom.

CitroX

Mogoče malo pretiravate s pooblaščenim servisom.
Èe si ali nisi pooblaščen serviser, še to ne pomeni, da delaš dobro. Prav tako ne pomeni, da ne delaš dobro, če to nisi.
Moja xsara zadnjih 12 let ni bila na pooblaščenem servisu. Ko je enkrat vmes bila, se je en vajenec učil ventilator zamenjati - ko se ga videl skoti vrata, me je imelo, da bi to sam naredil. Na drugem pooblaščenem pa niso znali servisnega intervala nastavit, p aše barvo  na blatniku pustili.
Da ne rečem, da sem zaman bil tam, ko bi rabil, da mi privijejo eno objemko na cevki za gorivo na vrhu in popolnoma dostopno (sem se mimo peljal slučajno). Jim je bilo pretežko in bi se moral naročiti. Sem moral v bauhaus kupit objemko in jo privil sam (2 minuti dela) ...

Na drugi strani sem pred leti servisiral pri Golji, zadnjih nekaj let pa na Peugeot Perko (nobeden ni pooblaščen) in ne moreš verjeti - avto je preživel zelo dobro. Oba sta delo vestno opravila (oz. njuni serviserji).
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

xpuser

Hehe jaz imam pa mešane, so dobri pooblaščenci in so dobri fušarji.
Rajši grem k prvem je na koncu ceneje.Osebno se mi neda skakat okoli in iskat najcenejše dele in kdo bo to najcenejše zamenjal Enako ne nosim olja na servis in tam jamram kako je vse drago.

Èe pa sam lastnik ne pogleda pod havbo in sam pogleda tekočine malo okoli motorja pa če kaj stran visi pod avtom:) ali pa če je pod avtom kakšna lužica mu nobeden seriser nebo dober. Posebaj če ima interval na 2 leti.

garach74

Zdravo.
Zaenkrat vse ok,tudi raznih kapljic ni pod avtomobilom,kljub nemenjanju čepa...tko da zaenkrat vse bp....lep dan vsem skupaj  :)