C4 Picasso 2016 - sklopka

Začel/a levcek, Marec 30, 2017, 05:25:23 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

levcek

Zdravo,

ima kdo kako idejo oziroma ali je še kdo od uporabnikov c4 picasso letnik 2016 1,6 hdi 120 opazil "trdo" sklopko?

Menjali so mi sklopko, vztrajnik, dajalnik,... še vedno isto. Èe moram malce dlje držat sklopko je praktično nemogoče saj je tako "težka". Kaj pravzaprav uravnava trdoto pri novi sklopki?

So morebiti trše sklopke "normalne"?
Prosim za kakšen nasvet

levcek

Nima nihče izkušnje z C4P trdo/težko sklopko?

Poskusil sem primerjati s klasičnim C4, bencin kjer pa je "normalno mehka".
Imajo C4P hdi trše stopalke sklopke od ostalih?

andraž

Tako trda, da jo komaj držiš, že ne sme biti.

levcek

Pa je v osnovi trša od ostalih?
Èe jo je potrebno držati npr 30s jo bos težko...

levcek

Citat od: andraž;232100Tako trda, da jo komaj držiš, že ne sme biti.

Kaj pa bi lahko bil razlog?

tomaz555

levcek

Pri meni je tole res čudno. Pod garancijo so zamenjali komplet sklopko z vztrajnikom ter dajalnik.
Ko vključim avto je trdota razmeroma normalna, ko pa se en čas peljem in pritiskam na sklopko pa postaja trda/težka. Ko vozilo ugasnem in pustim malce stati je ponovno kratek čas mehka, potem ponovno trda.

Kako je ta reč dejansko skupaj sestavljena, od česa je dejansko odvisna trdota?

Komplet so mi menjali, ker mi je prej ostajal pedal v pritisnjenem stanju, še prej je ob pritiskanju sklopke le ta dajala čudne kovinske zvoke pd sebe (neke vrste škripanje ali drsanje).

Je možno da je napaka kje drugje, kako je tole povazano z menjalnikom oziroma ali je napaka čisto kje drugje?
Hvala.

tomaz555

Pedal tudi meni škriplje, to niti ne moti, bolj moti škripajoča prema. Kako pa deluje menjalnik? Odlično ali tako- tako?

levcek

Pri meni se je slišalo takole: https://drive.google.com/open?id=0BwLL8lIUJUqxSVBUSFFmLWZYQTg

Potem so prvič menjali sklopko, od takrat je trda...
Zamenjali so menda komplet.

Menjalnik, kaj pa vem, zdi se mi ok... Kako pa bi vedel da ni?

Kavka

Moja sklopka in vztrajnik imata trenutno 291.000 km in bosta počasi potrebna menjave. Sklopka naj ne bila tako trda, da je ni moč držati dlje časa, čeprav za to ni potrebe, daš pač v ler, pa še dobro ni za ležaj sklopke, če dlje časa stisnjena. Trda pa postaja, ko gre proti koncu, tako da sigurno nekaj ne štima...
Kje si bil na servisu?

levcek

Citat od: Kavka;232270Moja sklopka in vztrajnik imata trenutno 291.000 km in bosta počasi potrebna menjave. Sklopka naj ne bila tako trda, da je ni moč držati dlje časa, čeprav za to ni potrebe, daš pač v ler, pa še dobro ni za ležaj sklopke, če dlje časa stisnjena. Trda pa postaja, ko gre proti koncu, tako da sigurno nekaj ne štima...
Kje si bil na servisu?

Kavka hvala. Ni toliko problem da jo je treba dalj časa držati, ker vem da to ni ok, ampak je problem v tem, da jo je problem stiskati, saj se pojavi, da ima pritiskanje velik upor. V vmesnem času in prebiranju tujih forumov sem ugotovil zanimivo reč. Namreč če z roko nekajkrat premaknem "ročico" cilindra sklopke potem je krajši čas sklopka "normalno" mehka na pritisk . Nato ponovno postane trša.
Hm glede na to, da je hidravlična, je možno da je slabo "odzračena" ko so menjali sklopko? Ali pa kakšna nastavitev. Drugače res nevem kaj bi lahko bilo...

andraž

Kaj pa če bi šel vprašat na kakšen drug servis?

xpuser

Èe je bila pred in po menjavi trda je možno da sta cilindrčka ali pa kaj z napeljavo.
Drug serviser naj pogleda.

grozny

Malo stara tema, vendar pri meni zelo aktualna.
Danesi je začela drset, tako, da jo bo treba menjat. Tisti, ki ste jo na 1.6 hdi 82kW, ročni menjalnik menjavali-kaka je cena?
Poleg tega, pa jo imam še vedno mehko-nični trda.

Aja še zanimivost. 2 tedna me je zezal tempomat. Nastavljen na npr 120 in ko sem pršu iz tunela, ga nazaj vkopu, je potegnu in se v sekundi izklopu. Očitno je elektronika povezana in je zaznala, da sklopka ni ok in se je zato izklapljal.
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

jumper1

Ja če sklopka zdrsi izklopi tempomat.