Xsara Picasso ugaša v prostem teku

Začel/a alsu, Marec 18, 2017, 10:25:58 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

alsu

Pozdravljeni,

imam težavo z omenjenim avtom (Xsara Picasso, 1.8 - 2000 letnik) in sicer, da se ugaša v prostem teku, ko se npr. ustavim v križišču itd...

Ko so se pojavile prve težave (pred tremi meseci) sem zamenjal motorček prostega teka in tako je do pred enim tednom avto popolnoma normalno deloval. Takrat smo tudi spucali svečke, loputo, menjali MAP senzor, a se je pravilno delovanje motora začelo šele po menjavi motorčka prostega teka.

Sedaj pa se težava zopet ponavlja pa še stopnjuje, se pravi ko je avto mrzel ne ugaša, v kolikor pa prevozim 25-30 km se prične ugašat. (pa tudi takrat je bila podobna zadeva da se je pojavljalo ob segretem motorju).

Danes zvečer, ko sem se vračal domov se mi je avto ugasnil najmanj 6-7 krat, večinoma v prostem teku, enkrat do dva krat pa tudi v vožnji pri hitrosti 50-60 km/h, v bistvu mu je kar zmanjkalo moči.

V glavnem vsakič ko se mi avto ugasne potem normalno prižge iz prve.

Èez dan sem zopet spucal svečke, pregledal kable, preveril motorček prostega teka, ki je popolnoma nov ampak ne, zadeva še kar ne funkcionira.

Ma kdo kakšno idejo kaj bi bilo še tako specifično za tako težavo?

north

Citroën - Creative Technology

MAJSTR

MENI JE RAVNO TAKO UGASAL,SICER MOTOR 1.6 16V,SEM GA PELJAL K MEHANIKU,SCISTIL LOPUTO IN SEDAJ NORMALNO DELA

xpuser

1.8 in 16 16v je čisto drugi svet.
@MAJSTR luputa se čisti ob servisu.
@alsu pobrskaj se je že pisalo o tem.

alsu

@north kako zgleda ta reč?

še ena zadeva, ki je nisem omenil; kar nekajkrat se mi je zgodilo da avto ugasne v trenutku ko je bencin pod četrtino, tako da če natankam malo več do polovice potem se mi ni ugašal...

a je možno da je kaj s pumpo, tj. konektor ali kaj drugega?

CitroX

Tole bi pa res znala biti črpalka za bencin. Ena je v rezervoarju z gorivom verjetno.
Ko je nivo prenizko, ne zmore več premagati višine. Verjetno že prej bolj revno vleče dalje, v prostem teku pa ni dovolj vakuma, ki bi potegnil gorivo.
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

xpuser

A črpalka goriva dela zvezno z obrati ?

alesz

Kaj je bolje,meni dela skoz na ful obrate,črpalka mislim........

firbec

Identičen problem z ugašanjem sem imel na ZX-su. Super start-stop sistem :D
Motor 1.8, 100 km.

Kriva je bila preperela cevka na nek senzor podtlaka. Na sliki, pri ZX-su je na levi strani.
Prepereli del cevke sem odrezal, ponovno nataknil na senzor in problem ugašanja segrete mašine je bil rešen.

Upam, da ti ta informacija kaj pomaga.

xpuser

Citat od: alesz;231807Kaj je bolje,meni dela skoz na ful obrate,črpalka mislim........

Saj to mislim, ali dela ali pa ne. Se da izmerit pretok in pritisk.Kakšne so še ok vrednosti bo pa kdo drug pisal.

alesz

Citatše ena zadeva, ki je nisem omenil; kar nekajkrat se mi je zgodilo da avto ugasne v trenutku ko je bencin pod četrtino, tako da če natankam malo več do polovice potem se mi ni ugašal...
Èe razmislim nazaj se celo spomnim enega takega primera.Xp je dobil udarec od zadaj in očitno je val goriva odtrgal kompletno ohišje črpalke v rezervarju.Plovec je nekako kazal,polno normalno,pod polovico je pa vedno "motor umrl".Problem je le ker se ne da to enostavno pogledat.Pomerit tlak takrat ko "crkne"?!

alsu

pred parimi dnevi sem naredil servis, menjal olje, vse filtre, nove svečke (bosh), filter goriva, senzor temperature, detaljno spucal loputo (z carb spray-om), ampak se vedno ugasa.

Danes sem narocil crpalko goriva (rabljeno), se to stestiram pa bom videl kaj dalje... (sicer je malo neroden dostop do pumpe ker nima dostopa z zadnje strani - pod sedezi ali pa v prtljazniku).

xpuser

Lahko vsaj zmeriš pretok pumpe/pritisk preden greš razdirat komplet zadnji konec.

alsu

Citat od: xpuser;231828Saj to mislim, ali dela ali pa ne. Se da izmerit pretok in pritisk.Kakšne so še ok vrednosti bo pa kdo drug pisal.

maš prav, preverim v pon. preden se spravim na delo...

maš še kakšno idejo, kaj bi lahko preveril oz. kaj bi v tem primeru povzročalo težavo?

alsu

Bila je pumpa goriva, čeprav sem težko prepričal mehanike, da mi izmerijo pritisk goriva ker so bili vsi prepričani da ni možno da je pumpa, na koncu pa se je pokazalo nasprotno...