Mali dostavnik PSA-Fiat - Nemo, Bipper, Fiorino

Začel/a garac, Avgust 06, 2007, 10:48:59 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andraž

Sem imel čast voziti to čudo, ki se je sicer imenovalo Peugeot Bipper Teepee, ampak je verjetno enaka zgodba kot Nemo. Peljal sem se na tekmo iz Ljubljane v Crans Montano v Švici, kar je cca. 750 km v eno smer. Moj generalni vtis je, da večjih "jajc" še nisem vozil. Notranjost je sicer dokaj "špartanska", oblikovno in barvno kar lična, ne manjka klima, sedeži so iz v rit "pekočega" materiala in z popolnoma ravnim sedalnim delom, kar ne pripomore k udobnemu sedenju, prej popolnoma nasprotno. Zadnja klop je za prevračanje nerodna in se ne odmakne toliko, da bi bilo v prtljažniku kolikor toliko prostora. Preglednost ven je dobra zaradi velikih stekel.
Kar se motroja tiče: bencin 1,4 in 75 konjev. Groza in strah. Ropota in nikamor ne potegne, sploh iz prve in druge prestave ne gre nikamor. Z muko se zvrti do 130, potem počasi pririne do 150, ker je pa za ta avto popolnoma preveč, saj poskakuje po cesti, sploh ob srečanju s kratkimi grbinami in valovi, takrat ga je treba kar konkretno loviti po cesti. Problem je tudi ekstremna poraba. Na relacijski vožnji v opisani kilometrini je bila povprečna poraba 9,8 litrov, s tem da je računalnik kazal povprečno hitrost 90 km/h.
Vem, da avto ni namenjen za takšne relacije kot sem jo jaz opravil (bil je zastonj, na posodo in "šenkanemu konju se ne gleda v zobe") in je bolj mali mestni dostavnik, vendar vseeno ni vsaj za moje pojme nič od avta in sploh za ceno 10500 Eur.