Èojko je dobil hidravličarja

Začel/a Čojko, Februar 20, 2017, 10:26:33 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Citroenovc

Ja itak. Redni letni/30k km servisi zame niso nekaj, kar bi smatral pod nek big deal. Na 10 let/240k km je pa pač treba avto za kak dan pustit na dvigalu. To pa že šteje.
OK

LP
Primož

Citroenovc

Citat od: Èojko;247086Za Citroenarja še kakšen eur dol.

Dej ne delaj mi lušta ... Oglas za tvojega sem videl ne dolgo po tistem, ko sem se v sili razmer spoprijateljil z zelo lepo non FAP 100kW Exclusivko z zgolj 124k km za sabo ... Jo bo  treba sicer pustit za kak dan pri drToniju, ker zaradi starosti rabi prvi pravi servis (da bo Tomaž lažje razumel ;) o čem je govora ), ampak je drgač super primerek.

Sivko je pa zdaj obsojen na nas do konca svojega življenja (plan je, da natolče še naslednjih 10let ;) ). Kdo pa bi hotel revčka, ki je dal skoz, kar je pač dal ... Pa itek se pelje fenomenalno dobro in a bi bilo greh podit od hiše.

Saj pravim - edino če uspem dvojni salto mortale izvest (in pri tem ostat živ) - da najprej prperičam mojo, da namesto Xantie nujno rabi novejši avto (ki mora seveda bit nujno bencinar), potem pa še naslednji twist, da tega V6 bencinarja uspešno zatrejdam z njo za enega od obeh HDijev ;)
OK

LP
Primož

tomaz555

Pokaž mi katerikoli avto, ki bo delal od novega do 240kkm samo z rednimi servisi, kaj šele naslednjih 240 kkm. Citroen sigurno ne. Dobro vem, na kaj upaš. Lahko ti uspe, če boš avto parkiral, kot BX a. Èe pa ti menjava čeljusti, žic ročne, zadnje preme,hladilniki klime ...pomeni nič potem si zmagal. Sploh pa so zakon avti v nulo servisirani. Tudi Jerovšek je samo človek, ali se motim?

Sorry Èojko za smetenje, upam da uspešno prodaš, če že moraš.

bondzoli

Citat od: tomaz555;247099Pokaž mi katerikoli avto, ki bo delal od novega do 240kkm samo z rednimi servisi, kaj šele naslednjih 240 kkm. Citroen sigurno ne. Dobro vem, na kaj upaš. Lahko ti uspe, če boš avto parkiral, kot BX a. Èe pa ti menjava čeljusti, žic ročne, zadnje preme,hladilniki klime ...pomeni nič potem si zmagal. Sploh pa so zakon avti v nulo servisirani. Tudi Jerovšek je samo človek, ali se motim?

Sorry Èojko za smetenje, upam da uspešno prodaš, če že moraš.

Jaz sem obrnil 250000 km na C5 1,6 eHdi l. 2013, s servisi na 25000 km in enim velikim servisom na 200000, nisem imel še nobene izredne menjave, še vse original na avtu .... Tako da ..... :emot112:

Citroenovc

Zame redni servis pomeni, da rabim avto pripeljat 1x letno/30k km (kar je prej) na servis. Sivi C5 je to v prvih 10 letih skoraj izpolnil. Skoraj pa - ker če se ne bi pustil prepričat na enem rednem servisu, da bo sklopka zdržala še 30k km - ne bi rabil narest 2 leti nazaj vmesnega pit stopa.
no edit: OK sem malo prebrskal po spominu ... Res je bil še en izreden postanek - ko je eno pomlad šel hladilnik klime (pa mislim da nedolgo po ali pa skoraj pred rednim servisem ampak to ne bi čakal, ker je zame klima pogoj in nuja) ... Ampak je bilo rešeno v ene 2 urah skupaj s polnjenjem na poti domov isti dan.
Seveda - enkrat vmes v teh 10L je bilo treba menjat tudi žice ročne pa še ležaj in desno čeljust obenem ("katastrofa", res - sem zelo ciničen, da ne bo pomote) - ampak v sklopu rednega letnega vzdrževanja - nisem rabil posebej zato tja vozit in avto je bil končan v enem delovnem dnevu. In strošek za tisto žico je bil zanemarljiv. Se bolj pozna, kadar pridejo na vrsto zavorne ploščice; kaj šele diski (oboje zame spada pod redno vzdrževanje in ne doživljam travm ob tem, kot marsikak forumaš)

Za jermenje (ali pa sklopko) pa se predvideva, da ga pustiš tam 2 dneva. To je meni malo večji poseg na katerega se moraš pripravit in časovno in logistično in tudi finančno je nekaj višji.

tudi edit: Ne vem kaj bi rad dokazal - za moje pojme je C5 II 2.0 100kW neverjetno zanesljiv avto in zato sem se tudi gladko odločil za še 1ga, ko sem bil v spletu naključij in nezgod nenadoma primoran pod nujno dobit še en daily driver. Sem ramišlljal o IIIjki - pa ni šans. Utesnjen noter, Exclusive sedeži neudobni, Confort me je neprimerno bolj prepričal - a ga nisem našel s Xenonkami; kar je bilo neka razumna cena - pa praktično vse zmahano; da bi pa dal za rabljen C5 III 15-18k Eur - mi pa na kraj pameti ne pade ... Da bo potem po 2L vreden 6k ... ja pa jade ...Se ne grem več tega metanja denarja skozi okno.
OK

LP
Primož

MSrougeZX

C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

tomaz555

Sem gledal Èojkov oglas, nima konkurence, vendar le za ljubitelje. Se bo že našel nekdo, verjetno pa bo sedanjemu lastniku žal, če je le avto ok.
 Za kakšno leto ali dve ga parkiraj. Z dvemi jurji si verjetno ne boš opomogel, na trgu pa jutri podobnega avta ne bo.

Čojko

Z njim se vozim večinoma zgolj v službo - 6 km v eno smer
V letu in pol prevozil le 13tkm
Na daljše ture ko gremo vsi gremo z XP, ker ima 5 sedežev in še gajba za psa, vendar ni prostora za drugo kramo.
Zato bi sedaj C5a nadomestil C8
Pa še GS-e imam ko jih skoraj nič ne vozim.

antasi

Glede na napisano je idealen avto za tebe HY:BigThumbs:
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

Čojko

Ko sem kupoval sem razmišljal v smeri:
- dobra dva jurja dam, kar ni noben denar za tak avto.
- avto ima vso fetiš opremo, ki si jo kot Citroenar lahko želiš
- V6 pije cca. 3 litre več in je neproblematičen, kar je plus in se običajno ceneje pelješ kot z zdelanim  malo manj žejnim dizlom s fap, egr, šobami in ostalim.
- menjalnik lepo menja, je bil spran in zamenjano olje. Èe gre, ga samo parkiram na odpad - dva jurja spet ni toliko denarja

V letu in pol kolikor ga imam nisem zamenjal ničesar izrednega. Zamenjal sem gume Pilot Primacy, vse hidravlične krogle, sprednje diske in zavorne ploščice (naluknjane brembo), ter elektroventil, iz katerega je puščalo olje že ob nakupu.

Zaenkrat mu nič ne fali.

andraž

Kaj potem kompliciraš. Imej in vozi.

gule

andraž

Čojko

Saj če ne bi nabavli tako velikega psa, ki ga ene parkrat na leto peljemo na štajersko bi ga imel. Tako pa je možna tudi menjava z dobro ohranjenim C8 z malo km.

sušo

Èojko tole s C8 je mišninposibl... Torej dobro ohranjen z malo kilometri. Boš prej 807 dobil kot C8 s takimi parametri.
Al pa bo zadeva 13, 15, 17k eur...