Èojko je dobil hidravličarja

Začel/a Čojko, Februar 20, 2017, 10:26:33 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

HidroThorax

Citat od: Èojko;239040Ali ga kaj pogrešaš?

Kot avto ga ne...pogresam pa mirnost in prefinjenost bencinskega motorja. Tak, da se vedno bolj nagibam, da bi presaltal znamko, sam kaj ko je prodati C6 za normalen denar znanstvena fantastika.
Imel: C5 II 1.6 HDi, C6 2.7 HDi V6, Activa 2.0 TCT, C4 1.6i 16v VTR By Loeb, C5 I 3.0 V6 Break, C5 II 3.0 V6, H XG30 3.0 V6, C6 2.7 HDi V6, Kia XCeed 1.4 T-GDI '20, Escalade 6.2 V8 '07, Linc. Town Car 5.0 V8 '84, Chrysler 300M 3.5 V6 '99, MB S500 L 4Matic '05
Imam: Lincoln Town Car 4.6 V8 '98, C5 X

Čojko

Se še spomniš kaj sem ti rekel?

Andraž, ne vem kakšen C5 imaš ti. Moj je Exclusive. :take_picture:

andraž

Dobro sanirano. Kakšna barva je to? Èopič ali sprej?

Čojko

2 minuti s scratch removerjem. Bi moral kakšno ščetko vzet pa to lepo naredit, da bi bilo kot novo,... saj pravim, da ni starodobnik.

HidroThorax

Citat od: Èojko;239172Se še spomniš kaj sem ti rekel?

Andraž, ne vem kakšen C5 imaš ti. Moj je Exclusive. :take_picture:

Spomnen ja :). Sej je odličen za vozit pa vse..sam škoda, ko jih niso več naredil z bencinskimi motorji.
Imel: C5 II 1.6 HDi, C6 2.7 HDi V6, Activa 2.0 TCT, C4 1.6i 16v VTR By Loeb, C5 I 3.0 V6 Break, C5 II 3.0 V6, H XG30 3.0 V6, C6 2.7 HDi V6, Kia XCeed 1.4 T-GDI '20, Escalade 6.2 V8 '07, Linc. Town Car 5.0 V8 '84, Chrysler 300M 3.5 V6 '99, MB S500 L 4Matic '05
Imam: Lincoln Town Car 4.6 V8 '98, C5 X

garac

A ce das tole exclusive znacko na sx recimo, potem rata exclusive? Sem zadnjc nekje bral, da zamenjas gumbe za nivo visine hidravlike, pa imas potem ha3+
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Čojko

Kaj ne moreš bit tiho,... zdaj bo pa Lovro na mečko ševrone montiral :Hammer3:

andraž

Čojko

Minilo več kot 13 mesecev od nakupa.
Stanje števca 285 tkm, jaz prevozil 13 tkm oz. 1000 km na mesec.
Poraba 11 litrov oz. 3-4 litre več kot dizel

Danes zamenjani sprednji povratki amortizerjev (levi puščal).
Èe bo neka cenovno ugodna zadeva porihtam še tisti pokrov ventilov, kjer masti olje. V dobrem letu oz. 13 tkm sem dolil 2 litra olja.

Jeseni tudi zavaroval, cestna taksa, pa vinjeta, pa tole pa je šlo cca. jurčka. Sem pa zadovoljen, ker ne izgublja več na vrednosti. Vozim se kot grof.:BigThumbs:

antasi

jaz nisem dober v matematiki ampak sem električist..
na 1000 km razlika 35l x 12 mescev je 420 l x kulk je bencin mensezdi 1.2e
bi prišparal cca 500 eur  če bi imel dizla.
Samo moja šipa na berlingotu pa je 700eur, tak da se mi to ne zdi veliko,
če se pa komu zdi veliko, čojko je doma na hribu nad koprom in bi se lahko vsak dan spustil v koper s kolesom in nebi nič zapravil...
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

zlomjo

Bi pa zapravil, ko bi se vračal iz Kopra v hrib.

antasi

v njegovih letih je hoja v hrib že zdrava, ker ni treba v fitnes in še tu prihrani 50e/mesec, to je 600e/leto. v bistvu čojko sploh ne rabi avta, ne pa 5 avtov, veleposestnik:Hammer3:
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

Vlado333

@ Èojko
pred slabim mesecem dni sem na V6 pri cca 205.000km in 17 let starem avtu menjal jermen, ki do tedaj še ni bil menjan, vseh 7 bogov zobatih jermenov so bili ob tem avtu, da ni jermen že prej spustil duše, skratka pri motorju je olje teklo v potokih in sicer na vseh štirih semeringih odmičnih gredi, ampak problem je bil v tem, da so semeringi naredili utore v jermenicah in odmičnih gredeh, popravilo tega ne obstaja oz. bi bilo absolutno predrago in sem problem rešil z globljo namestitvijo semeringov (semering sem potisnil bolj notri in je prišel na zdrav del odmične in "jermenice"). Pišem ti to zato, ker si napisal da olje pušča na pokrovu ventilov, je to ugotovljeno ali se samo predvideva, da tam pušča?
Moram pa reči, da material za ta avto-motor ni ravno poceni. :)

Vlado333

Pozabil napisati, moj C5 X7 2.0 HDI čipan na cca 165 ks ima porabo med 6,1 in 6,4, vozim zelo hitro, imam pa večino vožnje po ac, (logatec-lj) in malo po lokalnih cestah in mestu. To je bila poraba na 17 col platiščih (letne in zimske pnevmatike), sedaj sem namontiral 19 colska platišča (letne) pa bom videl, če bo kakšna sprememba pri porabi.
Letno naredim med 25-30000km, razlika v porabi in ceni registracije se mi zdi krepko v prid dizlu. Zvok motorja in kultiviranost je pa absolutno v prid V6.

c5 exclusive

Si bil danes v Hrpeljah? Sem videl neko znano tablico pa ne vem če si bil ti.

Lp
Citroen C5 2.0 BlueHDi 180 Exclusive Avt. 2016 (privat)
Opel Insignia 2.0 CDTI edition start/stop 2014 (privat)
Audi A6 Avant 3.0 TDI clean diesel quattro S tronic 2015 (služben)