CITROEN XSARA LETNIK 2001 1.6 16 V

Začel/a barni81, Februar 10, 2017, 11:30:54 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

barni81

Pozdravljeni,
2 tedna nazaj sem kupil citroen xsaro od 1 lastnika redno servisirana kar je razvidno z računov in servisne knjig. Avto ima prevoženih 159000 km.
Sprašujem vas če je normalno da se ob kontaktu zelo sliši bencin pumpa in da je motorček za daljinsko centralno zaklepanje zelo glasen.
Kolega mi je še rekel da se slišijo dročniki sploh ko je avto hladen,
Drugače avto gre kot urica,lepo potegne,skratka zaenkrat brez problemov.
Prosim za kak nasvet in komu avto peljat v Mariboru na preventivni pregled

andraž

Normalno je, da se ob kontaktu sliši pumpa, vprašanje pa je koliko se sliši.
Glede glasnega motorja ob zagonu poglej kakšno olje je noter in kdaj je bila menjava. Ko je zunaj konkretno hladno traja nekaj časa, da motor prične lepo tečt.
Za servise ti bo napisal kdo iz tvojega konca...

xpuser

Letnik 2001 in tebe takšne stvari motijo.Èe boš vozil vedno na rezervi bo crknila, motorček je v vseh vratih. dročniki- narerdi oljni servis, poglej kdaj je bilo kaj mernjano poglej še zadnjo premo .

grgos

tudi moj motorček centralca je bil glasen in je špilalo...

barni81

V TOREK GA PELJEM NA SERVIS IN GA BODO POGLEDALI
PRIKLOP NA TEST IN VSE OSTALO ZA 20 EUR
ZADNJA PREMA ZAENKRAT MISLIM DA BREZHIBNA,NIÈ NE ŠKRIPA

xpuser

Kakšen je to servis da je priklop posebaj obračunan.  ??

Ti kar zamenjaj olje in oljni filter. poglej kaj so do sedaj notri točili.
Prema ni nujno da škripa, kako stojijo kolesa II ali / \.

Aja poglej si cene gum saj imaš 195 55 15 dimenzijo.

barni81

Zaenkrat se mi zdi da stojijo se ravno mogoce cisto malo odstopanja.gume moram menjat ker mam zimske in to večje 195/65/15.eni pravijo da se neki nipli vgradijo za mazanje preme.kaj je pomembno da se isto olje not vije ob menjavi?na listku pise da je naslednja menjava cez 5000 km

barni81

nisi bli dročniki krivi ampak slabo zategnjene svečke-avto je zdaj tih.
Je pa bila potrebna menjava sp.diskov in ploščic in zd. ploščic,olje+filtri.
Drugače drugih težav niso ugotovili.

xpuser

Sedaj je kar je glede preme. Gume nimaš pravih dimenzij. Poglej homologcijski kartonček za pravo dimenzijo.

Ja olje istega proizvajalca in gradacije.

barni81

ZDAJ PA MI MERILNIK GORIVA NE KAŽE PRAVILNO, OZIROMA TANKAM PA SE MI KOMAJ NASLEDNJI DAN DVIGNE KAZALEC,
JE TO OKRAVA ÈRPALKE GORIVA?

tomaz555

VOZI SE PA BO. NAJBOLJ JE VAŽNO, DA SE DVIGNE.

barni81

še eno vprašanje, kako se vzame dol plastika ventilacije na sovoznikovi strani zraven air baga,bi mogo nekaj popravit,pa voznikov sedež škripa,sami problemi z to xsaro

sl1

Ha ha - poglej si temo od "račke" če te zanima kako izgledajo problemi s xsaro.
Pač avto ni vec nov, ne?
Da se ti ne dvigne je lahko da si parkiral tako da je bil avto fajn nagnjen, potem nekaj časa čudno kaže koliko goriva ima.
Voznikov sedež - malo zategni vse vijake - tudi v Xsari Picasso je ista zgodba.
Potem pa lahko pričakuješ še da se ti bo lučka za airbag prižigala - to ni treba podirat plastike okoli airbaga ampak so slabi kontakti na konektorjih pod sedeži (tam kjer je napeljava za stranske airbage in za zategovalec pasu) ali pa napetost preveč niha in se prižiga lučka za airbag - poglej alternator in akumulator, ponavadi je to.

barni81

ºaj lučka za air ban ne sveti,na voznikovi strani ko je ventilator za zrak bi mogo nekaj popravit pa nisem znal ven vzet

sl1

Da prideš do ventilatorja mislim da moraš predal ven odraufat. Ne vem več, ker imam že nekaj let XP, pa sem pozabil že malo.