Nakup/informacija: Žaba

Začel/a Plesko123, Februar 03, 2017, 11:44:00 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Godfather

Tako nam je bilo rečeno. Ti dam kontakt in se dogovori.

ZX16V

Saj jih imas v Mb, top avtotrans ali nekaj takega, vozijo.

Godfather

Èe poznaš se pozanimaj, za koliko pripeljejo avto iz Juga Francije (1.900 kilometrov v eno smer) in, če ga ne kupimo še odpeljejo nazaj in uredijo pooblastilo s prodajalcem, da lahko tukaj uredimo papirje? Hvala.

nac

Citat od: Godfather;273167Èe poznaš se pozanimaj, za koliko pripeljejo avto iz Juga Francije (1.900 kilometrov v eno smer) in, če ga ne kupimo še odpeljejo nazaj in uredijo pooblastilo s prodajalcem, da lahko tukaj uredimo papirje? Hvala.

Ojoj,a vi bi pa da vam nekdo pripelje avto za pogledat iz juga Francije???
Mogoče pa zato ne najdete prevoznika,a??

Godfather

Èe plačaš, ti pripeljejo avto na dom. Kaj je tukaj čudnega? Trenutno je zaradi covid-19 žal to padlo v vodo in bo treba počakati na ugodnejšo epidemiološko sliko. Vedeli smo, da ni pravi čas za nakup, ampak pojavil se je pač dober avto za normalen denar in bilo je vredno tvegat nekaj sto evrov.

Zeko124

Dosti prevoznikov kot dodatno storitev nudi tudi pregled vozila (pogleda sofer po tvojih navodilih). Poves mu katere tocke gledati za rjo in podobne zadeve.

Nakazes prodajalcu avans da zacasno preneha s prodajo avta dokler se voznik ne pojavi tam. Ce avto stima nakazes celotno kupnino, sofer pocaka da potrdijo prejem sredstev na racun, nalozi avto in gre. Seveda stane vec, ampak domnevam da se vedno precej manj kot da se vozi gor in dol cez celo Evropo. :BigThumbs:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

antasi

Jaz sem tudi avto našel v novi zelandiji.
Bi šla ta varijanta, da mi ga pripeljejo domov in ga ornk pregledam, če je vse ok. In tudi plačam 100 eur celo če ga ne vzamem.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

Godfather

@antasi, Nova Zelandija je kar daleč in bi stalo precej več. Že iz Francije je slabega tisočaka. Denar, sveta vladar.

nac

Citat od: Godfather;273174Èe plačaš, ti pripeljejo avto na dom. Kaj je tukaj čudnega? Trenutno je zaradi covid-19 žal to padlo v vodo in bo treba počakati na ugodnejšo epidemiološko sliko. Vedeli smo, da ni pravi čas za nakup, ampak pojavil se je pač dober avto za normalen denar in bilo je vredno tvegat nekaj sto evrov.

Ajde,"Kume", objasni prosim neukemu,kako to poteka. In kako gre,če to pa avto ni všeč? Ali pa,ne daj bože,da padne sa kesona???

Godfather

Prodajalec je uredil prevoz preko špediterja (700€) v kar je zajet prevoz iz Francije v Slovenijo in nazaj, ter papirji za ureditev prepisa. Èe avto kupiš se izpolni pogodba in nakaže denar prodajalcu. Èe se odločiš ne kupit si ob plačan denar špediterju. Avto je med transportom verjetno zavarovan iz strani špediterja. Tako smo se dogovorili mi, je pa to ponudil sam prodajalec, ki verjetno prakticira tak način prodaje (on že ve). Drugače niti nismo tega vedeli in smo imeli drugo varianto v načrtu. Zadovoljen?

nac

Zadovoljen?? Ja,sem.
Še bolj pa bom,če mi posreduješ kontakt prevoznika,ki prepelje za 700€ avto v Slo in nazaj(1900x2=3800km).
Bi rabil v marcu prevoz za cca 1000km. Boš mi zrihtal za tako ceno??

Godfather

Špediter pelje cel tovornjak avtomobilov, ne enega. Ti dam kontakt prodajalca iz Francije pa se z njim dogovori.

zlomjo

Citat od: Godfather;273188Prodajalec je uredil prevoz preko špediterja (700€) v kar je zajet prevoz iz Francije v Slovenijo in nazaj, ter papirji za ureditev prepisa. Èe avto kupiš se izpolni pogodba in nakaže denar prodajalcu. Èe se odločiš ne kupit si ob plačan denar špediterju. Avto je med transportom verjetno zavarovan iz strani špediterja. Tako smo se dogovorili mi, je pa to ponudil sam prodajalec, ki verjetno prakticira tak način prodaje (on že ve). Drugače niti nismo tega vedeli in smo imeli drugo varianto v načrtu. Zadovoljen?

Kaj pa prevoz meharija samo v eno smer? Nazaj ga ne mislim pošiljati.

andraž

Tole je malo čudna zgodba. Namreč, da naloži avtomobile in enega pelje v München, drugega v Graz, tretjega v Bratislavo... težko da bi šli vsi v en kraj. Preveri še enkrat.
Verjetno je precej lažje, da bi ti šel po avto.
V korona času normalno potujem čez mejo. Kontrole praktično ni. Èe pa kdo kaj vpraša, se pogoviriš in te spustijo naprej.

garac

Pa saj obstajajo zbirniki, tako kot za ostalo robo ki potuje s tovornjaki
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/