pravilna kolicina hidravlicnega olja

Začel/a Donramo, Januar 07, 2017, 01:23:20 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Donramo

lp..rabim manjso pomoc,in sicer me zanima kako vedeti koliko je hidravlicnega olja dosti v posodi,glede na to,da je posoda crna pa se nobene merilne palcke zravn?
gre se za citroen-a C5 2012 2.0 hdi 120kw.

hvala vnaprej in lp.

gule

Postaviš vozilo v najvišji položaj. Posodo odpreš in dolivaš počasi LDS. Ko se pokaže tekočina na dnu posode prenehaš. To je to. Na bokih posode so otprtine, skozi katere odteka LDS. Torej ko preneha odtekati imaš zadostno količino.

alesz

mir4ko

Mislim, da mora biti v najnižjem položaju.

garac

Vodo drzi mogoce,ampak olja ne... tisto pa ven  stece

Madonca od vodje servisa pa ne bi taksnih navodil pricakoval...
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

gule

Moja napaka, vse drži razen višine, mora biti v najnižji. Sem malo pozabil...pač zgodaj zjutraj.
Se opravičujem.

gramikom

Katero LDS olje se priporoča in kje kupiti?

gule

Total LDS fluide. Verjetno je okoli 11 eur liter. Vsak Citroen servis in zastopnik za Total.

gule

mir4ko

Sam sem danes preveril nivo tekočine. Avto sem dal v najnižji položaj in odvil pokrovček. Ko sem ga odvil se je sprostil pritisk zraka, ki je bil notri. Na dnu cedil ni bilo sledi o olju, tako da predvidevam da ga bo potrebno doliti. Ko sem avto ponovno prižgal in dal na vozno višino, mi je po nekaj kilometrih javilo napako "suspension faulty". Ima mogoče kdo idejo zakaj?

Čojko

mir4ko

Ne sem samo preveril. Ga bom kupil pa dolil.

Donramo

Citat od: gule;228752Postaviš vozilo v najvišji položaj. Posodo odpreš in dolivaš počasi LDS. Ko se pokaže tekočina na dnu posode prenehaš. To je to. Na bokih posode so otprtine, skozi katere odteka LDS. Torej ko preneha odtekati imaš zadostno količino.

hvala za odgovor,sem predvideval,da je postopek tak,pa sem useeno raje uprasal,ker mi je en mehanik s citroena rekel da mora biti normalnem polozajju,pa sem dvomil v ta nasvet,tko da sem raje obrnil na vas citroenarje😁
olje se da dobiti skoraj v usaki trgovini z avtodeli,je pa kokr je omenjeno 11€ z mal "prerekanja" s trgovcem se ga dobi tudi za 9€ 😁😎

garac

ja ne vem no, osebno bi raje prodal avto, kot se bodel s prodajalcem za 2€.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/