tresenje pri speljevanju

Začel/a MOJAMUCA, Januar 06, 2017, 05:10:53 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

MOJAMUCA

Pozdravljeni, imam vprašanje zakaj mi trese pri speljevanju imam c5 MKIII 2013 letnik robotiziran menjalnik 6 prestav.
Hvala za odgovor
Pa ga imam c5 MKIII

jumper1

Potrebno bo sprogramirati slopko in menjalnik.

MOJAMUCA

Hvala bogu sem že mislil da je kakšna sklopka ali vstrajnik.
Pa ga imam c5 MKIII

gule

gramikom

Te pa so C5 tudi imeli to bedarijo od robota. Sem mislil da je bila to bolj domena picassojev

gule

Robot je nasplošno ena nesreča, ne glede na model. Sem videl, da so se na trgu rabljenih pojavili tudi DS5 z roboti. Bože sačuvaj...

alan30

Citat od: MOJAMUCA;228733Hvala bogu sem že mislil da je kakšna sklopka ali vstrajnik.

Po mojih izkušnjah bo kar vztrajnik zanič. Sam sem imel podobne probleme pa sem nastavljal menjalnik in se tolažil saj ni vztrajnik zanič in veselo metal denar za prenastavitve in priklope na računalnik, na koncu sem menjal vse komplet in sem imel potem mir.

Pri meni je na začetku rahlo potresavalo pri speljevanju, potem se je pojavil čuden ropatajoči zvok , ko si v prostem teku pohodil gas je zarožljalo in čisto na koncu je v višjih prestavah začela spodrsavati sklopka.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

MOJAMUCA

Kaj čem bom moral potem mejati oboje pa bo
Pa ga imam c5 MKIII

xpuser

Ja bo Gule povedal koliko ur je predvideno za poseg.

alan30

Pri meni je bila sama lamela in košara kot nova a kaj to pomaga ko je vztrajnik zanič pač menjaš vse.Mimo grede naj ti še preverijo posodico za olje pri robotu zna spustiti tam kjer je varjena skupaj, strošek je minimalen ko je vse enkrat narazen.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

gule

Takole na pamet od 7 do 9 ur...po normativih proizvajalca.

sulicar

Meni pa avto trese nad 130km/h in to samo ko pospešujem,kadar pa dam v "ler" ,pa ne trese.Pred kratkim sem bil na optiki,ker mi je pobralo notranji rob sprednjih gum,in se mi zdi da še zdaj bolj trese kot prej...gume so še iste gor kot pred optiko,ali so gume ali še je kaj drugega?

andraž

sulicar

Na moji bivši c5 MkI je bila kriva polosovina,ampak tam mi je že pri začetnem speljevanju potresavalo.Opažam tudi,ko pri veliki hitrosti narahlo zaviram avto trese,to bi naj bili diski,ali imajo diski tudi veze pri pospeševanju,da trese?Koliko pa so kaj cene diskov in polosovin za C5 tourer 2.0 hdi 120kw letnik 2010?