Xsara hladilna tekočina

Začel/a madpanter, Januar 01, 2017, 12:23:10 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gule

Do zdaj še ni pametovanje. Možakar je vprašal, se ne spozna. Smo mu odgovorili. Vse dalje, pa bi lahko bilo.

madpanter

Skratka da nebo dileme glede znanja ali neznanja glede olja ipd..., foter je včasih delal po maksimalno 5000km na leto proti koncu celo samo 1000km na leto in smo zato tankali total 7000 10/40, ker se bo pa po novem avto malo bolj koristil sem pa zato mislil dati total 9000 5/40. Razlika pri kanti 5l je manj kot 5€ ampak če so mnenja da je 10/40 več kot ustrezen (sem tudi sam mnenja da za stare motore je to bolje) se bo pač ostalo na 10/40. Glede antifriza pa sem pač spraševal ker v knjigi je samo citroen oznaka in nikjer nič ne piše kaj točno je, nekje na internetu sem našel samo da mora bit rdeče barve, na lube match od različnih proizvajalcev pa piše sipaj navadni antifriz.... sam navadnih antifirzov je vsaj 5 različnih po barvah pa rdeč, vijola, moder, zelen, rumen pol pa vedi... Nazadnje je mehankar kakor sem videl natočil G12, drugi mehanik kateremu vse svoje avte sedaj vozimo pa pravi da se mu zdi da zaradi materialov bi moral bit za citroena G11 (plave barve). Ker je ta mehanik sosed pri očetu nam ni panike spustit antifriz ven in komplet sistem pol tudi oprati z čisto vodo in potem natočit frišen antifirz.

Zeko124

Èe prav vem, mora v te avte rumeni antifriz.

Videl sem pa seveda vse mogoče že v njih...
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

gule

Bog pomagaj. Ne bi rajši vodo dal notri? Kaj sprašuješ, pa delaš po svoje?

Romzi

Zakaj bi bilo enostavno če lahko vse zakompliciramo do konca?

garac

meni se zdi, da mi na servisu vlijejo rumenega, kot pravi Zeko
Sicer ne spremljam kaj mehanik dela, on se verjetno spozna na svoje delo, čeprav so pri nekaterih prisotni dvomi.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Tipo73

Tudi jaz imam v C5 rumenkasto....me pa zanima je normalno da je ta reč mal mastna med prsti...sem se že ustrašil da je olje not prišel (sicer ta masnost izgine ko se posuši)....pa še nekaj...kdaj se preverja količina pri segretem ali mrzlem avtu....namreč meni so na servisu dolili to tekočino....zelo malo ampak ko sem preveril (pri segretem avtu) je bilo tekočine kar kakšen cm nam max.

andraž

Preveriš pri hladnem. Ko se segreva, se priis veča in nivo dviga. Antifriz je malo pocast in daje oljnast občutek.

gule

9735K1 original Citroen antifriz. Že pripravljen za uporabo do -35. Je modro-zelene barve.

Rumen antifriz ni original, tudi rdeči, oranžni ne. Kvit.

garac

gule imam tovarniško obnovljen hladilnik, ki pa ima ob straneh črno plastiko, tako, da se barva ne vidi, še nivo je treba svetit z baterijo, saj pravim, se mi je zdelo, da je rumen, ma ne spremljam

Sem pa vlil eno novo tekočino za stekla in naredil napako zjutraj in hotel očistit steklo, no pol sem imel pa ne umazano, ampak zamrznjeno
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

xpuser

Bil na x različnih citroen peðo servisih in pri vseh je bila ista mešanica- vleče na rumeno.

gule

modro zelen original

Čojko

Jaz rdeče vino pijem, čeprav mi je belo tudi ok. Ne maram pa merlota.

gule

V zimskih časih mi odgovarja črno pivo, še najbolje Tomislav. Ima 7,3 alkohola.
A se temnih vin tudi ne bi branil...

Čojko