Glavni display v temi, zvoka ni več, radio ne dela

Začel/a Prosurfer, December 28, 2016, 02:48:47 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Prosurfer

Imam C5 III 2,0 HDi Tourer Aut. Exclusive, l. 05/2013
Vgrajena je navigacija e-MyWay (interna oznaka: RT6)

Pred nekaj dnevi sem med vožnjo in uporabo navigacije opazil, da navigacija ne kaže dejanskega stanja (lokacije), ampak neko prejšnjo zamrznjeno lokacijo (brez premikanja simbola avta in karte med vožnjo). Na prikazu je bilo navedeno, kot da je vidnih le 6 satelitov (videti je bilo, kot da bi se nav. sistem začasno izgubil, kar sicer ni bilo prvič, a se je do zdaj vedno našel). Vse ostalo je delovalo OK.
Ker je to stanje trajalo že predolgo, sem ustavil in ugasnil avto za nekaj sekund in ga ponovno zagnal, a je bilo isto. To sem ponovil še 1x, a brez uspeha.

Nato sem v nastavitvah (SETUP) spremenil nastavitev jezika sistema iz EN v DE (kar je do zdaj vedno povzročilo ponovni zagon navigacije oz. reset sistema).
Za tem je glavni zaslon postal temen (brez kakršnegakoli prikaza), brez vidnega in slišnega delovanja radia, park senzorjev, vzvratne kamere, prikaza zunanje temp., ure...
Na levem zaslonu znotraj merilnika hitrosti (nad števcem km) je zdaj ves čas prikaz »Zone not mapped«
Ni pomagal ponovni zagon avta, niti odklop varovalke št. 8 (radio), niti odklop akumulatorja. Tudi čez noč ugasnjen avto in kasneje še čez noč izklopljen akumulator ni spremenil zadeve.
Med vožnjo se iz radia sliši zvok el. motorja, podoben tistemu, ki se sliši ob iskanju CD/DVD-ja (cca. vsakih 10 sekund). Èe vstavim CD, ga sicer normalno sprejme in čez nekaj sekund samodejno izvrže, opisan zvok pa se nadaljuje in sliši ves čas vožnje.
Poskusil sem tudi z resetiranjem BSI, brez uspeha (po objavljenih napotkih na forumih, čeprav nisem prepričan, če je bil reset BSI dejansko opravljen, ker se pri tem nič ne vidi oz. ne izpiše).
Kakorkoli, nič ni drugače.

Je mogoče narediti v takem stanju (brez delujočega zaslona) še kakšen reset?
Prosim za vaša mnenja in napotke za ureditev delovanja, morebitne podobne izkušnje...

zlomjo

Po moje se je radiu sfuzlalo. Jaz sem delal eksperimente in menjaval kose iz delujočega RT6 v nedelujočega, tako da sem na koncu ostal brez dveh. Eden je imel iste simptone in display se mi ne prižiga več. Sem naročil po ebayu 2 druga RT6. Pokvarjena bo baje spravil v red en Beograjčan. Bom še poročal.

miki5c

Si probal reset enote? Odstrani usb in cd iz enote nato držiš cca 5s "eject button". Zgleda da reboot ni dokončal postopka. Si imel avto prižgan mogoče pa ti je bsi med rebootom ugasnil napajanje. Èe nič ne pomaga bi jaz poizkusil naložiti novi softwer.

Prosurfer

Pravkar sem naredil še reset enote (radia), kot si opisal (5s tiščal EJECT gumb desno od CD odprtine). To sem naredil 2x zaporedoma, najprej samo pri vključenem kontaktu, drugič pri delujočem motorju.
V obeh primerih je bilo enako:

Lučke na radiu najprej ugasnejo, glavni display se čisto zatemni (prej rahlo enakomerno osvetljeno ozadje, brez prikaza), nato se zasliši značilni 2x zvok zagona radia (kot ventilator, ki se zažene na kratko). Nato se prižgejo spet vse lučke na enoti radia, glavni zaslon se spet rahlo osvetli (čez dan te razlike v osvetljenosti ozadja niti ne opazim). Nato spet vse po starem (kot sem opisal simptome), vsakih 10 s slišen el. motor za CD v radiu, drugega nič (ni zvoka, ni prikaza na glavnem zaslonu).

Ko sem pred dnevi skušal zamenjati jezik sistema iz AN v DE (ko se je to zgodilo), je bil motor avta prižgan (med vožnjo).

Dr. MadMan

Pripravi si sistemski USB ključek z verzijo 2.86 in vtakni noter. Išče namreč posodobitevni medij. In počakaj da začne nadgradnjo. Èe bo šla skozi OK če ne je po mojem je crknila SD kartica. Sem imel več takih primerov. Kupi novo 16GB sandisk extreme vtakni notr in ponovi nadgradnjo.
Dr. Navigator

Kreativne IT rešitve
https://www.greit.si

Svetujemo in pomagamo v arhitekturi
https://www.archistudio.si

Prosurfer

Kako si naj pripravim sistemski USB ključek?
Kje dobiti ver. 2.86?
Vtakniti noter najbrž pomeni v USB vhod v predalu pod naslonom za roko?

Kam pa naj vtaknem SD kartico (če ne bo šlo z USB)?

zlomjo

Za micro SD kartico moraš odpreti radio. Rabiš le en torx. Hm, mogoče bi pa tudi jaz probal s tem sistemskim USB.

Prosurfer

Ali je za sistemski USB dovolj, da se skopira nanj ISO datoteka FW ali pa je treba zmontirati ISO na USB (npr. z ISO2USB) - kakšen format zapisa naj bi bil v tem primeru (FAT32,...)?

Prosurfer

Povezavo do FW 2.80 sem našel, ne pa tudi do FW 2.86

Prosim za link.

miki5c

Prosurfer

Prosurfer

@miki5c:
Datoteke FW 2.86 s posredovanega linka sem skopiral na USB ključ, ki je bil že prej formatiran z FAT32 (ni pa to bootable USB, ker je bilo le skopirano). Po vstavljanju USB v režo pod naslonom za roko je videti (glede na utripanje lučke na USB ključu) branje z USB ključa, iskanje CD-ja v radiu začasno utihne (za nekaj minut), nato spet zvok iskanja CD-ja, ki spet utihne za nekaj minut (ko je videti branje z USB),...
To se ponavlja v nedogled, na glavnem zaslonu se ves čas ne vidi nič.

Torej na tak način ne bo šlo na bolje. Je morda kak drug predlog?

xpuser

Èe bo šla skozi OK če ne je po mojem je crknila SD kartica. Sem imel več takih primerov. Kupi novo 16GB sandisk extreme vtakni notr in ponovi nadgradnjo.

miki5c

xpuser malo si me zbegal. Misliš na disk-kartico, ki je vgrajena saj RT6 nima SD kartice za navigacijo

Prosurfer

Ali bi morda moral biti bootable USB ključ (v takem primeru prosim za link do ISO slike za FW 2.86, ki jo lahko zapišem na USB kot bootable)?