EGR ponovno v okvari

Začel/a abrezo, December 23, 2016, 01:25:08 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

abrezo

Pozdravljeni

Kljub vsemu napisanemu na forumu o EGR ventilu sem se odločil da odprem novo temo. In sicer:
Prvič sem menjal EGR pri okoli 186k km, ko mi je mehanik zamenjal EGR z rabljenim. Ta je zdržal do 215k km in potem so se zopet začele pojavljati napake v zvezi z njim. Sem si rekel ok, dal sem rabljen EGR noter in je crknil...to je to. Spet sem opravil zamenjavo, tokrat sem kupil nov EGR ventil, ki pa ni zdržal niti 10k km, in že so se spet pojavljale napake kot so tresenje celotnega motorja in težave pri vžigu vključno z OBD napakami ki so nakazovale na nepravilno delovanje EGR.
Pri vseh menjavah sem opazil da je EGR ventil bil razmeroma nezapacan oz ni imel takšnih saj kot jih vidim po slikah pri drugih uporabnikih, zato me čudi, kaj bi bil lahko vzrok vsem tem okvaram EGR ventila.

Vsak odgovor dobrodošel.

Motor 1.6Hdi
Berlingo 2007 letnik

Hvala in lep pozdrav!

jumper1

Problem je verjetno v električnem delu EGR-a

Scorp84

Oprosti ampak slab uzig in tresenje nima veze z egr ventilom.

zlikovski

EGR lahko dela kar velike preglavice, imel tudi jaz slabe izkušnje z tem.
Sem že 1000X preklel to moderno tehnologijo in elektroniko.

abrezo

Citat od: Scorp84;228023Oprosti ampak slab uzig in tresenje nima veze z egr ventilom.

Izgleda da ima, ker ko sem izklopil egr (kabel ven) ni več problemov z vžigom in tudi tresenja motorja ki ga je dušilo v prostem teku (verjetno ker je egr preveč zapiral) ni več. Zdaj je pač egr skos izklopljen in avto dela ok edino lučka motorja gori ker nima povezave z egr

zlikovski

ALhko tudi tak narediš, da ga izklopš, dol potegneš kabel ampak zdaj računalnik zaznava stalno ''kao ''napako.
Najbolje je da greš da ti ga programsko izklopijo.
Ta EGR dela največjo packarijo motorju, nazaj v sesalni kolektor pošilja izpušne pline in se potem ta garež nabira v kolektorju in vse do ventilov, to z leti zelo lepo zgleda.

alesz

Citatnazaj v sesalni kolektor pošilja izpušne pline in se potem ta garež nabira v kolektorju in vse do ventilov
Dejstvo je,da svinarija je,kje se pa drugače nabira,ča izklopiš EGR......v turbini ,katalizatorju,FAP filtru in mogoče v pljučih naključnega mimoidočega....!!!

zlikovski

Avto ima izpušne delce kak jih pač ima, ta egr pa jih pošilja nazaj, se pravi nedobi avto čistega zraka in sesalnega kolektorja, ampak tudi delček izpušnih plinov, se pravi da vsesava svinjarijo.
Neda se mi glih razlagat, saj na netu dosti piše glede teh egr, fap,... tehnologij.

Res je da nekaj pripomore ta tehnologija k čistejšemu izpuhu, ampak po drugi strani za motor dosti bolj uničujoča.

xpuser

Preveč je trdih delcev, motor pa preživi karoserijo.

zlikovski

Si posploh kjad videl to razdrto kak to zgleda po parih letih?

Stari tami in tatre po 15letih so zgledale bolje.

alesz

Citatse pravi nedobi avto čistega zraka in sesalnega kolektorja, ampak tudi delček izpušnih plinov, se pravi da vsesava svinjarijo.
V tisti fazi,ko je ventil odprt,so ti delčki nezgoreno in slabo zgoreno gorivo in imajo tudi nekaj energetskega potenciala,tudi to je razloženo na netu...............

zlikovski

Eno je teorija, drugo pa dejstvo.
Primer ko boš zunaj kaj kuril stoj zraven ognja in dihaj zraven tisti dim,.... ti bo lepo?

xpuser

Citat od: zlikovski;228073Si posploh kjad videl to razdrto kak to zgleda po parih letih?

Stari tami in tatre po 15letih so zgledale bolje.

Ja videl. problemi so z šoferji ki delajo par km dnevno in po možnosti max 2000 o/min.

north

Pri našem Berlingu sem ga zamenjal sam simptomi pa so bili rahlo cukanje med vožnjo pri pospeševanjih veliko dima. Med delovanjem se je slišal motorček (šklocanje), da ne mora obračat ventila nakoncu je prižgal lučko za motor.Svetujem ti ,da ga zamenjaš saj ECU daje napačen vbrizg in posledično lahko še kaj uničiš.
Citroën - Creative Technology

abrezo

Največja fora je da je avto vožen večinoma po avtocesti kjer je ta ventil skos odprt in neke fukncionalnosti ravno ni opravljal.