Zavesice za umazanijo

Začel/a ribcek, December 21, 2016, 08:25:15 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

ribcek

Zanima me ali je kdo naknadno montiral zavesice proti umazaniji, blatu, kamenčkih..Zakaj? Vam je bilo moteče, da je avto tam vedno usran? Ste montirali samo zadaj ali tudi spredaj ? Kaj pa izgled? A pogrša zadevo?
No, če bi se odločil za to, kje naj preverim za nakup? Hvala.

P.s.. Pa dajte malo bolj migat na tem forumu, ker, če ne,  vas bo začel zebst :emot90:

dvorjan

Moje videnje glede zavesic: res je, avto se manj umaze. Estetsko je morebiti malo grsi z njimi, kakor komu. Mene osebno pa dalec najbolj moti dejstvo, da je treba biti z njimi potem toliko bolj previden - sploh v zmrznjenem snegu hitro kaj polomis (pa ne le zavesice), ce rad vozis na plocnike tudi odpadejo itd ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

andraž

Avta ti ne umaže toiliko in vsaj pri nekaterih ni toliko liuknjic od kamenčkov po bokih, ki letijo od prvih koles. Izgled je pa pri vsakemu avtu malo drugačen. Pri nekaterih ne moti, drugi butasto zgledajo...

ribcek

No, pločnikov se jaz kar izogibam. Spredaj pri vratih mi tko zamaže kot da bi ob vsakem zaviranju malo oljčka špricnilo, zadaj pa, bolj da ne gledam. Pač bela barva.

bingo

Bel berlingo. Obvezno zavesice spredaj in zadaj. Sem jih kar nekaj videl s prevoženimi 250kkm in naše ceste ti brez prednjih zaves celo podvozje speskajo...

P.S. Sem se tako navadil, da mi je brez zavesic čudno. Berlingo ima zelo lepe, nekateri modeli so mi pa fulll čudni-niso ne tič ne miš (recimo golfi)

ribcek

Bingo, a je kakšna težava, ko zaledeni sneg. Ok, mogoče pač takrat malo sčistiš, pa vseeno.

north

Pri Berlingu je še en problem saj pri sprednjih kolesih spodaj na pragu takoj za kolotečno plastiko speska body do pleha...
Citroën - Creative Technology

ribcek

Citat od: north;227987Pri Berlingu je še en problem saj pri sprednjih kolesih spodaj na pragu takoj za kolotečno plastiko speska body do pleha...

Torej, v primeru, da ni zavesice, ne.

Matteo.

Zavesice sem imel ko sem še imel Berlinga I, moj nasvet glede tega je da jih ne uporabljaj, pri meni je avto začel rjaveti točno tam kjer je del zavesice gulil ob prag.. Drugače pa vemo da Berlingoti ne rjavijo kar tako... LP
Matteo.
Berlingo SX 1.9D 51kw l.1999
C5 Exclusive 2.0HDi 100kw l.2006
Renault Clio Authentique 1.2 16V l.2002
C-Crosser Exclusive 2.2 HDi 115kw l.2007
Grand c4 Picasso 2.0 BlueHDi 110kw avt. l.2016
Mercedes V 250d 4matic Avantgarde AMG 140kw avt. l.2017

bingo

ribček: Nobenega problema pozimi

north: točno to je problem-VELIK!

Zavesice sem imel na vseh 6 berlingotih in so res uporabne. Na plehu spodaj niti ene rjave pikice. Speskalo mi je edino spodnji sprednji vogal drsnih vrat-klasika. Ampak ne rjavi, saj je pocinkano

P.S. Ravno danes videl Kia Sportage z zavescami-GRDOO, ker so prekratke

bingo

ribcek

Citat od: bingo;228030Take imam pa na prikolici :)
Pa to je to, zavesice kot pri katrci in šibaj miško ;)

Bingo, kje bi lahko pogledal za neoriginalne, mislim, plastik varianta.

ribcek

bingo

v google vtipkaj "citroen mud flaps", pa je te robe kakor hočeš...