Nižanje saxoja in dvigovanje temperature vode

Začel/a biguchi, December 18, 2016, 05:22:23 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

biguchi

Pozdravljeni!

Imam saxoja vts 8v letnik 2001. Zanima me katere znamke amortizerji/gewinde so v redu v vrednosti do 600€. Znižal bi ga za približno 50mm spredaj in 40mm zadaj. Èe ima kdo kaj rabljenega me lahko kontaktira.

Imam pa še en problem. Èe avto tiščim v obrate se začne kazalec na števcu temperature hladilne tekočine takoj dvigovat. Na rdeče polje sicer ne pride. Najbliže je bil 1-2mm proč. Odstranil sem tudi termostat a je bilo enako. Ventilator se pogosto vžiga. Je že kdo imel tak problem?

Hvala in lp.

gregor

Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

biguchi

TICKO

imaš klimo??? mislim da je tu problem:), kar se tiæe podvozja imam za prodat wietec vzmeti -50mm (zelene barve so vzmeti)

biguchi

Citat od: TICKO;228325imaš klimo??? mislim da je tu problem:), kar se tiæe podvozja imam za prodat wietec vzmeti -50mm (zelene barve so vzmeti)

Imam klimo. Zaradi česa bi se pregreval zaradi klime? Mogoče da bi bil zabit hladilnik klime od zunaj? Ker je pred hladilnikom motorja. Vzmeti sem že naročil od eibacha a niso še prispele. Hvala vseeno :)

TICKO

Citat od: biguchi;228428Imam klimo. Zaradi česa bi se pregreval zaradi klime? Mogoče da bi bil zabit hladilnik klime od zunaj? Ker je pred hladilnikom motorja. Vzmeti sem že naročil od eibacha a niso še prispele. Hvala vseeno :)

problem je v hladilniku klime, kateri stoji pred hladilnikom motorja. težave  z povišano temperaturo delovanja motorja sem dobil, ko sem dodatno vgradil klimo v avtomobil. nekako sem težavo rešil z termostatom, kateri odpira se mi zdi okoli 84 ctopinj celzija, ali še maleknost nižje.

mogoče bi bilo vredno poizkusiti s novim hladilnikom od 1.5d saxo-ja, v praksi odvaja toploto bolje kot taveliki hladilnik od vts-ov.  lp

xpuser

Kako si rešil s ventilatorjem ?
Splačalo bi se z novim hladilnikom glej samo da so iti izhodi za cevi.

TICKO

pri meni je ventilator,dvojni tako kot je v originalu, krmili ga samostojni ecu (račinalnik)

hladilnik lahko nov, samo ga bi jaz dal od dizla, tako kot sem prejšnji post napisal. jaz imam novi hladilnik taveliki za saxoje s klimo, vendar je premalo učinkovit v praksi. motor se preveč segreje, oziroma ga je težko shladit v poletnih mesecih in mi kaže temperaturo cca 95 stopinj ko je obremenjen. lp

Donramo

meu saxa 1.6 8v in usakic ko sem ga ugasnil(zunaj zima poletje nima veze)je ventilator zmer laufau se usaj 5min,je pa res,da se ni pregreval kot pri tebi,tko da kokr so ze pred mano povedal preglej hladilnik,kondezator klime,ter ga prezraci glede na to si termostat jemal stran ...sm skor zihr da ga je treba samo prezracit,ce seveda ima to opcijo...mogoce se pa motim��

biguchi

Citat od: Donramo;228749meu saxa 1.6 8v in usakic ko sem ga ugasnil(zunaj zima poletje nima veze)je ventilator zmer laufau se usaj 5min,je pa res,da se ni pregreval kot pri tebi,tko da kokr so ze pred mano povedal preglej hladilnik,kondezator klime,ter ga prezraci glede na to si termostat jemal stran ...sm skor zihr da ga je treba samo prezracit,ce seveda ima to opcijo...mogoce se pa motim��

Hladilni sistem je prezračen. Bom malo pregledal še kondenzator klime...

TICKO

Citat od: biguchi;228783Hladilni sistem je prezračen. Bom malo pregledal še kondenzator klime...

kndenzator klime nima veze, z previsoko temperaturo motorja. napaka je nekje na hladilnem sistemu motorja.

1.koliko je hladilne tekočine
2.ali je sistem odzračen
3.ali se ti termostat dovolj odpre,da gre čez njega dovolj hladilne tekočine (kroženje)
4pretok zraka čez hladilnik(vemo da stoji pred jem hladilnik klime)

biguchi

Citat od: TICKO;228952kndenzator klime nima veze, z previsoko temperaturo motorja. napaka je nekje na hladilnem sistemu motorja.

1.koliko je hladilne tekočine
2.ali je sistem odzračen
3.ali se ti termostat dovolj odpre,da gre čez njega dovolj hladilne tekočine (kroženje)
4pretok zraka čez hladilnik(vemo da stoji pred jem hladilnik klime)

Hladilne tekočine je dovolj, sistem je prezačen, motor se je enako segreval, tudi ko sem odstranil termostat. Pred nekaj dnevi sem odmaknil ventilatorja pred hladilniki, je bilo nekoliko umazano. To sem očistil. Sedaj je pretok dober. Se malo manj segreva a še vedno ni kot bi moralo bit.

Kar se tiče nižanja vozila sem kupil vzmeti od eibacha (pro kit). Sedaj je spredaj nižji za 30mm. Zadaj  sem ga znižal za en zob. :) Avto se manj poseda in v ovinkih nagiba. Luknje na cestišču se malenkost manj čuti kot z original vzmetmi. Sem kar zadovoljen. :D