Pony se spet prodaja

Začel/a antasi, December 13, 2016, 08:26:53 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

antasi

Legendarni Pony se spet prodaja,
sestavljali ga bodo v Gorenju, ima prestave, je lepše zložljivo,
skratka moderno retro kolo.
Vsaka čast pobudnikom ideje.
Da ne  bo kdo rekel, kaj ima pony kolo z Citroeni?
Veliko! Tomos je naredil prvo kolo, potem ko je Rog prekopiral italijansko kolo grazziela in so sledile tožbe, če ne bodo nehali z proizvodnjo tega kolesa. Tako je vzel stvari v roke Tomos in naredil predelave, kot so drugačen prtljažnik balanca itd, ampak dogovor(političen) je bil pač tak, da naj Rog dela kolesa, Tomos pač mopede.
Prva pony kolesa so bila torej iz Roga z železnim prtljažnikom in so zelo redka, po prepovedi proizvodnje sledi pony iz Tomosa z oznako Tomos mini, tudi redko vidiš, šele potem je začel Tomosova kolesa sestavljati Rog in to v času ko je Tomos prodajal Amije Spačke in Dyane.
In še prispevek na TV Slo  

http://www.rtvslo.si/zabava/zanimivosti/foto-video-obujen-legendarni-pony-imel-bo-prestave/409994
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

zlomjo

V začetku sedemdesetih je imel Tomos Minija moj sosed Èiko. Težje se ga je poganjalo kot Ponija. Kolikor se spomnem, so Minija proizvajali nekje v Jugi. (mogoče Subotica)

gigo

Sm takoj ko sm zvedu šou njihovo spletno stran in me močno matra pre.order nardit. Sej je res, da se da dobit boljše, kakovostnejše zložljivo kolo a kaj ko tu igra nostalgija in gre racionalnost skozi okno.

http://rogbikes.com/
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

MSrougeZX

Vse super samo cena je pa krepko mimo...vse bodo zajebali s tako politiko. (300-700€)
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

zlomjo

Za ta denar bi lahko dali še motor in baterijo.

MSrougeZX

Citat od: zlomjo;227599Za ta denar bi lahko dali še motor in baterijo.

Se strinjam...se letos vozil od strica kolo, električno, zelo lepo izdelano, kvalitetno...kupljeno v nemčiji za 800eur v akciji (redna cena 1200). Tisto je mercedez proti temu ponyju.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

garac

za 700 bi res lahko imel dodaten pogon. Mogoče sem pričakoval preveč. Zame Pony brez torpeda, alu strehic, tistih vijakov za hitre nastavitve sedeža in balance, strehice na verigi... to ni to, sploh za to ceno ne

Itak smo strehice sneli, nataknili avtomatikove gume, zavarili ojačitev, si ga prebarvali... moj Pony je bil ko serija A prirejen po svoje. Imam en star bicikel v garaži, pa mi ga je škoda obnovit, raje sem ga pustil na lesenem stojalu, kot je
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

alesz

Dejansko ne razumem tele nove "marketingmene",tole je kitajec v EU skladišču pri Nizozemcu že z vsemi dajatvami,tako na hitro ne da bi kaj posebej iskal...

Čojko

Antasi, lepa predstavitev starega ponija. A so ti dali za peljat tudi novega, da lahko primerjaš?

Kar se cene pri kolesih tiče pa je ta odvisna od sestavnih delov oz. kakovosti le teh. Podobno je kot z računalniki, kjer zložiš cene želenih komponent in to je to. Pri kolesih cena narašča s kvaliteto delov obratno sorazmerna z težo le teh. Lep primer je Merida, kjer za ugoden denar dobiš veliko kolesa, vključno z veliko kilogrami.
Glede na to, da je okvir aluminijast, se pod 300 EUR nimaš kaj menit. Potem pa so tu še verjetno izbirni ostali sklopi, ki glede na njihovo kvaliteto dvigujejo ceno posameznim modelom.
Jaz samo upam, da je je dovolj kvaliteten glede na pričakovanja. Vozila pa ga bo v glavnem generacija, ki je z njim odraščala in to za vožnjo po mestu.

In retro je danes IN, zato se ga tudi več plača.

Pa tudi starim ponijem bodo sedaj cene zrasle in bodo postali bolj iskani. :BigThumbs:

antasi

Hvala čojko, vsaj eden, ki je opazil moj smotan star citroenov obraz na nacionalki in to v top terminu in ne pri črni kroniki:Hammer3:
Saj sem omenil tudi citroen oz. cimos in tomos, pa so me izrezali:breaking_pc:
Sem bil na snemanju , ampak ne v Velenju, so prišli kar k meni domov,
tako, da ne morem ocenit novega ponya glede kvalitete in ostalega.
Me pa veseli, da so ga res kopirali in niso šli v neke neokusne retro novosti.
Vsaj po foto materijalu je Top, kar so lahko naredili s temi sredstvi.
Meni se zdi cena od 329e za takega OK, če računamo da je res alu okvir in ta oprema na kolesu, ki ni ravno poceni. Moj občutek je, da bo podobno, kot z Tomos Flexerjem, kljub temu, da je dražji od kitajskih mopedov in skuterjev vsaj slovenci raje dajo kak stotak več in vsaj vedo kaj imajo. Konec koncev je tukaj tudi servis, rezervni deli, pa še domačo industrijo podpiramo in da ne omenim retro videza.
glede tistih info v prvem prispvku, sem porabil znanje verjetno najbolj poučenega človeka v tej branži, ki ima tudi poznanstva v bivši tovarni Rog.
Seveda se ne omenja preveč, da je bil daljnega l.1965 ta kolo kopija Graziellle,
ter kako so to rešili (bravo Tomos) ampak saj so takrat to delali tudi avstrijci , nemci in ostali. Je pač malo dalj časa trajalo, da so ugotovili, da je nekaj narobe.
Danes, ko imamo internet, je lastništvo že vsake najmanjše slike lahko ugotovljene prej kot v 1 minuti..

Aja, pa el pony se tudi obeta.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

thundercat

Ko bi tut tega začel delat...(tale je trenutno v sestavi) ROG Pony express.
Èlan Citroen klub Slovenije