Avtomatski menjalnik - problem

Začel/a igorkr, November 21, 2016, 03:22:41 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

igorkr

Citat od: igorduska;226752Ne vem več kaj si naj mislim, glede na izkušnje ki sem jih imel. Èe računam stroške popravila wanglerja in večkratne poti iz Štajerske na Gorenjsko, sem plačal že kakih 1200EUR, pa mi avto še kar ne gre kot bi moral. Bo treba še po kakih 500 na banko, pol pa upat na najboljše.

Sicer ne morem komentirati strokovnosti servisa, ker se sam ne spoznam preveč, dejstvo je da ga hvalijo vsi, kao najboljši v Slo.

Igor, ma se v MKIII je verjetno isti menjalnik kot v seriji MK II (ta šest stopenjski).

A se tebi simptomi kažejo podobno kot opisani moji?

Hvala.
LP, Igor

superca13

Wangler je pravzaprav wandler ;)

Ti menjalniki so zaprti, brez vdrževanja. Nek razlog za to obstaja. Ne moreš olja menjat in ne moreš filtra menjat. Olje lahko menjaš z izpiranjem, vse itak ne gre ven, vsran filter zagotovo ostaja noter.
Šobe v hidrobloku se zamašijo in potem grdo prestavlja ali meče ven iz brzine. To se še da rešit, ostalo pa brez razdiranja ne gre.

Ponavadi vsaka manipulacija naredi več škode kot koristi.

lugr78

R4;R4;Plymouth Sundance 2.3;C BX 1.5;Alfa 33;C BX 1.6;F punto 1.2;F punto 1.2 16v;O Omega 2.0;C BX 1.6,Toyota Camry 3.0;C ZX 1.8;Kia Clarus 1.8;C 2CV;P 307 break 1.6;P Partner 1.8;C XM 3.0;C Xantia break 2.0;C C5 I break; C Xantia 1.8 16v;P 607 2.0 ; C6 2.7 ;O Insignia; C 5 III T; DS5 2.0, P508 RXH

igorduska

Citat od: igorkr;226772Igor, ma se v MKIII je verjetno isti menjalnik kot v seriji MK II (ta šest stopenjski).

A se tebi simptomi kažejo podobno kot opisani moji?

Hvala.
LP, Igor

Èe je isti menjalnik ne vem, mislim pa da ni. Je pa pri meni Aisin Warner TF-80SC. Meni v tretji in četrti prestavi pri nizkih vrtljajih rahlo potresava. Pri višjih obratih in v ostalih prestavah pa tega ni zaznati.

Sem ravno danes dobil informacijo, da bi to lahko počela katera izmed pogonskih gredi. Mogoče niso dobro skupaj sestavili, ko so menjavali wandler.

Počasi že obupavam

zlikovski

Avtomatik je dober dokler gre, pa je lahko katerekoli znamke, ko pa začne zajebavat pa je je.a in stroški.
Jaz pravim hvalalepa za avtomatika.

igorduska

Citat od: zlikovski;226815Avtomatik je dober dokler gre, pa je lahko katerekoli znamke, ko pa začne zajebavat pa je je.a in stroški.
Jaz pravim hvalalepa za avtomatika.

Kakor kdo, jaz pa ne kupim več ročnega v življenju.

Xandrej

Citat od: igorduska;226817Kakor kdo, jaz pa ne kupim več ročnega v življenju.

Tako je!

gepl83

Tudi jaz verjetno več ne. Pa mam robota. :emot68:

HidroThorax

Citat od: igorduska;226704Za grobo prestavljanje je v večini kriv "valve body" oz. hidro blok, kot ga nekateri imenujejo.

Očitno menjava olja dostikrat privede do težav z menjalnikom. Meni je pred manjavo delal OK, od takrat pa same težave. Smo že menjavali wangler, pa bo kot zgleda treba še valve body. Sicer v mojem primeru MKIII.

Upam, da uspešno rešiš.

Ponavadi ce je v okvari hidro blok se pri menjavanju prestav pojavi "žvižg".

Citat od: igorkr;226724Problemi so se začeli že pred menjavo olja. Sem mislil, da bo bolje po menjavi (sicer res ni bilo menjano vse olje). Po menjavi je bilo malenkost bolje, potem pa spet. Se večinoma dela normalno, na trenutke, predvsem pri hitrem zaviranju pa kdaj na grobo menja.

Kje boš rešil problem?

Sem gledal ta servis avtomatskih menjalnikov iz Radovljice. Je OK? POznaš koga v Ljubljani oziroma kje na primorskem?

Vprašanje če so ti naredili softversko nastavitev menjalnika po menjavi olja.

Citat od: Dr. MadMan;226750Ja a potm je sploh v slo kak majstr za avtomatike?

Meni so pri obeh avtih menjali tule: http://avtomehatronika.si/. Delo opravijo zelo strokovno. Zelo zadovoljen :BigThumbs:

Citat od: igorduska;226806Èe je isti menjalnik ne vem, mislim pa da ni. Je pa pri meni Aisin Warner TF-80SC. Meni v tretji in četrti prestavi pri nizkih vrtljajih rahlo potresava. Pri višjih obratih in v ostalih prestavah pa tega ni zaznati.

Sem ravno danes dobil informacijo, da bi to lahko počela katera izmed pogonskih gredi. Mogoče niso dobro skupaj sestavili, ko so menjavali wandler.

Počasi že obupavam

C5 II, C5 III in C6 imajo iste menjalnike.
Imel: C5 II 1.6 HDi, C6 2.7 HDi V6, Activa 2.0 TCT, C4 1.6i 16v VTR By Loeb, C5 I 3.0 V6 Break, C5 II 3.0 V6, H XG30 3.0 V6, C6 2.7 HDi V6, Kia XCeed 1.4 T-GDI '20, Escalade 6.2 V8 '07, Linc. Town Car 5.0 V8 '84, Chrysler 300M 3.5 V6 '99, MB S500 L 4Matic '05
Imam: Lincoln Town Car 4.6 V8 '98, C5 X

jumper1

Na p407 cupe 2.7 hdi sem zamenjal blok ventilov in šalta super prej pa tako rukal da si mislil da bo vse skupaj ven utrgalo.

zlikovski

jumper1

Ga je nabavil lastnik avtomobila mislim da iz Anglije in je bil dosti cenejši kot pri nas,mislim pa da ga je dobil na volvotu.

igorkr

Zanimivo mi je, da ko je motor hladen oziroma na začetku dela vse brez problemov. Grobo menjanje se pojavi šele ko ga nekaj časa vozim. Običajno v prestavljanje v 3 prestavo oziroma iz vzvratne vožnje v prvo. Kot bi, če je olje hladno delal bolje kot če je segreto.

Imel kdo kake podobne simptome.

Piskanje se včasih pojavi, ko se vozim v zadnji prestavi (6) in to ne vedno. Ma to se je pojavljalo že ko sem ga kupil pri 60.000 km. Problemi z občasnim grobim menjanjem, pa so se začeli leto okrog 150.000 km.

LP, Igor

igorduska

Isto je pri meni. Ko je hladen deluje dokaj vredu, ko se pa segreje pa začne bolj grobo prestavljat in rahlo potresavat.
Zamenjali smo že konverter in hidroblok, pa nič bolje. Po menjavi konverterja se pa še dodatno prižiga lučka za okvaro menjalnika.
Po praznikih gre avto nazaj na ponovno menjavo konverterja, pa da vidimo kaj bo.

igorkr

Evo pred prazniki zamenjal olje v menjalniku, pač količina, kolikor jo lahko (2 litra)

Menjalnik dela kot noč in dan, precej precej bolje. Nič več ni tistega grobega menjavanja tako, da povsem zadovoljen. Èez kakšnih 1000 kilometer grem preventivno zamenjat še dva litra olja, da res bo olje res pretežno novo.

Sumim, da je z leti postalo preveč redko in zato delalo probleme, ko je bilo pa hladno pa je bilo gosteje in zato delalo ok.

Skratka moje težave je rešila ta menjava olja.

Koliko olja pa sploh gre v ta menjalnik?

Je pa res, da vedno pazim, da menjave menjalnika R, N, D izvajam vedno pri popolnoma mirujočem avtu.

LP
Igor

Vsem citroenarjem in vsem ostalim želim eno lepo 2017