Zanimivi Oglasi za Citroene in Avtomobile

Začel/a antasi, November 20, 2016, 10:58:13 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andraž

Malo čudno, da ima noter 1911 motor. Vsi te letniki so imeli 1985. Sicer dokaj originalen ID.

Čojko

Evo, da malo pofilozofiram na zadnje oglase.

4 jurje moder dober GS, pali vozi.
5,5 jurjev podoben GS. Neke zadeve so pri meni boljše nekaj pri modrem Francoskem.
9,5 jurjev mao ugodna Boracoba žaba. Jaz že po teh fotkah vidim najmanj 5 jurjev, Pleško verjetno 10 al pa še več.
18 jurjev za tale Tomos ID, po slikah zgleda ok, verjamem, da za to veno tudi je.  Po drugi strani pa ima 350 jurjev km za sabo in to  se nekje pozna.

Kar se GSov tiče poznam vožnjo poštimanih in je odlična. Èe zanemarimo, da je avto iz 70ih se boljše vozi kot večina današnjih. Je zelo udoben, spušča in dviga rit, je mehak in hkrati zelo kompakten. Sedeži so normalni.

Vozil sem Lovrovo žabo in morda imel previsoka pričakovanja. Nič posebnega le da je večji avto in drugaæe deluje ta ista hidravlika. Ni toliko kompaktna. In ko ji dodaš še mehak fedrast fotelj je na kakšnih počasnih makadam jamah grozno, saj skačeš v avtu. Je impozanten avto, ne rečem, ikona, vendar zame ni niti približno vredna 4 kratnik GSa.

In da ne bo zgledalo, da hvalim samo svoje. Pri C6 tudi vrtam. Že skoraj do Citroenovega strežnika sem prišel, ko mi hkrati najboljši serviser trdi, da se podvozja sploh ne da nastavljat,... ker tako vzmetenje ni zame in sem tudi prepričan, da se v takem niso vozili Francoski predsedniki. Mi pravijo, da se vse C6 ke tako vozijo. Pol jo bom prodal enemu, ki kupuje conforft bunke in bo super zadovoljen s to gugalnico.

Plesko123

Zaba iz Kobarida ni slaba(pustimo cene), ni pa za nekega purista, ki hoce, da je vse originalno. Sem jo sel gledat in vozit predno sem vzel Lovrotovo, sicer bi s stališča vložka bila najbrž boljša izbira. Zakaj tocno ima ta motor ne vem, pa kilometri najbrz tudi niso pravi, najbrz bi moralo Pisati 35000(stevec) , naj bi pa bila v osnovi kupljena v Kopru, potem štajerska in nato sla v kobarid. Morda je bila se v Ljubljanani po Kopru.

Lovro

Za motor se je verjetno zmotil. Se je pa pred časom že prodajala ta žaba, pa si je očitno nato premislil.

@Èojko
C6 se v udobnem načinu res precej pozibava, tudi pri našem službenem je tako. Jaz ga zato raje vozim v sport načinu. Je še vedno dovolj udoben, zibanja pa ni več.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

andraž

Citat od: Èojko;279832Evo, da malo pofilozofiram na zadnje oglase.

Vozil sem Lovrovo žabo in morda imel previsoka pričakovanja. Nič posebnega le da je večji avto in drugaæe deluje ta ista hidravlika. Ni toliko kompaktna. In ko ji dodaš še mehak fedrast fotelj je na kakšnih počasnih makadam jamah grozno, saj skačeš v avtu. Je impozanten avto, ne rečem, ikona, vendar zame ni niti približno vredna 4 kratnik GSa.
.

Kot kaže še nisi vozil dobrega DS-a. Ob takem se vsak GS skrije. Ko pišeš o premehkih sedežih in skakanju po avtu, se samo nasmehnem. Ja to niso sedeži, ampak skrajno udobni fotelji, v katerih plavaš, res pa je, da čutiš rob ali odsekano luknjo na cesti.

Itak, pa je tvoj GS nad vse, verjetno presega celo novi DS9. Ampak tak je samo tvoj.
Ne vem kaj se dogaja, vendar je tega self promotiona vsaj za moj okus čisto preveč Kriza srednjih let???

Čojko

Morda pa sem končno k pameti prišel, ker sem iskren.

Lahko ne napišem nič in vsak dan 5x gledam če je kdo kaj zapisal na forum in sem žalosten, ker se nič ne dogaja, morda pripomnem kakšno glupo, si mislim svoje,... lahko pa svoje izkušnje s Citroeni delim z ostalimi. Èe jih imam. Èe bi jih bilo več približno mojega mišlenja bi bilo tu zelo zanimivo. Tudi če me bereš dobro veš, da za vsako besedo stojim. GS-i so odlični avtomobili, ki so žal podcenjeni. Res škoda. Morda moje pisanje o njih, pa JureA-tovi izleti na Nordcap s celo familijo in drugam še koga navdušijo. Tudi ne bom napisal, da je DS predraga, ker mi je jasno kako grejo in koliko terjajo obnove, temveč GS 2x prepoceni za to kar nudi. Ti se pa smeješ ko prodajam zelo dobrega GS-a za 5 jurjev in upaš, da ne bom dobil kupca.
Jaz sem vozil Žabo, mislim, da ne ravno slabo, zate pa ne vem ali si se sploh kdaj peljal z GS-om, kaj šele ga vozil in hkrati kuješ DS oz. zaničuješ GS-e. Kakšen Citroenar sploh si?

Pa še to kar mi pred leti rekel Gorazd, da je GS bolj mehka od DS. Sem ga kar debelo gledal. Pravi, da je res. To so njegove besede, ne moje. Èe te zanima ga pokliči in naj ti on razloži kaj je "bolj mehka". Tudi ne vem ali je to dobro ali slabo.

In če bi že imel 25 jurjev za žabo v takem stanju kot si jo želim bi veliko raje kupil dva tako dobra CX-a. Toliko o moji ljubezni do skomercializirane DS.

Lovro

Hehe, kera burna debata.

Mogoče so pri GS-u že malo dodelali in razvili naprej hidropnevmatsko vzmetenje.

Vozil sem kar nekaj DS/ID oz. sem se vozil v njih (mislim, da sem se vozil tudi v vseh forumskih Žabah), vozil sem tudi kake 2-3 GS.

Mogoče je Èojko malo pretirano opisal zibanje na sedežih (jaz se ne spomnim, da bi kaj poskakoval na sedežih katerekoli DS/ID), ampak dejansko dober GS (vsaj po mojem občutku) bolje požira oz. "polika" neravnine in grbine na cesti.

Ampak to ni nič čudnega, navsezadnje gre za novejši avto v primerjavi z DS.

Kljub temu imam jaz raje DS/ID že zaradi prostornosti, dizajna in navsezadnje tudi servo volana. Pri GS-u je kar nekaj dela, ko obračaš na mestu in na sploh se mi zdi volan tudi med vožnjo dokaj trd.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Čojko

No, si lepo povzel. In to nekdo, ki je probal oboje.

GS 15 let novejši, hidravlika verjetno ni bistveno drugačnejša, je pa boljša zasnova avta - dvojni most.
DS-u mehkobo v velikem delu nudi ravno ta zame premehak fotelj na fedrih, ki se v vožnji po "normalnih" cestah izkaže za izjemno udobno kombinacijo, pri večjih neravninah pa za moje pojme gugalnica. Tisto "skoraj skakanje" je bilo na skupnem izletu, ko smo na Pivškem zalutali na eno zjebano makedam cesto, kjer so bile globoke in dolge jame.
In servo volan. Tak kot je v DS - čisto mehek, brez povratnih informacij raje skoraj nimam, vendar v DS je to potem res muka in ga rabiš, v GS pa je pač klasičen volan in trd toliko kot se za take volane v tem obdobju spodobi.
GS je kompakten, kar za DS ne moram trditi (iz mojih izkušenj).

Ne gre se za to kateri je bolj karkoli, gre itak za povsem različna avtomobila, že po velikost je GS za 2 razreda nižje če ne drugače. Jezi me ker je za nekatere DS oh in sploh, vse ostalo pa ni vredno nič, kar sploh ni res.

andraž

Nisi razumel, ali nočeš razumeti. Nekako tako kot (hvala bogu) nedavno odletela vlada. Èe nisi z nami, si proti nam...

antasi

Ne vem no...
Prva barva, folija? Na avtu pa zamenjani odbijači in št mobija nekam veliko avtov prodaja?
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

Tiki

Zakaj bi bli menjani? Sej so v barvi... Men se zdi pa krasen BX , in cena ni divja... :BigThumbs:
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

sušo

@Tiki na eni sliki so modrikasti na drugi črnkasti. Lohk, da zarad svetlobe, lohk da zarad paste za čevlje, lohk pa tud zato k so bli menjani.
Men tud lep zgleda.
Na slikah...

dbostjan

Tudi tablica je na prvi sliki LJ, na tretji pa GO, če prav vidim. Je pa lep, se mi dopade.

Lenko

Dokaj lep. Rje skoraj ni, razem mal površinske. Hidravlika suha. Hidravlika klika lepo počasi z dolgimi presledki. Peljal ga nisem. Notranjost ni lih kot sem pricakoval, ni pa nič razpokano od sonca.
Zadnja cena pravi 1600.
Odbijač spredaj ena razpoka. Okrasne letvice odbijača malo štrlijo stran. Barva videti še prva, ampak je težko zatrdit ker je noro veliko cvetnega praha.