Popravilo v času garancije

Začel/a ribcek, November 19, 2016, 12:27:07 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

ribcek

Do sedaj ni bilo potrebe po popravilu/menjavi v sklopu garancije, zanima pa me, nekaj sem tudi prebral na tem forumu, da na Citroenu določene serijske hibe zamolčijo, kaj bi bilo še v sklopu garancije in iz preventive dobro popraviti/zamenjati, da sem lahko miren. Dobro, nekaj so vpoklici vozil določenih letnikiv zaradi neke serijske napake. A kdo lahko kaj pametnega napiše?

Gox

Garancijsko popravilo >>> ko se pokvari, ti zamenjajo kos.  (oz popravijo avto)

Preventivno pod garancijsko popravilo se ne menja nič.

Preventivni menjavi so namenjeni vpoklici, če si prvi lastnik, potem dobiš pošto domov. (če si drugi, pa je potrebno preverit, če so se podatki o novem lastniku vnesli v bazo) Lahko da dobi pošto prvi lastnik in ti ne pove.

tomaz555

Zanimivo,da se nikoli nisem dobil pošte, kljub vpoklicom. Verjetno zaradi leasinga, katerega sem se posluzil prvič in nikoli več.

garac

Aha potem dobi vabilo na vpoklic leasing hisa?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

andraž

Tisti, ki je v prometni vpisan kot lastnik.

Gox

Citat od: andraž;226632Tisti, ki je v prometni vpisan kot lastnik.

Pri leasingu je lastnik leasingu hiša, mi pa smo uporabniki.

fifk

Leasing hiša bi kot dober gospodar morala obvestiti uporabnika vozila o vpoklicu, saj so do poplačila zadnjega obroka oni lastniki vozila in naj bi jih zanimalo kaj se z njihovo lastnino dogaja... A verjetno v praksi temu ni tako, na žalost.

Za servise in kasko zavarovanje pa se zanimajo in predpisujejo pogoje,  kolikor je meni znano.

bingo

No, no, ni čisto tako. Meni je lizing hiša prejšnji mesec poslala obvestilo od citroena, naj pridem na preventivno menjavo zobatega kolesa....in sem to uredil pri Jerovšku brez problema.
Celo tako so prijazni, da so me pisno obvestili o znižanju obroka...za 0,85€ ;)

LP

tomaz555

xpuser

Citat od: ribcek;226588Do sedaj ni bilo potrebe po popravilu/menjavi v sklopu garancije, zanima pa me, nekaj sem tudi prebral na tem forumu, da na Citroenu določene serijske hibe zamolčijo, kaj bi bilo še v sklopu garancije in iz preventive dobro popraviti/zamenjati, da sem lahko miren. Dobro, nekaj so vpoklici vozil določenih letnikiv zaradi neke serijske napake. A kdo lahko kaj pametnega napiše?

če servisiraš pri dobrem pooblaščencu...

ribcek

Citat od: xpuser;226690če servisiraš pri dobrem pooblaščencu...

In to je?

Gox

Merlak (Drenov grič), Jenko (Praprotna polica), Jerovšek (Grosuplje)

antasi

Send from ZX Spectrum 8bit 16kB