Pranje zadnjega okna

Začel/a mir4ko, November 05, 2016, 02:24:38 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

mir4ko

Mi lahko kdo pove, kje bi se dalo dobiti nadomestno cevko za pranje zadnjega okna. Cevka mi je počila na prepogibu (odpiranje prtlažnika). Malo sem tudi gledal če bi dal kakšno manjšo cevko notri in segrel da bi se prijelo za staro.

zlomjo

Kaj če bi jo odrezal in naštukal s širšo za 2 cm levo in desno od odrezanega?

boltar

Jaz sem jo na citroen servisu dobil za ta prve šipe, mislim da je bila 22€.

goldi

jaz sem komplet set kupil 14.7.2016 za 9,52€ z ddv, artikel 6439.J4
(citroen servis Belokranjska, Maribor)

Menjava je pa tako kolikor si spreten. Jaz sem zamenjal v kompletu ca. 10 minut na izi. V notranjosti vozila snameš tesnilo, ki drži tudi tapeto stropa, tesnilo odmakneš, potem pa  pazljivo še tapeto na stropu. Pazi ko greš z roko pod strop, da ne boš preveč nasilen, ker se bo to poznalo na tapeti. Pazljivo odklopiš nastavek (to se boš lahko malo zajebaval, ima precej zakomplicirano) in potem ko je cev sproščena vzameš ven še prehodni kos, ki je vstavljen v pločevino, kot tesnilo. Nato vstaviš nazaj noter novega in spet paziš kako priklopiš. Èe ne boš dobro priklopil, ti bo voda tekla med streho in tapeto. Naj ti nekdo stisne pranje stekla, da preveriš.

mir4ko

Citat od: goldi;226075jaz sem komplet set kupil 14.7.2016 za 9,52€ z ddv, artikel 6439.J4
(citroen servis Belokranjska, Maribor)

Menjava je pa tako kolikor si spreten. Jaz sem zamenjal v kompletu ca. 10 minut na izi. V notranjosti vozila snameš tesnilo, ki drži tudi tapeto stropa, tesnilo odmakneš, potem pa  pazljivo še tapeto na stropu. Pazi ko greš z roko pod strop, da ne boš preveč nasilen, ker se bo to poznalo na tapeti. Pazljivo odklopiš nastavek (to se boš lahko malo zajebaval, ima precej zakomplicirano) in potem ko je cev sproščena vzameš ven še prehodni kos, ki je vstavljen v pločevino, kot tesnilo. Nato vstaviš nazaj noter novega in spet paziš kako priklopiš. Èe ne boš dobro priklopil, ti bo voda tekla med streho in tapeto. Naj ti nekdo stisne pranje stekla, da preveriš.

Hvala za ceno in navodila :D Bo treba naročit in se malo poigrat

Tipo73

Gumi cev brez vložka za vetrobranska stekla notranji fi4...v Gumitehni Kranj...cena na m...drobiž

andraž

Èe varčuješ na original kosu, ki stane 9,52 Eur, potem je bolje vozit poceni bicikl...

Tipo73

Ja samo če original cev poka...pa tudi čeje 9€...zakaj potem vztrajat pri tem....

garac

Pa original je made in slo.in po.moje jo dobis v gumitehni,posode so izdelane v sep mokronog cevi pa v savatech.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Tipo73

Ja cev je res narejena v Savetech...priznam da cevi nisem niti še pogledal ...samo če je res ta ista cev je potem ta zadeva z "original" deli čisti rop...

mir4ko

Za moje pojme je originalna cevka preveč trda in zato tako poči.

goldi

Citat od: Tipo73;226093Ja samo če original cev poka...pa tudi čeje 9€...zakaj potem vztrajat pri tem....

če menjaš samo en del originalne cevi, ki poka zaradi slabe kvalitete, še vedno nisi rešil celotnega problema. Saj poznaš tisti rek: "Vsaka veriga je samo toliko močna, kot je močan njen najšibkejši člen"
Se pa strinjam, da je včasih lažje in pa tudi ceneje popraviti z malo izvirnosti za skoraj nič denarja. Meni je čas pomenil več kot pa denar. Tudi če gledam me je ta cev držala sedaj 7 let, in če bo ta nova zdržala naslednjih 7 let bo čisto OK.

goldi

Citat od: mir4ko;226102Za moje pojme je originalna cevka preveč trda in zato tako poči.

plus vremenski pogoji, vročina, mraz naredijo svoje. Že v osnovi menim, da je zgrešeno, da je to plastika, da ni guma ali pa kakšen silikon. Ampak potem bi že bilo kičasto. Do sedaj v 7 letih in 180.000 km sem imel problem edino z manšetami, hladilnikom klime, tretjo zavorno in s to cevko.

andraž

Èe je za 7 let, potem teh 9,52 res ni nič...

josturban

Citat od: mir4ko;226036Mi lahko kdo pove, kje bi se dalo dobiti nadomestno cevko za pranje zadnjega okna. Cevka mi je počila na prepogibu (odpiranje prtlažnika). Malo sem tudi gledal če bi dal kakšno manjšo cevko notri in segrel da bi se prijelo za staro.

tudi sam sem imel enako težavo in so mi zrihtali pri Velkavrhu v Prečni....Peugeotov servis