Ventilator kabine deluje non-stop na polno moč!

Začel/a Prosurfer, Oktober 28, 2016, 05:46:17 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Prosurfer

Imam C5 III 2.0 Hdi 160 Avt., l. 2013.

Do zdaj brez kakšnih opaznih napak, danes pa po ponovnem zagonu motorja (po predhodni polurni vožnji) ventilator kabine deluje (skoraj) na polno moč in to non-stop (zelo moteče in hrupno).
Ne pomaga niti ugašanje in ponovni zagon motorja avtomobila, stikalo za moč ventilatorja sicer spreminja grafični prikaz moči delovanja, ampak na moč oz. hitrost delovanja ventilatorja ne vpliva (celo ko je prikazano ugasnjeno stanje, ventilator deluje nespremenjeno na polno). Lopute delujejo OK in spreminjajo smer pihanja, spreminjanje temperature v kabini tudi deluje.
Akumulatorja sicer še nisem odklopil (počakal bom čez noč, če se morda uredi samo).

Kaj bi lahko bilo vzrok, je imel kdo morda podobne težave?

Pri tem sem se spomnil edine do zdaj opažene napake (morda celo povezano s tem) - pred cca. mesecem dni je kar tako prenehal igrati radio (oz. ni bilo slišati nič, kljub prikazu vrtenja glasbe (časovni števec)). S tipkami se je dalo vse spreminjati, le slišati ni bilo nič (seveda ni bil vzrok vklopljen MUTE). Ugašanje avta ni pomagalo, se pa je uredilo samo po večurnem izklopu (resetiranju) avta (čez noč).
Èudno...in hkrati značilno za Citroëne. :)

xpuser

Skurjen potenciometer stoenj, no tisto kjer reducira štrom da imaš tapočasne stopnje.

Prosurfer

Je to mogoče zamenjati le na uradnem servisu ali pa morda v lastni režiji oz. pri kakšnem lokalnem elektro mojstru oz. mehaniku?

Okviren strošek popravila?

Gox

Da nimaš mogoče prižgan gumb za odrositev prednjega stekla?

Takrat piha na ful...

alan30

Crknil ti je upor ventilatorja, lahko se zamenja samo ta upor je pa pritrjen na samo ohišje ventilatorja.Pri meni na peugeotu 5008 ima kataloško številko 00006441CQ , pomoje je ista tudi za citroen.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

Prosurfer

OK, hvala. Kje pa je dostop do tega upora oz. ohišja ventilatorja?

alan30

Načeloma nekje pod armaturno ploščo, točno lokacijo pa ti bo ko drug povedal, ki je to že raztavljal.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

xpuser

Citat od: alan30;225710Crknil ti je upor ventilatorja, lahko se zamenja samo ta upor je pa pritrjen na samo ohišje ventilatorja.Pri meni na peugeotu 5008 ima kataloško številko 00006441CQ , pomoje je ista tudi za citroen.

lp
Alan

Dele išči po vin kodi ne na pamet.

Prosurfer

Ima morda kdo možnost posredovanja servisne sheme dostopa do tega upora? Hvala.

zlikovski

To povavadi menjaš cel modul, za mk3 nevem kje se nahaja.
Za mk1 imaš na forumu že opisan postopek.

alan30

Po moje ni neka umetnost to zamenjat, večja je umetnost zdraven priti.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

alesz

Ne ni umetnost ,ampak znanje!Sreča je da ni tako kot je zgoraj omenjeno motor skupaj z modulom,za motor je potrebno odviti in iztakniti drog volana.Vsi c5 pa imajo ločen modul od motorja.Pri trojki je malo pod motorjem ventilatorja......

miki5c

Prosurfer

Hvala za koristne informacije.
Modul sem z nekaj truda in s premagovanjem klavstrofobije le uspel izvleči in ga bistveno enostavneje tudi namestil nazaj.

Ker pa nisem ziher če je res pokvarjen ravno modul (ali pa je morda kaj drugega), bi verjetno bilo koristno priklopiti avto prej na računalnik oz. tester, da potrdi vzrok oz. okvaro.

Èe je res fuč ta modul - ali ga je smiselno poskušati popraviti (oz. zamenjati okvarjene elektronske dele - za C5 I so to očitno že delali, za C5 III nimam podatkov) ali pa kar zamenjati cel modul?

Prilagam še fotki mojega modula.