ESP

Začel/a unterhunt, Julij 30, 2007, 08:55:32 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

unterhunt

Lep pozdrav..
Sem novi lastnik picassota in bi prosil za pomoč...
Kupil sem novo xsaro picasso 1.6 16v elegance plus in kolikor vem se naj bi ko da? kontakt pri?gala tudi lučka za esp..?e se ne pri?ge pomeni to,da avto nima esp-ja??V spisku opreme bi naj bil vgrajen...

hvala

Citroenovc

HDi ali bencinar?

Pri 1.6 bencinarju dvomim, da je ESP pri katerikoli opremi na Našem trgu ... ZA 1.6 16V HDi Exclusive pa lahko iz prve roke zagotovim - DA, ob kontaktu se pri?ge lučka.
OK

LP
Primož

marjank

?e imaš esp imaš tudi  gumb ki se lahko to funkcijo isklopi vsaj tako je pri mojem c5 , drugače pa je to stalno uklopljeno in ko to v trenutku deluje se tudi pri?ge lučka na armaturi esp

Citroenovc

U točno ja - pri XPju je gumb levo zgoraj na sredinski konzoli - pri tistih brez ESP mislim da je tam zaklepanje avtomobila ...
OK

LP
Primož

valem

Elegance plus 1.6 16V ESP-ja nima

boga

Sicer esp ne rabiš, saj ne boš dirkal z njim, ampak, ?e so ti ga prodali z esp-jem potem ga mora imet in pika.
Tistega lepega dne bo C4 picasso parkiran pred našo teraso.

unterhunt

Brr...
Po temeljitem pregledu spiska opreme sem poleg Esp-ja zasledil droben napis v oklepaju(Hdi 110)
Mislim da pomeni da je esp samo pri hdi motorju...
Jao kak sem nor:argue1:
Aja pa ?e to:Kaj pomeni progresiven volan?

garac

progresivni servo volan. Delovanje servo oja?evalnika se glede na hitrost avta spreminja. Ob večji hitrosti volan "otrdi".
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Čojko

Zakaj nor? Saj pri bencinskem 1.6 16v motorju ESP-ja sploh ne rabiš (pogojno). Mi?ljen je bolj za atije, ko sredi ovinka na mokri cesti malo pregrobo stisnejo stopalko gasa, kar zna bit nevarno pri turbinskem dizlu z velikim navorom. V bistvu bi zadostoval ?e ASR, vendar ker dizla pla?a? nekoliko dražje je tu ?e nekaj dodatkov. Me prav zanima ali je kakšna razlika pri zavorah med 110 konjskim dizlom in bencinarjem.
Navadna Xsara 2.0 HDI 110KM ima namreč spredaj enako močne zavore kot Xsara 2.0 VTS s 167 KM in 136 KM, medtem ko ima 1.6 16v 110 KM bencinarka manj?e oz. ?ohej?e.

Lp ?ojko

garac

?vabi imjo menda v pripravi, ne vem ali pa je ?e uzakonjen zakon o obveznem esp pri novih avtih z letom 08 se mi zdi, nisem siguren. Ni vašen ne model, ne moč motorja, esp naj bi bil prisoten in pika.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Hydraulic

@garac hoče? re?t,da bodo to imel vsi avti tud tisti "pikoli" z par konj?ki al samo boljše kočije?
Zdrava pamet se še vedno smatra kot, najboljši nadzor stabilnosti avtomobila na cesti....

Citroenovc

Citat od: ?ojko;15860Me prav zanima ali je kakšna razlika pri zavorah med 110 konjskim dizlom in bencinarjem.

Je. Bistvena. oče je ravno zato prenaročil 92KM HDi v 110KM - 110KM ima serijsko 4 x diske + ESP. Ostale v SLO prodajane XP pa? ne. KO je ?e imel narpženo 92KM - je prebral na kupu tujih forumov, da so navadne XP z bobni zadaj zelo neprepri?ljive pri zaviranju in da je to največja graja avtomobila. Da so 4 x diski nuja ali pa raje kupiti drug model.

ESP se je ?e večkrat vklopil, ?etudi ne divja z njo. Tak da je upravi?en dodatek. XP je visoka krava, ki ima dokaj visoko težišče.
OK

LP
Primož

Čojko

Se mi zdi, da si malo zabluzil. Nove Xsare Picasso imajo vse 4 diske - vsaj po moje.
Za navadne Xsare z zagotovostjo napišem, da MKI 1.4 in 1.6 bencinski, ter mislim, da sta oba ta stara 1,9 dizla imeli zadaj bobne, 1,8 16 v in VTS itak pa diske ?e serisko. Pri Xsarah MKII od jeseni 2001 dalje pa so imele ?e vse serijsko vse 4 diske.

Saj disk ali boben zadaj niti ni tako pomembno. Ok za avtomobile, ki imajo zadaj veliko te?o ?e (razni karavani in morda tudi enoprostorci), bolj pomembno se mi zdi, da niso spredaj neki mali koluti?i, ki se hitro pregrejejo in kar blokirajo oz. slabo zavirajo. Te so vsaj na 1.6 bencinskih XP majhni. Zato je potrebno tudi zavorne ploščice zelo hitro menjavat.

Lp ?ojko

Citroenovc

Citat od: ?ojko;15874Se mi zdi, da si malo zabluzil. Nove Xsare Picasso imajo vse 4 diske - vsaj po moje.

Ne bo po tvoje - pri nas jih ima edino 110KM HDi-jevka - pa mogoče 2.0 bencinarka. VSe ostale imajo bobne zadaj in na splo?no slab?e dimenzionirane zavore.
Bom ?e vedel - ?e sva z očetom ?e po?teno se sporekla zaradi tega ...

In na tujih forumih in testih in supertestih ipd so vsi izpostavili problem zavor pri XP- razen pri tistih, ki imajo 4xdiske.
OK

LP
Primož

garac

Ni problema, bomo pogledali v prospekt, da ne bo nejasnosti.
[SIGPIC][/SIGPIC]