Depollution system faulty nočna mora

Začel/a bojanc, Oktober 07, 2016, 07:30:50 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

jumper1

Citat od: igorkr;227569En podoben problem se pojavlja na Oplu od partnerke. Smo začeli raziskovat in reševat. Mislim, da je zadnjič mehanik poskušal z zamenjavo senzorja tlaka. Neuspešno.

Vmes se občasno izmenjavajo lučke za čiščenje fap filtra in lučke za peljat avto na servis.

Avto pa gre v rezervni program kar pomeni veliko izgubo moči. Zanimivo, da se to pojavi šele po določenem času in ko grem čez 100 km/uro. Èe se vozim do 80km/h skoraj ga ne vrže v ta rezervni program.

Ko sem govoril s kolegom, ki ima tudi opla, se mu je pojavljal podoben problem. Rešitev je bilo v zamenjavi neke cevke, ki je bila preperela. Bom pregledal te cevke, če kaj najedem :)

Berem temo naprej.

LP, Igor

Jaz sem na oplu ugotovil počeno cev iz interculerja v motor in ga je vrglo v rezervo samo pri malo večji obremenitvi

igorkr

Citat od: jumper1;227824Jaz sem na oplu ugotovil počeno cev iz interculerja v motor in ga je vrglo v rezervo samo pri malo večji obremenitvi

Hvala za odgovor.

A imaš kako sliko te cevke, da pogledam pri meni? Sicer včeraj sem ga peljal do mehanika in je diagnosticiral težavo na turbini in njenim variabilnim delom. Nekaj je poskušal premaknit z izvijačem, ma je vse zablokirano.

No v reševanju težave, sicer smo malo zašli iz citroen teme, ma vseeno.

Hvala za pomoč

LP, Igor

Lorencing

Sej vem, da je 6 let stara tema, ampak me zanima ali se je kaj več izvedelo o zadevi?

Namreč imam enak problem in ne vem kje začet.