Vprašanje

Začel/a Mitja, Oktober 03, 2016, 11:06:56 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Mitja

Pozdrav, mogoče bo zvenelo bedasto vprašanje a vseeno,

a se v ročnem menjalniku na c 5 III menjuje olje, ali pa to velja zgolj za avtomatike

Hvala in lp Mitja

hahehihoh

zlikovski

Olje se menjuje v obeh!

Sebek

Seveda se menja olje. Olja ki se nebi izrabil še niso naredili.

andraž

V C5 ni predvidena menjava olja. Ga je pa smiselno zamenjat vsaj ob menjavi sklopke.

zlikovski

Ja seveda ni predvidena menjava, zato pa mi že menjalnik poje, ker nikoli niso menjavali olja.

Seveda je to dobro za serviserje, da te oskubijo kot magarca.

goldi

pri avtomatiku se načeloma naj ne bi, a ko sem ga pri ca. 120.000 menjal je imelo že tako kiselkast vonj da je joj. Vsak malo boljši mehanik ti bo predlagal, da ga kljub temu zamenjaš in zagotovo ni tako drago kot potem servis. Sploh pa nimaš kaj študirat, če bo še avto nekaj let pri hiši.

dexterboy

Da se olje ne menjava?
Je res tako hudo z živalsko vrsto Homo Sapiens?
Ji grozi izumrtje?
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

zupi13

En nemški avto s krogci letnik 2012 ima servisni interval menjave olja v avtomatskem menjalniku na 60.000 km.

sl1

Menjava olja v menjalniku ni predpisana, ker v garancijskem roku zaradi tega ne bo posledic. Ko pa bodo posledice, bos pa brez garancije drago placal.
In to bedarijo, za katero bi jih moralo biti sram, se celo uporabljajo za reklamo ces da je njihov avto tako dober, da ne rabi menjave olja.
Jaz sem ga na Xsari Picasso zamenjal pri cca 110.000 km in ok -že novo olje ima malo vonj po gnilih jajcih, samo tisto ki je iz menjalnika ven priteklo je pa orng smrdelo, tako da sigurno ni vec kot novo.
A krogci imajo na 60.000? No, če bi rad imel menjalnik zelo dolgo, tudi na 60.000 ne bo škodilo ne glede na znamko. Vsaj na 100.000 bi pa jaz menjal ne glede na to ali je avtomatik ali rocni.

dvorjan

Tudi jaz zagovarjam menjavo olja v rocnem menjalniku na 100.000 km. Pri avtomatikih pa po tovarniskih navodilih oziroma zdravi pameti - torej med 60 in 100k km.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Mitja

hvala za odgovore

sedaj grem na servis na 6 let oz 120000, tako da bom dal zamenjat olje v ročnem menjalniku

Mitja

evo da vas obvestim..jerovšek dal not olje..in sedaj ko je bolj mrzlo lepše menjava iz prve v drugo kot prej....ko pa je avto ogret pa ni razlike oziroma ne opazim ..

je pa dal eno posebno olje not..ni original ampak eno drugo...

Prosurfer

Na koliko km je bila ta menjava olja?

Gre za avtomatski menjalnik ali ročni?

dbostjan

Na Xsari Picasso sem ga zamenjal takoj po nakupu, po desetih letih in prevoženih 60.000 kilometrov (ročni menjalnik, ne vem, če so pri nas prodajali tudi Xsare z avtomatskim).