DAB+

Začel/a frantoluci, September 20, 2016, 02:31:36 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

frantoluci

Živjo
Zanima me, če pri nas že prodajajo Barlinge s predinštalacijo za DAB ali celo z DAB radijskim sprejemnikom.

zlomjo

Na citroen.si imaš konfigurator in si sestaviš avto. Ta najbolj švoh motor nima SMEGa, ta najmočnejši pa ga ima z DABom. Vmesne verzije pa si sam poglej.

Scorp84

Ceprav je ze nekaj casa stara tema, mogoce komu prav pride. 100e pride doplacilo za dab, kjer je tudi pride drugacna manjsa in debelejsa antena. Sprejem je pa tak, da drzavni programi, delajo brez prekinjanja, komercialne pa slabse delujejo. Imajo slabso kakovost (bitrate) in posledicno med voznjo prekinja. Izjema radio center in rock radio, ki ima se boljsi bitrate od komercialnih postaj in skoraj nic ne prekinja med vozjnjo. Drzavni programi so na nivoju in tudi sprejem je vec kot odlicen, zvok pa tudi.

MSrougeZX

Super info...ravno razmisljam ce se splaca doplacat pri novem c3 150€. To si testiral po LJ ali kako? Bi mi to sploh delovalo prekmurju...od postaj poslusa zena le radio center...jaz pa tak usb.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Scorp84

Se splaca, ce ne drugega cez par let, ko se bo uveljavilo. Na zacetku so oddajali z 500w mocjo in je sprejem bil zadovovoljiv na odprtem. Zdaj oddajajo z 2-3kw in je solidna pokritost, glede na to da oddajajo samo z glavnih oddajnikov. V nacrtu je 5kw oddajne moci, kar je vec kot odlicno, glede na to da komercialne postaje oddajajo na fm po 2kw. Vpostevati je treba, da je dab manj obcutljiv kot fm in se oddajniki imajo veliko rezerve. Bojda imajo deklarirano 7.2kw moci.
Glede na to da je prekmurje ravnica, mislim da kakih vecjih tezav s sprejemom ne bo. Se najdejo mrtve tocke. Sam sem preizkusil gorenjska in je vecina pokrita, tam okoli vrhnike je mal tema. Pa Portoroz in okolica ne lovi. Lovis pa bp nekje po rijeki in zagrebu.
Ko bojo komericalnim postajam dvignili bitrate ali naredili nov multipleks za komercialne, bo super.
Tako da vzemi, da ti kasneje ne bo zal.

Scorp84

Se splaca, ce ne drugega cez par let, ko se bo uveljavilo. Na zacetku so oddajali z 500w mocjo in je sprejem bil zadovovoljiv na odprtem. Zdaj oddajajo z 2-3kw in je solidna pokritost, glede na to da oddajajo samo z glavnih oddajnikov. V nacrtu je 5kw oddajne moci, kar je vec kot odlicno, glede na to da komercialne postaje oddajajo na fm po 2kw. Vpostevati je treba, da je dab manj obcutljiv kot fm in se oddajniki imajo veliko rezerve. Bojda imajo deklarirano 7.2kw moci.
Glede na to da je prekmurje ravnica, mislim da kakih vecjih tezav s sprejemom ne bo. Se najdejo mrtve tocke. Sam sem preizkusil gorenjska in je vecina pokrita, tam okoli vrhnike je mal tema. Pa Portoroz in okolica ne lovi. Lovis pa bp nekje po rijeki in zagrebu.
Ko bojo komericalnim postajam dvignili bitrate ali naredili nov multipleks za komercialne, bo super.
Tako da vzemi, da ti kasneje ne bo zal.

MSrougeZX

Hvala za info in nasvet.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

xtimex

Da malo obudimo staro temo, ali je že kdo nadgradil radio v novem Berlingotu, ali je to sploh možno??

xtimex

Očitno nobeden:emot105:

alesz

Po moje tu ni neke nadgradnje,ker rabiš popolnoma drugačen "hardver"torej sprejemnik in anteno.Oziroma če obržiš originalni radio,rabiš novo sprejemno stopnjo in odgovarjajočo anteno.....Radio koristiš samo kot ojačevalec oziroma izhodnjo stopnjo............

http://www.citroenar.eu/showpost.php?p=254252&postcount=8

xtimex

Aha, potem je stvar no-go z originalnim.

xtimex

xtimex

Od 9.30 minute se vidi kako deluje.

jozepinter

Pozdravljeni tudi sam sem spraševal za ta vmesnik DAB.In dobil sem odgovor,da se ne da.
Namreč imam Berlinga 2015,ki ima radio na displej.
Èe pa kdo bi znal to povezat bi bil zelo vesel.
Lp Jože

zlomjo

V berlinga 15 gre Smeg Iv2 in nekateri imajo tudi Dab. Taksnega sem si vgradil v C3 13