C4 l 2006 sx bencinar

Začel/a skos, September 16, 2016, 10:59:40 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

skos

Zdravo,

zanima me, če je kdo imel že podobni problem z prtljažnikom. Avto je seveda star 10 let in očitno so se začele starostne težave. Namreč zgodilo se mi je, da mi je danes nahal delovati zadnji brisalec in ne morem odpreti prtljažnika. In mi sedaj senzor javlja, da imam odprta vrati (so pa zaprta) in ne morem zakleniti avtomobil. Skratka grem elektromehaniku me pa vseeno zanima, če ve kdo kaj točno bi lahko bilo narobe? hvala za info

Čojko

Precvikan kabel za odpiranje vrat, najbrž na pregibu. Malo pobrskaj po forumu.

skos

Ok hvala. Ali lahko jaz začasno kje varovalko izklopim, da mi senzor ne nazaja za zaklepanje?

grgos

to sem mel jest na mojem letos , brisalc je delal in ni delal in res je bil precvikan kabel na pregibu , gretje šipe tud ni delalo , zadnja vrata mislim da niso zezale se ne spomnim več ...urca dela 18 eu ..

skos

Citat od: grgos;223824to sem mel jest na mojem letos , brisalc je delal in ni delal in res je bil precvikan kabel na pregibu , gretje šipe tud ni delalo , zadnja vrata mislim da niso zezale se ne spomnim več ...urca dela 18 eu ..

hvala za informacije. mi lahko poveš kam si šel to popraviti?

andraž

Katerokoli avtoelektrikarstvo ali Citroen servis.

grgos

jesz zrihtal pri avtoelektrika Bosch Radej v Stražišču pri Kranju ..mi je pa reku da bo drugič teško zrihtal ker je zlo mal placa..tako da pol edino original kabli in komplet menjava ,,

garac

aham a je mel slab dan? Se mi zdi, da je gospod vremenar
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

sl1

Ja, žice se v pregibu 10.000-krat prepognejo in sploh če je mraz in so bolj trde, se enkrat kar strgajo. Je treba uštukat 3cm nove zice vmes pa je spet za 10 let. Èe stare nateguješ da jih skup zalotaš se bo prej zopet strgalo.

skos

skos

Zdravo,

ko že misliš, da si vse popravil pri svojemu C4 pride mraz in seveda avto se ne prižge več. Avto ima sedaj 10 let se pravi mu lepo serijsko vse crkuje. Včeraj sem se pripeljal iz službe in še dobro da mi je ugasnil pred blokom. Očitno je šla matična plošča ali pa releji. Avto sam je lepo vzdrževan in ima nove svečke ter akumulator, ampak nevem zakaj mi je včeraj utripala komplet armatura? Avto je že na servisu in me res zanima kaj bi lahko sedaj bilo narobe?! Je imel kdo podobno izkušnjo? lp

sl1

Včasih je treba pri Citroenih dati klemo dol z akumulatorja in ga pustiti 5min, da si odpočije in potem nazaj gor.

skos

Citat od: sl1;224628Včasih je treba pri Citroenih dati klemo dol z akumulatorja in ga pustiti 5min, da si odpočije in potem nazaj gor.

prvič slišim, ampak hvala za info :BigThumbs:

sl1

Lahko pa da je akumulator švoh in sedaj ko je pritisnil mraz se je to pokazalo? Takrat zna vsa elektrika čudno delati oziroma ne delati.
Lahko pa da je treba resetirati BSI enoto (ce jo C4 ima tako kot xsara?), oziroma glavni računalnik - to naredijo na servisu ali pa tudi sam lahko z enim postopkom ki je tudi opisan nekje na forumu.

skos

Citat od: sl1;224630Lahko pa da je akumulator švoh in sedaj ko je pritisnil mraz se je to pokazalo? Takrat zna vsa elektrika čudno delati oziroma ne delati.
Lahko pa da je treba resetirati BSI enoto (ce jo C4 ima tako kot xsara?), oziroma glavni računalnik - to naredijo na servisu ali pa tudi sam lahko z enim postopkom ki je tudi opisan nekje na forumu.

Avto ima BSI enoto pri menjalniku in verjamem, da bo mehankar peljal avtoelekričarju ter bo to tudi uredil. Akumulator je pa star cca 3 leta in ima indikator zelena/rdeča luč.
Ali imaš izkušnje, kaj bi bilo pametno zamenjati pri tem avtomobilu sedaj ko je dopolnil že 10let?! lp