Zimske pnevmatike za Berlingo

Začel/a ribcek, September 12, 2016, 08:09:13 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

ribcek

Vprašal bi, nosilnost oz obremenitev pnevmatik na posamezno kolo mora biti min. 93, tako v homologaciji, torej 91 ne pride v poštev?

alesdrolec

Ugotovil sem da imam vpisano tudi dimenzijo 195 65 15 91T ( vse vpisane dimenzije imam 91T ). Tako da bom kupil 15" ( verjetno železne ) feltne in pa komplet 195 65 15 in je to to. Ventilov TPMS pa Berlingo nima tako da glede tega ni težav.

alesdrolec

Na pooblaščencu kjer sem avto kupil so mi rekli danima tpms senzorjev in bili takoj prepricani glede tega, tako da verjetno novi nimajo.

p.s. če ma kdo kakšne 15" alu feltne za prodat... kupim, lahko tudi železne ampak morajo bit bolj kot ne nove

ribcek

Se mi zdi, da ne bom mogel homologirati dim 195/65

alesdrolec

Evo komplet doma. Vzel sem nova 15" železna platišča in pa Goodyear UG9 ( upam da bodo tako dobro kot jih ocenjujejo na testih ). cena 360€. Da ne reklamiram če koga zanima lahko na ZS napišem kje sem dobil. Gume pa so dimenzije 195/65 15.

ribcek

Conti TS860 dot 2416 že doma, samo še "15 felgice in je to to.

ribcek

Tole me zanima no, obstajata dve dimenziji kovinskih platišč 15 col: 6.5J 15 27et in pa 6J 15 27et,  prva je original za Berlingo druga za C4 picasso. Slednja naj bi bila, tako pravijo, tudi primerna ter obenem bistveno cenejša.  Imate  kakšen podatek?

alesdrolec

Širine feltne ti ne bo šel nihče gledat ne policaj ne na tehničnem, tako da če imaš cenejšo ponudbo... go for it.

antasi

Citat od: alesdrolec;225169Evo komplet doma. Vzel sem nova 15" železna platišča in pa Goodyear UG9 ( upam da bodo tako dobro kot jih ocenjujejo na testih ). cena 360€. Da ne reklamiram če koga zanima lahko na ZS napišem kje sem dobil. Gume pa so dimenzije 195/65 15.

Kvalitetne zimske gume sailun pa stanejo pa 135e.

Èe piše to euroton potem bo že držalo...
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

alesdrolec

antasi

Citat od: alesdrolec;225746Ah pol sm se že nategnu?

Ja. Tudi jaz imam tele Good Year pa bi lahk prišparal 215 eur
ker lepo piše g.Euroton
je zmogljiva zimska pnevmatika, ki zagotavlja odličen oprijem na snežni brozgi, snegu in mokrem cestišču.
· Hkrati nudi tiho in udobno vožnjo na suhi cesti.
· Zelena tehnologija: Obsežna uporaba okolju prijaznih materialov.
· Posebno formulirana zmes in napredna disperzijska tehnologija, ohranja gumo prožno za maksimalno zmogljivost pri ekstremnih temperaturah.

https://www.euroton.si/avtodeli/zimska-pnevmatika-sailun-dot-2015-19565-r15-91t-ice-blazer-wsl2-p-522673.aspx

alesdrolec

Mene najbl pritegne: obsežna uporaba okolju prijaznih materialov. Jst upam da se tud sama razgradi da je tolk dobra. Škoda ker sem že zmontiral zimski komplet. Drugač bi goodyear prodal in šel jutr zjutri čakat pred vrata eurotona tko kot za nov iPhone čakajo. Bi šotoril. :)

antasi

Kaj pa če prodava obadva najine goodjirke pa kupiva sailunke
pa nama ostane skupaj več kot 400 eur
pa lahk kupiva uno lepo xantio za winter wagen ko se prodaja v drugi temi?

aja, ne bo šlo, ker xantia nima zimskih gum...

alesdrolec

Ja sej pa kupva se za xantio sailun?????