Zimske pnevmatike za Berlingo

Začel/a ribcek, September 12, 2016, 08:09:13 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

ribcek

Citat od: antasi;223743G. Google jih je im pred kratkim nekaj na zalogi zelo ugodno.
Pokliči ga ali mu pošlji sporočilo, ker je včasih preobremenjen.
Njegov kontakt je tukaj, telefonske pa žal nimam:argue1:
https://www.google.si/

Pa to si ti, deda Mrazzz! :emot112:

antasi

Najbolj ugodno je kupiti 14 colske zimske gume ki jih je imel stari berlingo in pašejo od npr. Bxa. Dobiš jih po 5 eur , rabljene 14 colske gume pa po 10 eur in pol daš take pokrove ki izgledajo kot 15 col. Pa za tako ceno če  kupiš komplet ti jih bo prodajalec sigurno pripeljal domov. Vem da vozijo do Vrhnike mogoče celo do Logatca.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

ribcek

Citat od: antasi;223755Najbolj ugodno je kupiti 14 colske zimske gume ki jih je imel stari berlingo in pašejo od npr. Bxa. Dobiš jih po 5 eur , rabljene 14 colske gume pa po 10 eur in pol daš take pokrove ki izgledajo kot 15 col. Pa za tako ceno če  kupiš komplet ti jih bo prodajalec sigurno pripeljal domov. Vem da vozijo do Vrhnike mogoče celo do Logatca.
Ah Dej no, "14, raje "17, če že...:funny34d:

antasi

Citat od: ribcek;223756Ah Dej no, "14, raje "17, če že...:funny34d:

ne,res..

14 colske te pridejo manj kot 17 colske, sploh rabljene

13 colske pa res ne grejo na berlingota

antasi

Citat od: ribcek;223756Ah Dej no, "14, raje "17, če že...:funny34d:
Jaz že vem da je zadnji pogon boljši (mi je @duhec pred kratkim nazorno predstavil prednosti zadnjega pogona v primerjavi s sprednjim, pa s sprednjim se ne da driftati :-D), a kaj ko prijatelju ne morem tega dopovedati. trdi da je sprednji pogon boljši, ker ti avto vleče s sprednjim koncem v ovinek in ti za razliko od zadnjega ne odnaša zadnjega dela in nosi sprednjega konca iz smeri. velik dokaz zanj je ta, da ima več avtomobilom v reliju in podobnih tekmovanjih spredaj pogon kot pa zadaj, itd... celo top gearov filmček o primerjavi fwd, rwd in awd ga ni prepričal, ker tisti filmček res zgleda malo zaigran, ker bi se dalo tudi z alfo tako peljati da ne bi podrla tistega stožca.

tomaz555

Ali ima Bx in Berlingo enake 14 col feltne?

antasi

Citat od: tomaz555;223763Ali ima Bx in Berlingo enake 14 col feltne?

Bo moral garač spet malo počistiti prispevke.
Pa saj tudi on na glupa vprašanja da glupe odgovore.
Baydevej tomaž berlingotu 1in 2 res grejo tud bxove feltne
Trojki pa ne razen zadaj. Pustimo ob robu ET in izgled..

alesdrolec

Pozdravljeni,

letos bom potreboval nove zimske pnevmatike. Gre se seveda za Berlingota. Montiral bom dimenzijo 215/55 16. Ima kdo izkušnje z izbiro prav pri berlingotih, ali vsaj dimenzijo?

Montiral bom ap to dimenzijo ker že imam 16" feltne, kjer so montirane letne pnevmatike, spomladi pa bom verjetno kupil ene 16" alu platišča in tja zmontiral letne.
https://c-a.d-cd.net/998f3f4s-960.jpg

če bo kdo prodajal taka platišča se priporočam

Gledam bolj:
 Nokian WR D3
 KUMHO WP51 ( ampak mi je čista neznanka, imam pa dobre izkušnje z letnimi )
Goodyear Performance G1 ( tudi čista neznanka, poznam pa UG7, 7+, 8... vse dobre gume )
Potem pa so tukaj Continental, Dunlop in Michelin, ki so malo dražje. Imam izkušnje z Dunlop 3D in so bile super. S Continentalom nimam izkušenj ampak sem slišal veliko pohval, pa tudi po testih so vedno v vrhu. Michelin pa mi je neznanka.

Hvala vsem za odgovore. Lp Aleš

ribcek

Z Nokian nimaš kej zgrešit, če dopušča denarnica pa definitivno continentalke.

xpuser

conti sprobane in so drugo sezono kzelo slabe v mokrem.
nokisn delajo tudi v rusiji...

TeMpL

Citat od: xpuser;223835conti sprobane in so drugo sezono kzelo slabe v mokrem.
nokisn delajo tudi v rusiji...

Si jih vozil tudi poleti ?  T850 ?

alesdrolec

Kaj pa dimenzija 205/55 16. Je že kdo vpisoval naknadno?

ribcek

Torej, pravi čas za zadnje pomisleke glede nakupa pravih Zimskih pnevmatik, kaj bi se bolj obneslo kupiti:

205/65 15 + "15 kov. platišča
215/55 16 + ostanem na sedanjih "16

Za 205/65 trenutno gledam pnevmatike Nokian wrd3, 75€/kos, za večjo pa wrd4, 103€/kos.

SaveHP2 zaenkrat ne gledam, so pa cenovno :BigThumbs: 63€ oz za večjo 73€.

Strošek bi bil v vsakem primeru enak + prišparam pri premontaži, a vseeno, se opazi kakšna razlika v vožnji? Ok, pozimi se itak vozi bolj previdno. Kako imate vi?

Kje ste kupili kovinska "15, v nekem avtosalonu mi jih prodajo (neoriginalni) po 30€/kos, je to ok?

xpuser

Citat od: TeMpL;223839Si jih vozil tudi poleti ?  T850 ?

Sedaj ko so bile že bolj švoh s profilom in so obup.