Kakšne tekočine v starodobnike?

Začel/a Čojko, September 05, 2016, 02:41:33 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Čojko

Citat od: andraž;223113A ni za v GS API GL4? Zakaj potem GL5? Popravilo menjalnika je vedno drago. Ne razumem, kako to, da je vse slabše kot je bilo, kar si kot kaže ugotovill, in da še celo škrta, ne ukrepaš????

Ker se v to nisem nikoli poglabljal in do sedaj ne vedel, da je lahko temu krivo olje. Trgovec je dal, da je dobro za stare motorje, mehanika pa mu tudi nista oporekala. Iskal sem le primeren SAE. Zdaj vem eno več in bo očitno treba zamenjati, če že ni prepozno.

xantos

Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

andraž

Upam, da ne bo treba popravljati, samo naliti novo olje. Jaz pri takih zadevah vedno dvakrat pregledam vse možne podatke. Better safe than sorry...

superca13

Se pravi optimum za stare Citroene:
Motor: 15w-40, 20w-40, 20w-50..vse mineral.
Menjalnik: Api GL4, 80w, mineral
Gorivo: 98 okt. + Nadomestek svinca...ja-ne. Moral bi bit.

andraž

V Spačka 1986 nadomestek svinca ne, v DS 1970 nadomestek svinca ja.

antasi

žalostno je kam smo prišli s temi olji,
ne mislim debata je super ampak proizvajalci so pa zaštrikali v neskončnost.
če pomisliš, da si včasih dobil Ino in pa eno uvoženo olje ki je bilo tak predrago in je bilo vse ok sedaj pa taka norišnica.
TOTALITARNI SISTEM JE OÈITNO IMEL SVOJE PREDNOSTI:Hammer3:
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

Čojko

Ima morda kdo kaj daljših izkušenj z motornim oljem Selenia HPX 20W50 sintetika?
Meni se zaenkart na Superci po dobremu letu uporabe super obnese, ne vem pa kaj počne po delih motorja,...

Lenko

Jaz imam v spačku. Menda je dobro. Na začetku nič pilo, sedaj proti menjavi opazil da ga malenkost pije. Sem dvakrat dolil kak dcl.
Tudi prej pri mineralnem je malenkost pilo. Med menjavama skoraj ni bilo potrebe dolivati.

Citroenovc

Da dokončam o mojem iskanju GL4 - ja Castrol se najde ipd. Jaz sem pač želel Shell vzet, ker sem kupil vse od Shella takrat. ZA dife, za reduktor, za menjalnik, za motor ...

No za menjalnik se je zapletlo pri zalogi oz količini. Pol je šelnoter Catrol, ki je bil edini hitro dobavljiv,
OK

LP
Primož

gule

Ja vse kar rabi en spaček, ali Gs/Ga/Gsa, ali Cx in ostala Citro starudija nudi Ina. Ne vidim potrebe kupovati nekaj dražjega in tujega, če je roba z prostorov ex Yu dostopna...

Pa Heineken ne maram...sem prej za Laško, Union, Karlovačko, Nektar ipd...

In mineralno olje 15w40, ali 20w50 in Lhm plus in hipenol...

Pa še link...http://www.ina-maziva.hr/hr/proizvod/ina-delta-5-20w-50/8

zlikovski

Jaz recimo malo pobrskam po tehničnih dokumentacijah ostalih maziv in potem se odločim kaj vzamem.
Trenutno me je najbolj prepričal Shell.
Seveda tudi Ina ni slaba.

garac

sicer nimam starodobnika, ampak vedno vlivam prepisano olje. Sintetika je po moje za novejša vozila. Je pa zanimivo, da imajo recimo novi motocikli, ki gredo fajn na obrate enako olje v motorju, kot star citroen
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

andraž

Kakšna pa je zdaj kvaliteta Ine? Zadnjič sem jo uporabljal še v bivši državi, ko je mazala Dianin motor. Takrat je bila zelo povprečna. Ob zamenjavi za Castrol ni motor spil skoraj nič olja, z Ino pa sem nekaj stalno dolival.

superca13

Bi bilo fajn kako analizo videt po 5-10kkm, čeprav to ni za nas smrtnike ;)
Včasih je bilo olje po 3-4kkm zanič.

ÈE olje papa pomeni da nekako pride noter v zgorevalni prostor. Mimo ventilov (recimo Sm in stari ami, in stare žabe  sploh nimajo izpušnih teflonov), ali mimo batnih obročkov, ali pa ščije ven po tleh nekje. :-)

Èe papa eno pasmo in druge ne, je razlika bolj ali manj v viskoznosti. Eno redkejše od drugega, ne glede na to, kaj piše gor na kanti.

andraž

Takrat je bila INA Delta5 in Castrol GTX3, oboje mineralno 15W 40.