Težave z pritrdili (vilicami), ki držijo dize

Začel/a stanko.lederer, Avgust 01, 2016, 04:05:57 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

stanko.lederer

Imam C4 GP 90000km
Njprej mi je pri hladnem zagonu motorja počila vilica in diza je pričela puščati.

Na servisu so mi zamenjali vilico in Cu tesnilo. Vozil sem cca 1000km in zopet je počila druga vilica.
Ugotovil sem, da je proizvajalec opustil stare vilice in pričel izdelovati nove z izboljšavo. Zame je to skrita okvara in bi želel povrnjene stroške. Zanima me kam pošljem zahtevek za povrnitev stroškov ali je edina pot tržna inšpekcija.
Avto so mi servisirali v Citroenovem servisu v HR, kjer pravijo, da naj to uredim v SLO, kjer je bil avto kupljen.

xpuser

ker motor 1.6 20 v6 , nisem še slišal da bi kdo fural k cro na servis,kontra so in kar vozijo.drugače je dober bosch servis zraven zagreba
http://www.puric.hr/

superca13

Na vgrajene originalne dele na pooblaščenem servisu naj bi bila garancija 6 mesecev, če se ne motim. Se pravi če še ni minilo 6 mesecev, nazaj na dotični servis in povedat, da je isti del spet hin. Ne vem kaj ima prodajalec pri vsem tem, morda res lahko uredi zadevo namesto Hrvatov...

Moje mnenje.

MSrougeZX

Citat od: xpuser;221579ker motor 1.6 20 v6 , nisem še slišal da bi kdo fural k cro na servis,kontra so in kar vozijo.drugače je dober bosch servis zraven zagreba
http://www.puric.hr/

Jaz pa sem slisal ravno obratno. Pri nas pa vozijo v hrvatijo na pooblascenca ker  so cenejsi in doloceni obvladajo boljse svoj posel kot nasi...naprimer BMW baumgartner v Cakovcu. Servis za 120d je stal okoli 130€...pa se nek del je bil v ceni kaj ni pri redni menjavi...seveda nisem verjel ker je oce za ds4 1.6hdi placal precej vec...pol mi je pa lastnik bmwja vrgel pred oci racun in sem lahko samo se utihnil.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

xpuser

Briga me za bmw, pri nas tudi nardijo servis za 40e, še čakat ne rabiš kaj dosti 15 min.