Tezave z EGR, pomoc

Začel/a bego20, Julij 21, 2016, 05:23:23 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

bego20

Zdravo

C5 1.6HDI 2009 letnik mi neprestano kaze napako "risk of particle filter clogging" in pa sedaj tudi gori lucka za motor "anti-pollution" napaka..ko smo ga pri 3h razlicnih mehanikih dali na tester je zmeraj kazalo napako na EGR ventilu, poskusali so nekako programirati delovanje, ker ni slo smo kupili nov EGR in zamenjali, vendar se ni nic popravilo, sedaj avto mece v safe mode..

Ze kdo mel podobno tezavo in ve za kaj se gre? Prosim za pomoc, hvala

Lp
Citroen C5 Tourer Exclusive 2.0HDi 164KM Avt.

Gox

Zakaj pa tri mehaniki?

A nobeden ne zna rešiti težavo? Ali samo preverjaš njihovo znanje?

Jaz bi vztrajal pri enemu, pa naj popravi avto.
Ponavadi citro šolanemu mehaniku uspe.

Romzi

Citat od: bego20;221154Zdravo

C5 1.6HDI 2009 letnik mi neprestano kaze napako "risk of particle filter clogging" in pa sedaj tudi gori lucka za motor "anti-pollution" napaka..ko smo ga pri 3h razlicnih mehanikih dali na tester je zmeraj kazalo napako na EGR ventilu, poskusali so nekako programirati delovanje, ker ni slo smo kupili nov EGR in zamenjali, vendar se ni nic popravilo, sedaj avto mece v safe mode..
Lp
Predvidevam in upam, da bo "mehanik"  za brezveze zamenjan del vzel nazaj in pozabil na brezvezno delo. Ali pričakuješ kaj drugega?

bego20

Poiskal smo mnenja treh razlicnih, da bi bli sigurni da je to to, pol pa zamenjamo egr pa nic boljse..

Tle sm pa predvsem objavu temo zto da bi zvedu ce je meu kdo podobne tezave pa ce je resiu, z mehanikom bom ze sam resu..

fifk

Èe si s Trbovelj, maš pooblaščenega serviserja tam (Špajzer), pa sem siguren, da ti bo popravil stvar. Moj je bil do sedaj redno servisiran tam, pa vse napake brez težav odpravljene. Èe se ne bi preselil, bi še zdaj hodil tja.

odpad

Zapelji k Jerovšku. Meni je blindiral egr na 2.0 hdi 140 in je bilo ok.

breznikar.peter

Po opisu njegovega problema, mislim,da sam vzrok težav tiči v filtru trdih delcev, ki bi naj bil zabasan? Pomojem ni egr.

Vlado333

Avto se priklopi na tester, tester naj uporablja nekdo, ki ve kaj mora delati oziroma kaj mora pogledati. Prvo se pogleda stanje oziroma prehodnost fap filtra (diferencialni tlak). Potem se preveri, da ni slučajno dosežen kilometerski prag za zamenjavo fap filtra (to se samo resetira, ni potrebe po menjavi fap filtra) ko si preveril vse to, lahko začneš resnično reševati problem. Zaradi EGR ventila, oziroma zaradi EGR napake v motornem računalniku ne bo izpisovalo nevarnost zamašitve fap filtra.

Gox

Zgleda so se vsi mehaniki samo z egr ventilom ukvarjali.

bego20

Zdej tko fantje, hvala za mnenja in nasvete..
To je naredu vceraj mehanik, torej dau je na testerju da je fap filter zamenjan, kazalo je pred tem da je 85% ze zabit, zdej pa naj nebi delal regeneracije filter, rekeu mi je naj se ne vozim z autom da on zdaj ne ve zrihtat naprej..zdej pa na vem na koliko % zamasenosti gre avtomobil naredit regeneracijo?

fifk

Èe ti mehanik popravlja avto, nekaj brska, nato pa reče da se ne vozit z avtom, popravit ga pa ne zna, potem avto parkiraš in greš na avtobus...

Ali pa kot smo ti že predlagali, poiščeš mehanika, ki ve zakaj se gre...

xpuser

Tole bo drago, sedaj čakam na novega uporabnika ki bi isto spraševal kako bi to sam popravil.:Hammer3:

tadej81

Najbolje bo filter sčistit in dolit aditiv. Peljat k Jerovšku. Been there, done that.
C5 Tourer 1.6 HDi 112 - 2011

C5jezakon

Mel enak problem na berlingotu!racunalnik je zgubil komunikacijo z crpalko za additiv!
Zamenjal sem posodo za additiv in napaka se ni vec ponovila!

Tipo73

Evo ravno danes se mi je pojavila enaka napaka,...šel z ogretim avtom na AC in ga cca 10km vozil nad 3000 obrati....ugasnil in ponovno prižgal in je napaka za enkrat izginila, upam pa da ne bo kaj hujšega...aja jaz avto vozim 2 tedna cca 5km po mestu...kratke vožnje potem ga pa žena 1 teden vozi v Lj po AC in ima kar težko nogo....upam da ga bo ta teden ona še malo spucala...pol bomo pa videli. avto naj bi imel 146tkm prevoženih