Pedal sklopke se ne vrne nazaj

Začel/a Sine64, Julij 19, 2016, 12:18:58 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Sine64

Evo pa sem doživel prvo večjo težavo s svojim C5. Na poti domov mi je enostavno izpod stopala začel bežati pedal skopke in obstal na podu. Hitro sem vrgel v prosti tek in ustavil avto ob strani. Tako da sedaj je sklopka na podu, pedal lahko potegnem z nogo nazaj, kjer jo drži vzmet pokonci, če pa se je dotaknem pa pedal spet pade dol.

Kolikor sem se pozanimal, je verjetno šel hidravlični cilinder, vprašanje pa ali je to glavni (pri pedalu) ali pomožni (pri sklopki).

Sklopka mi do sedaj ni kazala znakov drsenja, večinoma se tko vozim relacijsko, avto pa ima 140.000

Ima kdo kakšno podobno izkušnjo kaj bi lahko bilo narobe? Koliko bo to stalo?

xpuser

Kolikor sem se pozanimal, je verjetno šel hidravlični cilinder, vprašanje pa ali je to glavni (pri pedalu) ali pomožni (pri sklopki).

saj si že vse sam odgovoril

Sine64

samo preverjam ;) mogoče se je komu kaj drugega zalomilo pa so isti simptomi....

Citroenovc

Ko je bil vztrajnik pri meni zelo na koncu, potisni ležaj pa tudi praktično fuč- je tudi pedal driftal proti podnu ... če si ga pa nazaj z nogo potegnil - je pa spet nekaj časa bil približno na pravem mestu .... Èe je bil avto parkiran več kot nekaj ur pa je tudi pedal večkrat bil nekje proti podnu. Ne pa nujno.
No ampak avto se je dalo normalno uporabljat .... Ti bojda nimaš te sreče?

Zdaj če ti vsakič noter ostane - je pa verjetno res hidravlični cilinder ... Razlog pa verjetno staro olje, ki bi se ga moralo menjati ... Ne vem katero olje uporablja C5 - ampak za hidravlične dele pri ostalih znamkah je običajno uporabljan kar DOT zavorno olje - katerega je pametno menjat na 2 leti.
OK

LP
Primož

Sine64

Evo, porihtano.....šel je pomožni cilinder pri sklopki, pri demontaži in odstranitvi gumice se je olje kar usulo ven.

sulicar

Kateri je to,tisti spredaj?Ker meni ta škriplje pri stiskanju sklopke.

Sine64

pri sklopki je pomožni, pri pedalu je pa glavni.

pomožni:

glavni:

sulicar

Sine64

če govoriš o glavnem cilindru....v citroen service programu piše 70€ minus mycitroen popust glede na starost tvojega vozila če ga imaš.

pomožni je pa 36€

sulicar

Mislim,da pomožni...vsaj tako se sliši...ni drago tole...!

Citroenovc

Ne le, da ni drago - celo zares zelo ugodno je tole.
OK

LP
Primož

dexterboy

Seveda je drago! Za Cepetavčka tretje serije in 140 kkm, je tole too much!
Mar bo do dvesto tisoč odpadel motor sredi autobana?
Swašta, kaj je danes sploh narejenega tako, da zdrži dlje cajta?
Ku.ac od ovce?
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

MSrougeZX

Kaksna kaj mora biti kvaliteta tega dela ce stane 36eur!? Ja tak je to danes pa neglede na znamko zal.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Citroenovc

Citat od: dexterboy;221230Seveda je drago! Za Cepetavčka tretje serije in 140 kkm, je tole too much!
Mar bo do dvesto tisoč odpadel motor sredi autobana?
Swašta, kaj je danes sploh narejenega tako, da zdrži dlje cajta?
Ku.ac od ovce?

Dej en pametuj ... Res nikoli nisem šnofal, katero olje uporablja C5 za hidravliko sklopke - ampak če je v zavorah navaden DOT, je zelo verjetno v sklopki tudi. In za DOT se ve, da je potrebna menjava na 2-3 leta. Èe ni redne menjave se DOT navleče vlage, pozimi zamrzuje, ipd ipd ... grejo tesnila ipd ipd ...
OK

LP
Primož

Citroenovc

Citat od: MSrougeZX;221232Kaksna kaj mora biti kvaliteta tega dela ce stane 36eur!? Ja tak je to danes pa neglede na znamko zal.

Kaj bi bil bolj zadovoljen, če bi koštalo 100Eur? No sej pri Laguni se zna zgodit, da je res tolk ... ker Renault-Nissam ma za original robo bolj cene pri treh cifrah kot dveh za takele prčkarije .... Crknejo pa lih tko.
OK

LP
Primož