Naši Citroenčki

Začel/a Hydraulic, Julij 24, 2007, 08:40:39 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Hydraulic

Zdej sm pa odpru eno temo,na kateri bomo odkrito spregovoril o stanju Naših ljubljen?kov. :emot145:

Prosil bi predvsem za podatke v kakšnem stanju so va?i avti ( pa da nau vsak reku da je njegov kot iz salona v Parizu :argue1:

Povejte,?e majo kakšno prasko,ali so bili karambolirani itd.
Zanimivo se mi zdi,da veliko mojih prijateljev ima Citroene,ki niso ravno tipi top.
Vendar,se raje kot za zamenjavo avta odločijo popravilo le tega.
Vzroki so naslednji: 1. ?e mi je do zdaj tako lepo delal bo pa ?e 2 leti zdržal
                           2. Ker ne bom dobil enako dobrega za isto ceno
                           3. ker je odličen avto in drugega ne potrebujem

In ?e in ?e bi lahko Našteval... Nekateri se vozijo z takimi,ki so v zelo slabem stanju in ga ne zamenjajo za nič drugega kot ?e enega citroena :emot112:

Ker vem,da z mano vključno nimamo vsi bisere med Citroeni me zanima s kakšnimi avti se vozmo.

( Pa ne kritizirajte postov drugih,ker to ni moj namen! Hec je pa dobrodošel)
:emot113:
Zdrava pamet se še vedno smatra kot, najboljši nadzor stabilnosti avtomobila na cesti....

Jerry

V glavnem imam porihrtan avto. Vsaj kar se motorja tiče absolutno. Pri plehu pa je zaenkrat tako da imam iz parkirišča ruknjenega pa nekak nimam časa in volje ?e it na zavarovalnico, sem pa ?e večino spoliral tako da se od dale? ne vidi ve?.

Rekel bi, da moj avto je edino ve? umazan kot čist...notri za to poskrbita žena in h?era s kruhom in pi?koti...zunaj pa v glavnem jaz, ko ga operem je pa itaq dež pa ostane tak kot prej.

Mislim, da za avto skrbim primerno, ?e bi ve? hehe
Danes lahko vsakdo poène kar hoèe. Kako pa naredi je pa vprašanje?

Hydraulic

Jaz mam isto pleh malo za porihtat. Avto operem vsak teden in posesavcam od znotraj. Morda ni za pogledat kot najlepši,vendar zavore motor in vse tehnične stvari so pa brezhibne. Za brezhibnost mi pa pomaga skrbeti vsem znani Toro v ?ireh. Raje vidim,da je malo obtol?en in me varno pripelje kamor hočem in kadar hočem. Avto ima 14 let in redno vzdrževan tako,da razen kakšnega manj?ega popravila ?e nisem imel ( sem 3 lastnik ) Ima 152.000 km in dela kot urca. Raje sproti vzdr?ujem in sem brez skrbi,kot pa da bi vsak km tuhtav kaj lahko spušča,odpade,ali se zlomi. Sem mnenja,da ni važno koliko je avto star ampak,da je brezhiben.
Zdrava pamet se še vedno smatra kot, najboljši nadzor stabilnosti avtomobila na cesti....

michoBX

Pri 153k km je tudi moj bxec je tudi ves pobunkan. malo po strehi, malo po hvbi - desni blatnik je podrgnjen, pa ?e vsa 4 vrata so malo butnena, ?oferjeva so zategnjena. Prlja?na vrata so malo počena nad lučema. drugače rje ubistvu na sami karoseriji ni (itak pocinkan pleh) - mogoče malo rjavi spredaj pri amortizerjih. Menjana sta bila tudi ?e oba odbijača sprednji odbijač in leva luč ter smernik zaradi po levem pasu voze?ega audija in pa zadni odbijač zaradi srne...

Podvozje je zrihtano (končniki in spone nove pred pol leta, boljše roke zadaj, bunke refil komplet) - mi pa na fri?no nekaj poka spredaj, ko malo bolj v ostrem ovinku pošlajfam. Bo treba ?e diagnozo postavt...

Kar se tiče motorja - dela bp. Olja ne kuri ve?. Na vsake toliko časa pušča kiler (par kapljic), pa ko je topel motor, ga je trba kar en lep čas verglat da v?ge, drugače, ko je mrzel ni blema. Akumulator je očitno ?e ok, smo zadnji? 4 ure musko dol ob Idrijci Našigal, pa j potem ?e vedno normalno kresnil.

Glede kablovja - bom enkrat moral updejt na el. pomiku stekel nardit - desno steklo malo trokira - zjebano stikalo, ker takrat nisem prek relejev vezal...
Hja, dougcajt mi je ja...

Hydraulic

Jst sm pr Bixiju ko sm ga mel moral porihtat koloteke spredaj,so bli luknje skozi. potem sm pa prinetal pleh z enih vrat starih od Bixija in ga kr mal pokitav na fino pa s srebrnim sprejem pihnil. Pri Ax-u mi je pa v prtljažniku prjavel skozi na obeh straneh ravno pri sti?i??u poda in koloteka. Vse sm zdrgnil v nulo,luknje pokital in zbrusil da je iste oblike in pobarval obe strani s sprejem in polakirav. žal mi je samo,ker je sprej temno zelen in  ne metalik zelen kot avto. Glede Našiganja muske: Ali si bil na nekem ?uru dol na Travniku ( Par km proti Cerknem iz Idrije)

michoBX

CitatGlede Našiganja muske: Ali si bil na nekem ?uru dol na Travniku ( Par km proti Cerknem iz Idrije)
Ma bli smo u nedeljo 15.7, par metrov od "kurnka" zaviješ levo pod cesto je lep travnk, pa so eni neki kampiral, pa vse je blo zvočen - so ?e pospravljali... Jst sm avto zapejal po produ čist do vode, pa smo bli bl zase...

Koloteke morm prov preverit ?e enkt, pa ?e je kj rje hitro ukrepat ?e pred zimo...
Hja, dougcajt mi je ja...

gregor

hehe, a tu bomo se bomo pa hvalili, kdo ima bolj zjahan avto?

Moja xantia ima najbrž nekaj ve? kilometrov, kot na ?tevcu. Gumb za reset dnevnih kilometrov ne dela, ne vem kaj so delal z njim.
Na zadnjih levih vratih ne dela CZ, imam ?e menda celo leto napol razdrena vrata.
?ibko za merjenje nivoja olja moram menjat, ker jo včasih malo ven porine.
števec nivoja goriva la?e, ?e dvakrat zmanjkalo goriva par km za tem, ko se je lučka pri?gala.
Zadnje bremze cvilijo, ker so zav. cilindri oksidirani in ne nasedajo na most kot je treba.
nujno bi bilo treba spolirat avto.
"krom" laj?ta na sprednjem odbijaču leze iz svojega polo?aja.
rolo prtlja?nega prostora se ne da zahaklat v raztegnjenem polo?aju, ker sta tista dva ?epka, ki bi se naj zahakljala, zlomljena.
Enkrat v prihodnosti bo treba po?vasat pante desnih sprednjih vrat.
Alternator ga je spet zašel srat in pod obremenitvijo ne polni z ustrezno napetostjo.
Zadnji odbijač je malo pobunkan.
Torej nekaj malenkosti, zaradi katerih se pretirano ne obremenjujemo in jih bom porihtal enkrat, ko bo čas.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Lovro

No ja, z mojo zaenkrat do sedaj ni bilo nekih problemov, upam, da bo tako tudi ostalo. Je pa res, da jo vozim na redne servise k Merlaku in je avto redno vzrd?evan, saj se tam sproti vse, kar ni v redu, zamenja. ?e je slučajno kaj vmes ponagajalo, sem avto takoj peljal na servis. Enkrat je postal trd volan, ki pa so ga le podmazali in je sedaj OK, drugi? pa je bilo potrebno zamenjati nek zatič centralnega zaklepanja pri levih sprednjih vratih.
Priznam, da avta ne perem ravno vsak teden. Vozim ga v avtopralnico (krta?e), ko se naberejo prah in smeti, ga presesam in pobri?em prah, dvakrat na leto ga zapeljem v ročno avtopralnico na generalno čiščenje.
mogoče moj avto ni med najčistejčimi, zato pa vedno poskrbim, da je tehnično brezhiben in da vse deluje - upam, da mi bo to uspevalo ?e naprej.

Sam avto je na izgled kar v redu, seveda pa se najde kaka praska (parkirišča), vendar se temu ne da izogniti. Upam, da bo pri tem tudi ostalo in da z avtom ne bo kakih problemov tudi v prihodnje.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)