Hrup iz zadnih koles

Začel/a anasty, Julij 02, 2016, 02:24:43 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

anasty

Lep pozdrav!

Mene pa zanima, če ima še kdo podobne težave. Imamo novega C4 GP (motor 1.6 TDI, oprema intensive) starega 2 leti in pomladi po menjavi zimskih gum za letne sem začel opažati hrup v zadnjem delu avtomobila. Najprej sem posumil, da je problem v menjavi gum (zadnje sem prestavil naprej, prednje pa nazaj in jih prekrižal) :Hammer3:. Zato sem zadnje še enkrat odmontiral in jih zamenjal L-D, pa ni bilo nič bolje. :emot87:

Sedaj pa hrup postaja vse glasnejši in vse bolj moteč (na avtocesti se počutiš kot bi se peljal s helikopterjem), pa me zanima, če je kdo opazil kaj podobnega pri svojem C4 GP. A ja - gume so še originalne Michelin Energy Saver, pa imajo za seboj cca. 30000 km in do jeseni težav z njimi ni bilo. A ima morda kdo kakšno drugo idejo, kaj bi bilo lahko narobe, razen pnevmatik? :funny34d:

Hvala!

Andraz

zlikovski

Lahko so to tudi gume, kot si omenil, kolega je manjaval gume na ljudskem avtu naprej nazaj, pa ni nič pomagalo, je moral kupit druga pa je zdaj mir.

garac

kaj pa kakšen kolesni ležaj? Kakšen zvok je tuli? Enakomeren ali narašča s hitrostjo?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

xpuser

ja greš z roko po pnevmatiki in vidiš če je stopničasta, pa mogoče premali tlak...
aja model pnevmatike

anasty

Citat od: garac;220530kaj pa kakšen kolesni ležaj? Kakšen zvok je tuli? Enakomeren ali narašča s hitrostjo?

Hvala za odgovor!

Tudi na to sem že pomislil, vendar se mi je zdelo preveliko naklučje, da se je zgodba začela ravno z menjavo pnevmatik.

Zvok je tuleč, ves čas prisoten in se s hitrostjo veča - do cca. 60 km/h ga opaziš, če daš v prosti tek in stisneš sklopko. Od 60 do 100 km/h ga slišiš že ob normalni vožnji, nad 100 km/h pa tuli kot v helikopterju. Se pa ob obermenitvi pnevmatik (ovinek) ne spreminja.

Andraž

anasty

Citat od: xpuser;220535ja greš z roko po pnevmatiki in vidiš če je stopničasta, pa mogoče premali tlak...
aja model pnevmatike

Pnevmatika je originalna Michelin Energy Saver + 205 60 R16 - na otip ni stopničasta, vsaj jaz ne zatipam :Hammer3: , tlak pa tudi redno kontroliram in mam spredaj 2,6 zadaj pa 2,8.

Bom v bližnji prihodnosti zapeljal najprej do bližnjega vulkanizerja, pa da preverimo, a bo drugo leto potreboval novo obutev, a bomo že letos delal posel na servisu z menjavo ležaja (samo se mi vseeno zdi malo zgodaj za ležaj na neobremenjeni pnevmatiki, da crkne) :Red-Irate:

Hvala za odgovor in lp

Andraž

Odisej

daj nazaj zimske gume, če se bo stvar umirila....če bo isto, potem niso gume.

andraž

xpuser

Ja na dvigalo in zavrtet kolo, se bo takjo vedelo kaj je.

igorduska

Imel isto situacijo na C4P 2011 prav tako z Michelinkami in po menjavi gum vse ok. Te Michelinke so katastrofa, še posebaj po 20000km. Sedaj imam gor Kumho in Michelink ne kupim več nikoli v življenju.

Torej prvo kot je že nekdo napisal probaj da gor zimske in potem če bo(kar bo) razlika,  zamenjaj gume.

anasty

Da zaključim zgodbo. Šel je zadnji desni ležaj. :funny34d: Cena na uradnem servisu je z delom 230, pri domačih mojstrih in originalnim ležajem 170, z neoriginalnim pa 130 in to po 2 letih in pol. :Red-Irate:

LP

Andraz

Xandrej

Kaj po dveh letih in pol... ??? avto je star 2 leti al kako? kolko ima kilometrine? Pa ni TDI ampak HDi...

anasty

Lep pozdrav!

Se opravičujem za nenatančen opis - avtomobil ima motor 1.6 E-HDI. Ko se je pojavila težava (pred pol leta), je bil star dobri dve leti  (2 leti in 2 meseca, da smo natančni / beri:izven garancije) imel pa je cca. 35000 km in razen naših luknjastih cest ni doživel nobene posebne poškodbe desnega kolesa.

Sem pa napisal epilog, da pomagam še komu drugemu, ki bo imel podobne težave in bo iskal rešitev.

Andraz