Citroën za potovanja? Začetniška vprašanja

Začel/a urosgo84, Junij 29, 2016, 04:56:30 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

urosgo84

Pozdravljeni dragi lastniki citroenov,

iščem avtomobilček, ki je star vsaj 25, 30 let (oz. zaenkrat zbiram informacije), ki bi bil čez poletja primeren za izlet po evropi, par tisoč km, pa tudi kakšne daljši vikend izlet. Do sedaj sem šibal s Tomosom, ampak bi za spremembo rad nekaj s streho in normalnim sedežem :) Zanesljivost in nizka poraba sta med pomembnejšimi faktorji, na prvi pogled se mi zdijo primerni spaček, dyane in recimo visa. Prebiram na tem forumu, da so bili ljudje s spačkom že po celi evropi, pa z diano... Nekateri pišete, da imajo ti avteki težave s klancem, kako je s tem, se da prevozit recimo avstrijo? Je diana bolj zanesljiva od spačka, ali sta tu-tu nekje na istem?
Hvala za vsak predlog in odgovor ter vaše izkušnje!

P.S: če ni primerna stran foruma, se opravičujem :)

andraž

Diana je malce močnejša od Spačka, daleč pa od tega, da bi ju razganjalo od moči. Oba sodita bolj na magistrale, sta za potovalne hitrosti tam okoli 90-100 km/h. Več tudi gre, ampak ob precej višji porabi in hrupu. Èe je avto naložen - 2 osebi in prtljaga, klanci niso neka težava, si pa moraš vzeti čas. Lezeš v 2. prestavi... Èe je strmo kot Podkoren, v 1., kjer je najstrmejši del.
Preživita tudi avtocesto... V kolikor so v avtu 4 osebe, je zelo malo prostora, motor pa "diha na škrge. Ampak odpovedal ne bo.

zlomjo

Dyana ima tudi daljše prestave in je cenejša. Avti kot se šika. Boš užival 100 %

dbostjan

Z Viso smo bili dvakrat v Rusiji, St.Peterburg, Moskva, Volgograd...Obnesla se je odlično, tudi po 1000 prevoženih kilometrih nisem bil preveč utrujen. Tudi poraba goriva ni velika, nazadnje sem na dobrih 800 km dolgi poti pokuril 33l bencina...

garac

visa je sigurno najcenejša varianta, pa še kakšno lepo se da kupit za malo denarja
za tak denar, kot boš dobil zelo slabega spačka ali dijano, dobiš odlično viso
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

urosgo84

Najlepša hvala za odgovore,  Viso je včasih vozil oče, bila je res udobna. "Dbostjan"- tale izlet je pa res moral bit super! Èeprav "a-serija" je na pogled bolj privlačna, ko se peljem iz službe v tej vročini med črnimi, sivimi in srebrnimi avti, mimo pa pelje živo rdeča diana z odprto streho, mi kar srce zaigra :)

antasi

ja, samo boš od žalca do celja večkrat stal zaradi kakih popravil:Hammer3:
spačkom ali dyano seveda mislim za kakega jurja, dva kolikor so najcenejše
razen če najdeš res kak biser kje za tako ceno:BigThumbs:
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

urosgo84

'antasi', za popravila mislite na dijano in spačka? Torej je visa bolj vzdržljiva? Vašo, pravkar berem, še obnavljate?

Citroenovc

Beri dosledno.

Za npr 1-2kEur boš dobil že zelo dobro Viso in (pod)povprečno ohranjeno Dyane/Spačka. V tem primeru boš pač s slednjima večkrat stal zaradi popravil.

Dyne/Spaček sta čisto vzdržljiva - samo taki se ne prodaj(aj)o za bagatelo.
OK

LP
Primož

Čojko

Diana najmanj 3, spaček najmanj 4 in potem ponavadi prej ali slej še obnova. Odvisno v kakšnem stanju ga misliš omet.
Visa pa je poceni in nezahtevna.

gule

Ma kupi si Gs, ali Cx. Vozi se kot človek. Tistih 140 km/h veliko pomeni na AC

dexterboy

@gule, čovek je napisao: "... Zanesljivost in nizka poraba sta med pomembnejšimi faktorji, ..."
Misliš, da če si bo omislil hidravliko, da jo bo sam porihtal, če mu gre kaj narobe? Sej GS bi bil premija, ampak scenarij, ko mu gre kaj narobe? Bo imel en velik pasulj od uživancije na potovanjih...
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

urosgo84

GS in CX sta videti super, sanjska, ampak mi ne dišita iz razlogov, ki jih je navedel 'dexterboy', tudi nizka cena je pomembna. Èimbolj preprost 'delavski' avto, ki mu ne more crknit nič, ker ničesar nima. Ker nisem avtomehanik, se resnejših popravil ne bi loteval. Vem, da bo težk, ker starejši (bolj preprosti rečmo) kot so, dražji so...

Tiki

Moj glas gre tudi za Viso... Zakaj? spačkov pa dijan srečujem kar precej, Viso pa zeeeelooooo redko vidim na cesti...
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

mirchi

Vzami katro in si zmagal. Bolj ziva in manj zahtevna!
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!