MOJ citroen, vlečna kljuka, prikolica...

Začel/a garac, Julij 22, 2007, 04:36:27 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Ali imate na vozilu montirano vleèno napravo?

A
39 (40.2%)
E
56 (57.7%)
RUGO...
2 (2.1%)

Skupno število članov, ki so glasovali: 74

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Zeko124

@ garac, če jo vleče spaček jo bo tudi Ami! Za koliko se poveča poraba oz. kolikšna je kupna cena takšne prikolice? Lp, Zeko
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Xandrej

Zeko imaš ti internet? Mislim, da ja. Poglej kolko stane pa boš videl. Vlečem jo tudi jaz samo ene 10 metrov. Poraba pa je 1 pivo pa en šnicl... Ami pa porabi lahko 5 litrov ali pa 10 kak voziš... Kolko pa je smoterno amija terat v to, da se boš po avtocesti vozil 50 ker več nebo šlo pa je seveda odločitev tvoja.

Zeko124

@ Xandrek, ja mam internet, surfat pa nimam časa pa še le pšred kratkim sem pogruntal vse rubrike na anetu ;). He, če bi bil čisto mali model prikolice (kaki 3 metre mislim da pride, samo ne vem če je tudi Eriba to), sepravi za 2 osebe, jaz mislim da Ami vleče to brez problema tudi do 80 km/h, seveda če ne naložiš preveč robe noter. 5 litrov pri več ko 5m prikoli je skoraj nemogoče, razen če se pelješ 20 na uro. kaj pa če ti dam gajbo pera paa nobenga šnicla? Privlečeš več ko 20m:Hammer3:.   Lp:funny34d:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Citroenovc

Za AMIja bi bila taka, kot jo je moj oče obnovil ... saj si jo že videl, ko si mimo kolesaril.

Poljska zadeva ... še vedno se delajo. NieWidow al tak nekak se imenuje tovarna ...

Ali pa (seveda) legendarna Brako. Uff, to je tudi eno tako lepo predelal ... potem jo je pa prodal nekam v Belo krajino. Kupec jo je pa baje z BX Evasion prišel iskat :-)
OK

LP
Primož

Zeko124

@ CItroenovc, ja seveda sem jo videval, ko sem se fural mimo, a si jaz lahko gdaj pridem ogledat to zadevo+tvoj Citroenov stroj? To je fina zadeva, koliko stane kaj takega?

LP

www.keramika-genorio.si

Citroenovc

Seveda si lahko prideš ogledat ... Samo če boš samo spraševal in ne prišel - iz te moke ne bo kruha ;-)

Prikola - pojma nimam kolk je stala v današnje stanje ... Oče je entuziast in tu ni vprašanje financ ... Je pa res s tem vedno v izgubi, če kaj proda ... ne dobi niti za material nazaj, kaj šele, če bi štel vse delovne ure :-S

Nove Niewiadow pa imajo zagotoov cenik na netu pa si poglej ...
OK

LP
Primož

Zeko124

Ja jbg, škoda ko se nisva prej zmenila, zdaj bo šola ne bo časa, pa tut ti nisi kar free vedno ;). Zdaj bo gimnazija, novo učenje,nove punce, glasbena šola.... =P. Pa bo spet malo Citroen odrinjen ;).

www.keramika-genorio.si

Citroenovc

Aaahhh ... tisto uro, kolikor rabiš do mene in nazaj + da si ogledaš želeno - bi si pa že našel ... Gimnazija te pa tudi ne bo tolk okupirala ... menda ...

Jaz vedno pravim - čle si kaj res želiš - ti bo že uspelo ;-) :P
OK

LP
Primož

Starinar

Lp vsem.....Imeli kljuke vedno na avtih(nikoli meli citroene,se mi pa zelo dopadejo hehe) pa prikolco domače izdelave doma.....potem pa so prišli a-testi pa homologacije....pa nismo nič homologirali-a testirali....še nekaj cajta smo se vozili "ilegalno" in reskirali kazen....nakar smo en dan peljali smeti na deponijo in nas je ustavila policija:argue1:.....avto ni imel homologirane kljuke,prikolica ravno tako brez papirjev-a testa...pa še tablica na prikolici je bila od enga tretjega avta:Hammer3:....gume slabe....kazen bi znašala okoli 1000eur:ahh1:...no po pregovarjanju s policijo so nas spustili in nismo plačali nič..še danes se jim zahvaljujem.....takrat pa sem totalno popizdu in šel takoj drugi teden montirat novo kljuko k Šeškotu....pa novo prikolico amigo a8 sem kupil.....vse skupaj me je stalo manj kot bi znašala kazen....sedaj pa imamo na dveh avtih kljuke homologirane:emot112:.....sem mnenja da je treba kdaj pa kdaj v življenju malo peska pa cementa pripeljat...pa nasploh si ne predstavljam več življenja brez prikolice....tako sem neodvisen in si ne rabim za vsako malenkost sposojat al pa prosit koga da mi nekaj pripelje....mi gre na živce sposojanje pa te zadeve....pa če pogledate nove prikolice sploh ne stanejo dosti...pa kluke tudi ne.....tako da od sedaj naprej vsak avto ki bo pri hiši bo imel kljuko gor

garac

Verjamem, da si z veseljem nabavil novo. Prejle sem se peljal proti Grosuplju je enemu čisto scufalo gumo na prikolici. (doma narejena, najbrž stare gume)
Sem imel enkrat kar fajn problem, ker od citroena feltna (4x108) ne paše na prikolico (najbrž 4x100), prikolica pa polna peska
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Gox

Stričeva prikolica, ki jo imamo mi doma v uporabi (on nima več kljuke na Xsari) ima rezervno kolo zraven. Je stric sam naredil nosilec in pritrdil ustrezno rezervno kolo zraven.  Saj kot praviš ti ... neustrezna feltna ti ne pomaga prav nič v primeru okvare ... (pri AX-u z rezervno s tremi vijaki si prav tako nič ne pomagaš)

Prikolica je sicer napol domače izdelave, vendar je homologirana in registrirana :BigThumbs:

Pri bajti brez prikolice pa je res težko.

fièo

bom kar tukaj prašal

kupujem rabljeno manjšo prikolico ... tako za kakšen zidak prepeljat itd ... in me zanima katere papirje mora prikolica imet, ko gledam po oglasih zaslediš vse možnosti: Atestirana, brez atesta, homologirana, brez papirjev ...

no vglavnem prjatu od prjatlovga prjatla prjatu prodaja eno Amigo, katera ima prilepljeno značko (dimenzije nosilnost), nalepko do kdaj je registrirana in A4 list o tehnični brezhibnosti. ali potrebujem še kaj?

hvala

garac

Amigo je čisto ok prikolica, mislim, da ima vse ustrezne paprije. Na tistem listu najbrž tudi piše, kdaj imaš naslednji tehnični pregled.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Tiki

Citat od: garac;89643Amigo je čisto ok prikolica QUOTE]

Samo bognedaj je obtežiti več kot je dovoljeno... Nebo dolgo zdržala!
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005