Nedelovanje servo volana

Začel/a Snakes, Junij 02, 2016, 10:06:25 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andraž

Merlak Drenov grič, Jerovšek Grosuplje, Novak Dolgi most...

klemn klemn

Aha hvala vsem. Samo še to, da opišem. XP sem imel na servisu, zato ker je antifriz puščal in ga ni bilo v posodi skoraj nič, ter se je normalno zvišala temperatura motorja, sem avto ustavil in vleko naročil do mehanika. Mehanik je ugotovil, da je treba zamenjati termostat in to je tudi naredil. Nato je avto stal po popravilu cca 2 dni in vse je delalo normalno. Po dveh dneh ko sem avto prevzel in odpeljal domov, je bil volan trd pri zavijanju nenormalno. Sem mehanika takoj vprašal kaj je to in on pravi, da ne ve in tako naprej...
Nato sem naslednji dan po službi odhitel nazaj k mehaniku, da proba kaj za vraga to je in se peljeva in tudi on potrdi da je to preveč trdo. Pogleda pumpo za servo volan in notri nič olja, dolije olje in spet zavijamo in odvijamo in nič bolje. Nato ga dvigne in spodaj mi pokaže neko pomožni servo volan - cilinder, ki je kot neka valjasta cev z priključki hidravljičnih cevi in tam je bilo res mal mastno, kot da malo pušča. Pa on reče da je kaj od tega, samo da ni zihr ali to ali uno. Sam zdej dilema kaj zdej narest vse je drago plus še delo, ter kaj pa če je kaj tretjega in nismo nič naredili. Zdej že dva dni motam k pr norcih. Ne bi rad dajal denarja pa bo skos neka druga napaka. Rad bi popravil u prvo. Prosim za nasvet ali idejo, kaj narediti?
Hvala K.
Hvala

andraž

klemn klemn

Pa nekemu privat mehaniku in do zdej ni bilo težav. Sam ta splet okoliščin mi je pa zelo čudn. Kr ni bilo olja v pumpi za servo volan. Pa glih men se je to zgodil. Zdaj iščem rajši rešitve in ko bom točno vedel se bom potem spet pregovarjal z mehanikom. Kaj čem narest?

zlikovski

Prvo kot prvo nivoje olja je potrebno spremljat, vsake tolko pogledaš če vse štima, in potem vidiš če pušča, zdaj pa neveš če je kje steklo, ali pa ga je počasi zmanjkovalo.
Možno da boš še moral menjat servo pumpo, če ni bilo not olja, se ni mazala z oljem in se ti je lahko poškodovala, opcij je veliko kaj je lahko narobe, tak nekaj na pamet je brezveze govorit.

xpuser

Ja vsake kvatre pogledat pod pokrov, sam brez da se zanašaš na druge.
Se je pa moralo slišat da teče na suho.

klemn klemn

Ja sej zdej je kar je nisem vedu, točno to zdej je lahko več stvari, pa lahko bi tudi serviserji pogledal in dolil.  Bom videl kaj bo naprej, zaenkrat nisem še nič rešil.

andraž

Serviser težko dolije, če ti kar naenkrat začne nekaj puščat.

nejc1986

Pozdravljeni, moja xsara Picasso letnik 09, bencinar ga spet malo serje..

Kaksna 2tedna nazaj se peljem na morje, za kakšno sekundo čuden občutek na volanu,ratal je malo trd. Kot da bi me sunek vetra zadel s strani. Glede na to,da sem bil na Primorski AC se mi je zdelo možno,da je zgolj občutek zaradi vetra tak.

No,potem po mestu se mi je zdelo malo bolj trdo vse skupaj,ampak nič posebnega.

Včeraj s5 malo daljša vožnja, po kakšni uri rata volan pri višjih hitrostih (in posledično nižjih vrtljajih na AC pri recimo 110kmh ali pri 80kmh  na regionalni) kar konkretno trd.

Malo berem in sem probal; v leru pri višjih vrtljajih je volan manj trd in pri obračanju levo-desno se čisto malo sliši neko cviljenje.

Servo olja je dovolj in  je staro 2leti. Lučka nobena ne Sveti.

Servo pumpa? Je nevarno se tako voziti ali lahko pocaka kakšen teden (500km),saj ta teden nujno rabim avto...

Okviren strošek , če je kdo imel take težave.

Lp

Dihtunga

Lahko zdrsuje jermen servo pumpe

nejc1986

Citat od: Dihtunga;256399Lahko zdrsuje jermen servo pumpe

Neumno vprasanje; a servo pumpa ima svoj jermen? Predvidevam, da je najbolje cimprej na servis?

Pardon moji nevednosti ☺

nejc1986

Avto zrihtan; menjana servo pumpa; dobrih 200eur pri jerovsku.

Razlika je očitna , pa vendar se mi zdi, da je na vsake toliko pri res nizkih vrtljajih in hkrati visoki hitrosti (peta prestava in recimo 100kmh) prvi premik malce trši.

Ne da je trd volan,ampak preprosto je težak...

Ali pa se mi samo zdi,ket itak zdaj samo to spremljam...

Pocakam še par dni,zdaj avto itak nujno rabim in če se mi bo še vedno zdelo,da ni 100000% ok , peljem nazaj....

Čudno pa mi je,da bi pumpa rešila le del težav....

nejc1986

north

Mogoče ga kaj senzor kota volana heca ?
Citroën - Creative Technology

nejc1986

To tudi jaz sumim.... Na mestu zadeva dokaj lepo funkcionira;skoraj ne opazim. Problem je na AC pri malo bolj grobem menjavanju pasu, prvi premik volana je izredno trd , potem pa ok.

Upam,da ima Jerovšek še mojo pumpo in da ne bom za bv imel zamenjane le-te...