Uga?anje toplega motorja

Začel/a Hydraulic, Julij 21, 2007, 06:43:24 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Hydraulic

Prosim za diagnozo sledečega problema;

Pacient je Zx 1.6 Aura, L. 93, 122.000 km.
težava je pri v?igu. Mrzel zagon je brez težav in tudi tek motorja je brezhiben. Vendar,ko je motor topel in ga ugasnem, ?e ga v?gem po 5 min. v?ge brez problemov. Ampak ?e pa avto stoji ve? kot 15 min in ga poskusim v?gat,te?ko v?ge in minimum lepo dela. Pri poskusu dodajanja gasa pa motor brutalno zatrese in noče iti v obrate ampak crkne. dvakrat mi to naredi in potem dela normalno. ?e ga pustim da se malo ohladi recimo dobre pol ure pa v?ge normalno in gas deluje OK. težava je samo tistih 5 do 10 min po uga?anju toplega motorja. Ker se vi tudi sanja ne kaj bi lahko bilo,vas prosim za nasvete.... Menjani so bilio komplet potročni materiali motorja (svečke,filtri,olje....)  in ?e vedno ni izboljšave.
Zdrava pamet se še vedno smatra kot, najboljši nadzor stabilnosti avtomobila na cesti....

gigo

Ta problem sem imel tudi sam nekaj časa nazaj na mojem xm-u. Zamenjava termostata je odpravila težavo. Seveda sem poleg termostata zamenjal ?e modul v?iga ampak glavni krivec je bil termostat. Poskusi ga zamenjati (cena za mojega je znažala 25emrov) in boš videl, da težav ve? ne bo.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Hydraulic

Menjava termostata pravi??  Bomo vidl.....letim v garažo!

Em samo iz radovednosti...zakaj to stori? Ali ni termostat samo termi?ni ventil,ki odpre dotok vode v hladilnik,ko je motor dovolj ogret?
Zdrava pamet se še vedno smatra kot, najboljši nadzor stabilnosti avtomobila na cesti....

tct

Ko je avto ugasnjen, je vpliv termostata nepomemben. Bolj mi se zdi MAP senzor, ki pušča zrak mimo.

Hydraulic

1 slišim za ta senzor  :emot5:
Lahko razloži??

tct

MAP (ManifoldAbsolutePressure) senzor ali Luftmengemesser je priprava, ki dozira bencin v ustreznem razmerju 1:14,7. ?e se dovodne cevke na to škatlico pri vročini raztegnejo in ne tesnijo, je to lahko vzrok težavam. To je pogosta težava na cliotu. Na ZX ne bi točno znal re?i kako zgleda, obi?ajno je to ?rna škatlica 3x3x10cm z napisom FoMOCo, vanjo pelje cevka, ki je speljana iz sesalnega kolektorja za loputo in pred cilindri. Bom pa šel v katalog pogledat, kakšen je pri tebi.

gigo

Citat od: tct;14838MAP (ManifoldAbsolutePressure) senzor ali Luftmengemesser je priprava, ki dozira bencin v ustreznem razmerju 1:14,7. ?e se dovodne cevke na to škatlico pri vročini raztegnejo in ne tesnijo, je to lahko vzrok težavam. To je pogosta težava na cliotu. Na ZX ne bi točno znal re?i kako zgleda, obi?ajno je to ?rna škatlica 3x3x10cm z napisom FoMOCo, vanjo pelje cevka, ki je speljana iz sesalnega kolektorja za loputo in pred cilindri. Bom pa šel v katalog pogledat, kakšen je pri tebi.

Sej to se da na hitro preverit. Vr?i se pod avto pa spe?taj roko do senzorja in preveri ?e tesni (?e se obrača je potrebno za trenutno rešitev tesnilo al pa objemko).
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Hydraulic

Aha....recimo ,da sm nekak zakapirav. Bom zlezel pod avto in preveru. Termostat sm pa menjal in od takrat ni težav z uga?anjem,ampk ziher je ziher in bom preveru ?e to....

tct

Ta del je nekje na vrhu in viden, mogoče je s spodnje strani sesalnega kolektorja, pojdi za kabli.

Hydraulic

No moram popravit grehe za nazaj...:emot80:
@tct je imel prav glede MAP-a, na senzorju je bila preperela cevka in, ko se jo je menjalo so težave izginile...
čist sm pozabu @tct sory.....ttt