DPF - filter trdiih delcev ?

Začel/a Mitja, Maj 18, 2016, 07:39:55 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Mitja

Pozdrvaljeni,

a mogoče kdo ve, ali ima C 5, 2.0 hdi, letnik 2011 filter trdih delcev?

Dr. MadMan

Seveda da ima. Razen če nisi prvi lastnik in da ga je prejšnji "pametnjakovič" odstranil.
Dr. Navigator

Kreativne IT rešitve
https://www.greit.si

Svetujemo in pomagamo v arhitekturi
https://www.archistudio.si

Mitja

ne ne..prvi lastnik..oziroma drugi. 3 dni je bila lastnica citroen avtohiša, ti ga pa niso odstranili, domnevam  

hvala za odgovor

Prosurfer

V čem je namen 3-dnevnega lastništva avta s strani avtohiše?

gepl83

Da ga lahko prodajo kot testno vozilo z večjim popustom.

Mitja

točno tako , pri čemer sem svojega zapeljal iz salona ..

Prosurfer

Predvidevam, da je bil popust vsaj 22% (kolikor je pri novem vozilu znašal DDV).
V obeh primerih prodajalec zasluži isti znesek.
Èe je bil popust manjši od 22%, je prodajalec z rabljenim zaslužil več kot z novim. :)

Ni pa jasno, zakaj ne kupujejo vsi novih avtomobilov na tak način.

tomaz555

Prodajalec (avohiša) je davčni zavezanec. Svetuj mi, kako lahko davčni zavezanec prodaja brez DDV (nisem računovodja, verjetno je avto osnovno sredstvo)?

xpuser

Ja samo bi ga moral imeti 5(7) let ne pa tri dni da ne plačča ddvja.

Prosurfer

To bi lahko povedal Mitja, namreč če je na njegovem računu za nakup 3 dni starega avta zaračunan 22% DDV ali ne.

Koliko popusta so ti odobrili?

tom62

DDV prodajalec lahko zasluži samo če je goljuf. :emoticglass:

Mitja

hm popust je bil 6 500..eur...

glede ddva-ja pa nimam pojma, bi moral na račun pogledat..

Prosurfer

Daj, Mitja, prosim preveri na računu in sporoči, če je bil zaračunan 22% DDV, da razblinimo to dilemo.
:)

Koliko % je bilo to popusta glede na izhodiščno (polno) ceno?

Citroenovc

Testna vozila dobijo prodajalci po posebej znižani ceni. Tudi, ko nanj pritisnejo "huuud" popust - z njim še vedno zaslužijo bistveno več kot z avtom, ki mu stoji zadaj in čaka novega lastnika. Od tu tako ugodne cene. nema veze z/brez DDV. To vem iz prve roke od vodje prodaje v enem salonu (sicer on ne pokriva Citroen, prodajajo pa pri njih tudi PSA izdelke).

Moj je bil pred 8 leti "salonski", torej na voljo ljudem, da se vsedajo vanj, ipd ipd - za moje pojme torej vsekakor ne čisto absolutno "nerabljen" (četudi z 0km) in je temu primerna bila tudi cena. DDV je bil na računu. Se še spomnim.
OK

LP
Primož

Prosurfer

Ja, že, ampak 3 dni star avto ne more biti dejansko testni... :)