Šli smo drugam, ker doma ne dobimo ...

Začel/a Lovro, Maj 10, 2016, 09:02:08 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

tomaz555

Jure če primerjaš oskubljeno Astro z Golfom GTI, dobiš željeni rezultat. Gule pa s takimi bučami izgublja kredibilnost.

gule

Citat od: JureA;272201To so cene v BiH?

Iz radovednosti sem na avto.net pogledal, kakšne so cene novih Oplov Astra in VW Golfov tukaj.

Cene za novo Opel Astro:

- Min = 15.890 EUR
- Max = 27.229 EUR

Cene za novega VW Golfa:

- Min = 16.810 EUR
- Max = 37.624 EUR (Golf GTI 2.0 TSI z 245KM)

Ne vem, kje je tu faktor 2,5.
Primerljiv Golf je cca 10 - 20% dražji od Astre.

Novi 8 minimalno 20 tisoč. Èe vzameš opremo in motor, kot primerljiva Astra, prideš na 30.000. Za 30.000 dobiš dve Astri.

Poštar

Brez vezne so te primerjave, ker Opel z novo družino vred, ter VW nista primerljiva, ko gre obkljukati vso možno dodatno opremo, ki ima pri vagu 60, raje kakšno postavko več, ki dvignejo končno ceno do roba mezosfere.

Hvalospeve pa nemcem   pa ne bi dajal. Sem imel,se opekel z novim, bil deležen laži v smislu 'gospod, ste prvi primer', medtem ko sem v službi še isti dan gledal motorje in ostale felerje, ki so se vračali v analizo zaradi tovarniške napake. Ko to ni več palilo, so vsi feleri naenkrat postali 'stanje tehnike'. Kako bo en potrošnik, z izjemo ogromno vloženega časa in energije dosegel bilo kaj, če še lastnik prevoznega  podjetja, z zvezami, ki iz logističnega centra VW vozi nadomestne dele v Slovenijo in mu na ljubljanski obvoznici pri touranu 1.9 tdi, pri 130.000 km ojnica prebije blok motorja (zagrabil ojnični ležaj- tovarniška napaka) pizdi na njih, ko mu skušajo poturiti končni račun  za menjavo novega motorja.

Zeko124

Bi rekel moj pokojni ded, kakorkoli se obrneš imaš rit vedno zadaj.

Èe imaš cene bistveno nižje od konkurence v istem segmentu itak ne preživiš. Eni proizvajalci dobijo več ob prodaji avtomobila, drugi pa na prodaji rezervnih delov.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

DejanO

Citat od: zlikovski;272178Ja Gule, saj glih zato, citro je glede opreme in bombončkov kar zaspal, ter tudi kot si sam omelnil ceno.
Jaz bi tudi prešalto na drugo znamko če nebi bilo C5 mk3, kar drugi avti za ta denar ponujajo dosti več.
Že primer passat isti letnik kot moj C5 ima ogromno več opreme, aktivni tempomat, grete sice, masažo, brezzično polnjenje, mirror link, vebasto gretje na daljinca in še čuda druge opreme, je moj C5 kot oskublena kura.

svak ima 2015 passata srednja oprema confortline uvoz D, pa avto napram naši C5 2010 exklusive nima omemba vredne opreme, radarskega so dobili letniki 2017 s prenovo, pa polne led luči spredaj. njegov ima manjši navi displej, štofnate sedeže, xenon ne sveti v ovinek, delno el. samo šoferjev sedež in to je to. Grete sedeže in masažo naš ima, če je tvoj avto iz F verjetno ne, Provansa, Azurna obala,.. Pariz tega ne rabita, so mile zime.
Brezžično poljnenje mora omogočiti dokaj nov dragi telefon, mirror je uporaben, če nimaš navigacije.

vso to našteto opremo v letnikih 2018 dobiš, v C5 aircross mislim.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

zlomjo

Se spomnem ADAC poročila izpred 30 let. Golf II je bil najmanjkrat odšlepan s ceste, GTI pa je bil med glavnimi strankami odvoza. Jaz sem to razumel tako: več opreme, več težav.

zlikovski

DejanO za letnik res nebi vedel, moram vprašat sodelavca.

garac

Ma osebno menim, da bo najbolje, da vsi tisti, ki ste sli drugam, zamenjate tudi forum.
Tiste vaše kante nima smisla nam zaslepljenim niti predstavljat.
Lahko, da so lepše, boljše, cenješe...a me ne zanimajo! .
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

Citat od: garac;272280Ma osebno menim, da bo najbolje, da vsi tisti, ki ste sli drugam, zamenjate tudi forum.
Tiste vaše kante nima smisla nam zaslepljenim niti predstavljat.
Lahko, da so lepše, boljše, cenješe...a me ne zanimajo! .

Točno tako ... Meni se tudi zdi brezveze reklamirat neke druge avte ... tu smo zaradi Citroenov ... za Druge so drugi forumi.

zlomjo

Zelo lepo sta ugotovila. Meditate gente, meditate.

Lovro

Mene pa nič ne moti, če obstaja (le) ena tema, da se še s kako drugo znamko primerja.
Pa s tem ne mislim preseravanja in provociranja, kateri je boljši, temveč le normalno debato, kaj ima konkurenca in kaj ima Citroen. Ali pa kaka res zanimiva novost v svetu avtomobilizma nasploh. Ali pa, če kdo kaj zanimivega kupi, pa se malo primerja.
Tudi na drugih forumih sem to opazil, da imajo take teme.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

antasi

Spet smo vsi politično korektni in si nobeden ne upa napisat, zakaj je tako, kot je.
Lovro brani guleta ker sta prijatelja, un drug brani tega, ker mu je dal za pijačo..
Dejstva pa so čisto enostavna.
Forum je za Citroene, nove in stare in pika.
Dodatek foruma je lahko tema blodnje in take.
Ne more pa bit glavna vsakodnevna tema, ker ne more moderator Citroen forum dnevno urejevat s temami, ki nimajo veze s Citroeni.
Èe želite brati osebno življenje nekega tipa, se pač prijavite na njegov blog ali kako se že temu reče.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

antasi

Saj mi je žal guleta ki je ziher užaljen po toliko prispevkih,
ampak spet smo pri tem, kaj si sam naredil drugim,
pricakuj, da bodo tudi drugi tebi.
Kolikokrat smo se pogledali v ogledalo, kaj delamo drugim?Vedno vidimo samo sebe in jaz pa jaz..
Kaj pa drugi?
In to velja posebej za onega drugega, ki mu tukaj ne izgovarjamo ime, pa tudi tebe gule.
Temu se reče, kar nekateri nimajo in druge zelo jezi je
čustvena inteligenca. Ali jo imaš, ali pa ne.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

mirchi

To so tudi taki,ki mislijo,da so.pozrli vso pamet tega sveta. Da so njihovi nasveti najboljsa stvar kar te lahko doleti! Da je njihov pogled na svet edini pravilen...
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

gule

Ima pa ta tema, kar lepo število ogledov.