Šli smo drugam, ker doma ne dobimo ...

Začel/a Lovro, Maj 10, 2016, 09:02:08 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gule

Po dolgih letih je še en zvesti Citroenar, šel drugam. Namreč po Xantiji(ex moja) dveh Xsarah(ena ex moja) in novem C4(iz salona), je tudi moj bratec prešaltal. Srečno! :BigThumbs:

Xandrej

zlikovski

Ni slab avto, in tudi opremljen je solidno.

gule

Pri Citroenu ga ni takšnega, za ta gnar. Pa tudi Škodo je dobil nepoškodovano, za razliko od C4, pred 5 leti, ko mu je Citroen Slovenija izdobavil poškodovan avto in so to zamolčali.

Tiki

Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

zlikovski

Ja Gule, saj glih zato, citro je glede opreme in bombončkov kar zaspal, ter tudi kot si sam omelnil ceno.
Jaz bi tudi prešalto na drugo znamko če nebi bilo C5 mk3, kar drugi avti za ta denar ponujajo dosti več.
Že primer passat isti letnik kot moj C5 ima ogromno več opreme, aktivni tempomat, grete sice, masažo, brezzično polnjenje, mirror link, vebasto gretje na daljinca in še čuda druge opreme, je moj C5 kot oskublena kura.

gule

Ja greti sedeži so fajn...ih imam na Ignisu.

garac

Ja passat ima še več šare za pokvarit in še bolj je izgubil na ceni. Daj ga na net, z neko povprečno ceno, če te bo sploh kdo poklical
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

zlikovski

Nevem kako se prodajajo VW-ji po drugih regijah, v prekmurju večina doživlja orgazme na to znamko :D
Je pa res da je kvaliteta bolj tak tak, kot vidim od sodelavcev ki vozijo VW jih kar lepo vozijo na servise, crkuje vsesorte. Pa naprej hvalijo kak je avto oh in sploh :Hammer3:

gregor

Citat od: Tiki;272175Kaka pa bo škoda kot češka?  =)

Nemška :-)
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

gule

Samo včasih, pa res takšni komentarji. VW nekvaliten, dela slabe avte, Audi je klump ipd. Treba je biti realen. To so dobri avti, grozno dobri. Včasih res oblikovnio konvencionalni, a to pali. Zdaj, pa tisto, kar im jaz zameram. Cena npr.Golfa 8. Cca.25.000-30.000 Eur. 2,5 nove Astre za ta denar.

mirchi

Vw tudi ni več tisto,kar je bil do.leta 2000. Dizla,ki bi deloval niti.priblizno ne znajo sestavit. Z bencinci jim pa tud ne gre najbolje.
Pač poznam mehanike,ki šraufajo tudi druge znamke. Na pooblascencih,pa privat. Zadnje cajte je(ne morem verjet,kar bom napisal,ker se za moje prepricanje zdi skoraj neverjetno)reno glede na to kaj placas in kaj dobis precej racionalen.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Romzi

V povprečju pa so znamke tam-tam.
Sodelavec, zaprisežen Volvo fan in dolgoletni uporabnik, ni več tok prepričan.
Načeloma pa, neglede na znamko, stroški vzdrževanja vsaj deloma sovpadajo s ceno (novega) vozila, izjema so mogoče stare kante, kjer je skoraj vseeno kater rang avtomobila je.
Renault/Dacia/Nissan zadnja leta :BigThumbs:
Pa Kia tud.

JureA

Citat od: gule;272198Cena npr.Golfa 8. Cca.25.000-30.000 Eur. 2,5 nove Astre za ta denar.

To so cene v BiH?

Iz radovednosti sem na avto.net pogledal, kakšne so cene novih Oplov Astra in VW Golfov tukaj.

Cene za novo Opel Astro:

- Min = 15.890 EUR
- Max = 27.229 EUR

Cene za novega VW Golfa:

- Min = 16.810 EUR
- Max = 37.624 EUR (Golf GTI 2.0 TSI z 245KM)

Ne vem, kje je tu faktor 2,5.
Primerljiv Golf je cca 10 - 20% dražji od Astre.

mirchi

Citat od: Romzi;272200V povprečju pa so znamke tam-tam.
Sodelavec, zaprisežen Volvo fan in dolgoletni uporabnik, ni več tok prepričan.
Načeloma pa, neglede na znamko, stroški vzdrževanja vsaj deloma sovpadajo s ceno (novega) vozila, izjema so mogoče stare kante, kjer je skoraj vseeno kater rang avtomobila je.
Renault/Dacia/Nissan zadnja leta :BigThumbs:
Pa Kia tud.

Volvo je mel probleme od 2014 do konc 2017. Nar0edli so nov 4 cilinderski motor,ker 5 cilinderskega niso mogli vec spravit v evro norme. Meli so probleme s porabo olja. Motorji so ribali,pokali bloki,tezava je bla pa v oljnih batnih obrockih.

Hitro se da postati volvo fan. Sploh ce naletis na soliden primerek.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!