C4 l.2006 80kw prosti tek

Začel/a skos, Maj 10, 2016, 08:33:56 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

skos

Zdravo,

avto ima že 140.000 km in bi rad ugovotil kaj je narobe z mašino. Imam vse servisirano se pravi svečke, akumulator, alternator, filter itd. Nisem pa še nikoli zamenjal bencinski filter ter bencinsko pumpico. Avto mi dela normalno in tudi ne izgublja moči. Ko se pa pripelje v kakšen hrib in ga pustim, da visi v klancu mi pa naenkrat ugasne mašina že ob vžigu ali pa med vožnjo. Sumim, da je kaj z gorivom? Ima kdo podobne izkušnje?
lp

gregor

Se dogaja tudi pri polnem tanku?
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

skos

Težko povem, ker ne tankma vsakič do polnega tanka. Vem pa, da to ni ok. Sem bolj gledal, kje tankam in sem večkrat na Agip 100 oktanski bencin. Èe pa kdaj na Petrolu se mi pa ta isti problem bolj pozna. Sumim, da gre za kakšne smeti v pumpi ali...?

xpuser

skos

Jo bom spucal in upam, da je to to.

skos

Citat od: xpuser;218619Sčisti loputo.

xpuser je to rajši delo za avtomehanika? Si že kdaj sam spucal?

skos

Citat od: xpuser;218619Sčisti loputo.

sem bil pr mehankarju in pravi, da tale naš c4 nima filter goriva in ter da je loputa mehankska ali nekaj takega ter, da je ni čistiti!

xpuser

Škoda časa za takšnega mehanika.
Kakšna naj bo pa loputa kot mehanska,no ima motorček da obrača metulčka, nima pa motorčka prostega teka.

skos

Citat od: xpuser;219263Škoda časa za takšnega mehanika.
Kakšna naj bo pa loputa kot mehanska,no ima motorček da obrača metulčka, nima pa motorčka prostega teka.

Torej, ko ga ponovno sreča mu moram povedati kaj točno? Zato pa sprašujem tukaj na forum in sedaj mislim, da avto dela normalno, ker mi je tudi svečke menjal ampak nisem še 100% da je to to!

xpuser

Reč mi da je ðek obira te ti pa še kar nazaj hodiš.
Svečke se menjajo na 60.000km

Citroenovc

Citat od: skos;219266Torej, ko ga ponovno sreča mu moram povedati kaj točno? Zato pa sprašujem tukaj na forum in sedaj mislim, da avto dela normalno, ker mi je tudi svečke menjal ampak nisem še 100% da je to to!

A prav berem :-)

Obstaja domneven sum, da mehanik nima pojma o dotičnem motorju - tebe pa zanima, kaj mu boš naslednjič sporočil, da naj pazi in pogleda, ko bo spet kaj mazačil po njem ....

Ne bi mogoče raje mehanika zamenjal? Pa našel takega, ko ga ne boš rabil učit internetnih dognanj.
OK

LP
Primož

skos

Še enkrat je pač model, ki se mu da zaupati končno in zakaj kurcu je pol tale forum, da se delate pametne???
A ni dovolj, če človek normalno vpraša in se normalno odgovori na zastavljeno vprašanje???

skos

Èe pa bolj podrobno opišem, da mi je pri 140000km in 10 let staro vozilo menjal...

Volanske končnike, ter končnike obeh koles, svečke, pregled lopute, oba zadnja stabilizatorja ter optiko pri Stipiču...za točno 250 eur!

ali je to veliko?

MSrougeZX

C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Citroenovc

Ne bom več komentiral, se pa samo še smejem ...
OK

LP
Primož