Vzorno parkirani Citroeni

Začel/a garac, Julij 20, 2007, 08:52:11 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

ModelJT

[SIGPIC][/SIGPIC]

Zeko124

@ Model, lahko bi vzorno tudi vlečno kljuko snel... hehe
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

ModelJT

Eh je tista smotana, ko jo morš šraufat dol. Usaj če se ti kdo na rit mal naslon nimaš nč skode hehe
[SIGPIC][/SIGPIC]

vinotoc

Citat od: modeljt;95417Eh je tista smotana, ko jo morš šraufat dol. Usaj če se ti kdo na rit mal naslon nimaš nč skode hehe
Saj nočem biti žleht, ampak jaz imam spredaj  na tablici, prej pa na prejšnjem odbijaču, lepe odtise kugle od takih, ki imajo kljuko montirano zato, da " če se ti kdo na rit mal naslon nimaš nč škode hehe". Stvar se da tudi obrniti, če se nekomu s kljuko mal naslonim na odbijač, nimam nč škode :argue1:
LP vinotoc.
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

Xandrej

Citat od: modeljt;95417Eh je tista smotana, ko jo morš šraufat dol. Usaj če se ti kdo na rit mal naslon nimaš nč skode hehe

Kolko vemo, se mora kljuka ob neuporabi snet! Se pravi se ti v rit zaletim imam predrt celi sprednji del avtomobila je res? Te grem tožit... Kaj pa pol? Jaz plačam tebi nastalo škodo! Ti pa meni. Oz. zavarovalnica pa še kazen boš plačal... Dajte to sranje dol če ne potrebujete!

alesz

Prav to smo debatirali.........odgovor ministrstva,oziroma sedaj je agencija..........to v zakonu ni precizirano!!!!!

@ Andrej.....jaz delim tvoje prepričanje.Samo sva se doma z "mulcem"skregala in je on glede na svoje delovno mesto mirno poslal poizvedbo v agencijo.....samo napisal sem kaj so odgovorili,čeprav danes je vsak svoj šef....?

Xandrej

Imaš novo S klaso... Vredno 120 000 jurjev... Se pelješ pa se slčajno njemu v rit zaletiš. Avto pune kasko zavarovan z odkupom prve škode in vsega valjda... Zavarovalnica bo pokrila škodo xantiji in seveda tudi S klasi. V policijskem poročilu bo navedeno, da je imel avto zadaj montirano vlečno kljuko (ki ni bila v uporabi ampak vseeno zmontirana)... Zavarovalnica bo morala pihnit ogromno za S klaso, xantia bo itak totalka za 500€...

Veš da bo zavarovalnica vesela te kljuke ker je onemu prebilo vse hladilnike pa bog ne daj še kaki blok motorja.. Kaj se bo zgodlo pa ve vsak...

ModelJT

Men se boš bol težko v rit zaletu. Kaj pa če imaš fiksno kjuko, kaj pa potem? A kr komplet dol daš al kaj? Sam mate pa probleme z eno kjuko, kot da nimate kej bol pametnega za počet.
[SIGPIC][/SIGPIC]

harvey

.
.
.

[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

Citat od: modeljt;95548Men se boš bol težko v rit zaletu. Kaj pa če imaš fiksno kjuko, kaj pa potem? A kr komplet dol daš al kaj? Sam mate pa probleme z eno kjuko, kot da nimate kej bol pametnega za počet.

Kdo ma probleme? največ jih boš ti imel če bi se ti kaj zgodlo v zgornjem primeru recimo... Zaradi mene imaš ti 6 kljuk zadaj!

vinotoc

Ne bodi užaljen Modeljt! Sam parkiram vsak dan v Lj in to na parkirišču, kjer gadno plačam, pa kolikokrat najdem kljuko spredaj parkiranega v mojem odbijaču ali sprednji tablici. Verjemi, da ga zjutraj ni bilo in da bi jaz vanjga rinil. On je rinil rikverc tajo dolgo, dokler se ni naslonil na mojega. In to sem jaz napisal, ne pa o "tvoji snemljivi" kljuki.
Lep večer! vinotoc.
PS
Alesz spregledal to debato. Mi pokažeš temo. Hvala.
@harvey ??? :)
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

ModelJT

Sej nisem užaljen, sam mi gre pa na živce, da mi en nekej nabija kako bom jaz kazen plačal pa take. Pa bom, sej ni njegov problem. ZDej bom pa vsako sliko tko fotošopal, pa se ne bo mogu noben pritoževat hehe
[SIGPIC][/SIGPIC]

harvey

CitatPrav to smo debatirali.........odgovor ministrstva,oziroma sedaj je agencija..........to v zakonu ni precizirano!!!!!

V starem zakonu Zakonu o varnosti cestneha prometa (pred letom 2005) je (točka 79. čl. točka 3):

CitatVlečna naprava na vozilu ne sme segati preko zadnjega dela vozila, kadar nanjo ni pripeto priklopno vozilo.

Sprememba po letu 2005:
Tega člena ni več notri, tako da kar ni prepovedano ni kaznivo. Imamo v zadnjem veljavnem zakonu (Zakona o pravilih cestnega prometa (ZPrCP), 2010) v 79. členu točko 3., ki ureja problematiko kljuk za osebna vozila le:

Citat(3) Vlečna naprava ne sme biti obremenjena bolj, kot to dovoljuje proizvajalec vozila oziroma proizvajalec vlečne naprave, pri čemer se mora upoštevati nižja vrednost.

Izrečena globa je za prekršek v nasprotju z 79. točka 3. 120,00 EUR.

Ergo, lahko se mirno vozi s homologiranimi kljukami in zavarovalnice nimajo kaj, ker ni storjen noben prekršek. Teorije o tem, kdo bo kril škodo pa sodijo h kozarčku rujnega.
.
.
.

[SIGPIC][/SIGPIC]

franci

Kolikor sem se jaz svojčas zaletaval drugim v rit, me ni nikoli reševala kljuka spredaj vozečega. Èe se nekomu zakantaš v rit si pač ti kriv, pa čisto vseeno, ali ima oni kljuko montirano ali ne.

Jaz jo imam tudi permanentno montirano, pa me nič ne briga, če se neki prenapeteži zaganjajo kot telički v spredaj-vozeče... Vsaka šola nekaj stane!:funny34d:

Xandrej

Citat od: modeljt;95578Sej nisem užaljen, sam mi gre pa na živce, da mi en nekej nabija kako bom jaz kazen plačal pa take. Pa bom, sej ni njegov problem. ZDej bom pa vsako sliko tko fotošopal, pa se ne bo mogu noben pritoževat hehe

Glej če ne skužiš dobronamernega posta ti jaz nemorem pomagat. Lahko ga prebereš ali pa ignoriraš in kot sem napisal boli me qurac kdo se tebi ali pa ti njemu zaletava kamorkoli... Èe že pišeš napadalno. pa en persen vzami za vsak slučaj.