ax reli

Začel/a paglavec, Julij 19, 2007, 02:36:01 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

paglavec

lep pozdrav, citroenarji !

ič?em ax-a za reli v Sloveniji :ahh1:

šelja je, da je avtek primerno pripravljen :Paint-Angry:

zanima me, ?e ma kdo kako resno idejo, kje bi ga dobu ?
:breaking_pc:

Interceptor

Pozdravljen na forumu.

Pomoje ti bo lahko Maxss kej ve? povedu o tem ?e se ne motm.

maxss

... AX Rallye ne vem kaj želiš z tem povedati ?e so tvoje šelje imeti vozilo ki bo nastopalo v rely prvenstvih ti moram na žalost povedati da pri nas nimajo ve? homologacije lahko pa ga vseeno pripravi? se vpišeš grupo z poteklo homologacijo in dirka? po pravilih ki so takrat veljala ko je bila veljavna npr: A(150Km cca) menjalnik 6 prestav (Hewland - xxxx eur...) ali N(127 Km cca) ali v H varianti kjer ni nobenih omejitev in narediš vozilo, ki se bo vozilo po pisti ne bo pa enako točkovano ... lahko ti ga naredim jaz lahko ti pripravim kose in narediš sam lahko ti priporočim človeka ki bi to naredil  zate - rabiš pa vežalimanj zdravo karoserijo jo točkovno ?e enkrat celo prevari? moraš tudi Našvasati notri oja?itve kjer bo slonel Roll bar vgraditi kvalitetno pripravljen motor podvozje in zavorni sistem diferencialno zaporo gasilni sistem ga olaj?ati vse odve?ne krame vgraditi stikalo za hiter izklop baterije vgraditi dirkalne sedeže z ve?točkovnimi varnostnimi pasovi vgraditi varnostne zatiče na motorni pokrov in zadnja vrata montirati zaščito pod motorjem ter ga homologirati... alo napiši kaj  l.p. Max

maxss

... Tako je naredil z svojim Daniele Trani iz Strunjana - najprej je odstranil z karoserije vso barvo, kit in točkovno povaril celo karoserijo za togost in pol jo je u?vrstil na mestih kjer je najmočnej?a ter ji navaril plošče na katere se je pol zavaril roll bar ali varnostna kletka pol je vse skupaj speskal in pobarval ... tako je izgledalo na pol dela :

garac

@paglavec, zmeni se s temi fanti in akcija! Dobro ?koljko ni problem dobit, er ax skoraj ne rjavi, potem pa se zmeni z maxss-om za podvozje in ostale dele
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

maxss

Citat od: garac;14472@paglavec, zmeni se s temi fanti in akcija! Dobro ?koljko ni problem dobit, er ax skoraj ne rjavi, potem pa se zmeni z maxss-om za podvozje in ostale dele
... Ne sekiraj se verjetno je samo ?e en mulc, ki mu je poleti dolgčas :ahh1: ... L.p. Max

Hydraulic

Kaj pa ?e je bodoči prvak in na koncu pristane v formuli kot prvi Citro Team F1 v zgodovinič Pol se boš pa za jezik ugriznil....
Zdrava pamet se še vedno smatra kot, najboljši nadzor stabilnosti avtomobila na cesti....

maxss

Citat od: Hydraulic;14605Kaj pa ?e je bodoči prvak in na koncu pristane v formuli kot prvi Citro Team F1 v zgodovinič Pol se boš pa za jezik ugriznil....

... Verjetno do takrat se bom lahko tudi v jajca z svojimi zobi :emot11: > vsak mesec srežam vsaj enega takega ... L.p. Max

Hydraulic

Hoče? re?t,da kolikor mu omenič,da je najprej treba cel avto na prafaktorje dat in šele nato za?et modificirat_zadeva mine? Sam sm bil isto navdu?en nad tem predelovanjem,vendar ko vidiš,da ti vzame to malo ve? časa kot eno popoldne hitro mine....
Zdrava pamet se še vedno smatra kot, najboljši nadzor stabilnosti avtomobila na cesti....

maxss

Citat od: Hydraulic;14650Hoče? re?t,da kolikor mu omenič,da je najprej treba cel avto na prafaktorje dat in šele nato za?et modificirat_zadeva mine? Sam sm bil isto navdu?en nad tem predelovanjem,vendar ko vidiš,da ti vzame to malo ve? časa kot eno popoldne hitro mine....

...ne popoldne tak poseg traja mesece ko sem delal zase sem nekoč poslal elektroniko v Italijo po pošti in so jo ?e narejeno pri počiljanju nazaj izgubili ... mesec dni so samo iskali paket, ga Našli in na srečo tudi vrnili ... brez opravi?ila ... porabil sem telefona za dve elektronske centrale denarja ... pol odmi?na dobiš jo ko jo sprejme? opazi? da nima senzorja pozicije gor in ti ne pomaga ... bate - lahko jih naroči? in čaka? dva meseca včasih jih morajo narediti po naročilu ... kolektor za 4 fergazerje so mi izdelali po naročilu ... jebiga pol vreme - zbrusi? avto pol ga za?ne? varit pa ga ne moreš barvat ker ni prostora ker klepar oziroma li?ar ima polno dvorišče itd jaz ga delam ?e dve leti sestavil ga bom pa ??? Verjetno bom prej voljo izgubil ... sem na dobri poti . Je pa kolega Silvo sestavil AX Sporta 1.3 dva dni nazaj ... ?koda, ker je šel na dopust - ko se vrne z dopusta ga bomo poslikali - mogoče tudi posneli ...  L.p. Max

paglavec

ej fantje, nism hotu koga tle koga u slabo voljo spravt...zadeva je taka, da iščem avto, ki je bil na reliju...kar je max napisu drži glede homologacije, res pa je tudi, da priprava civilke zahteva ogromno...vsega - časa, dnarja, volje itd., kar pa v mojem primeru zaenkrat žal ?e ne pride v poštev...uspel mi je najdt nekaj zanimivih ax-ov (italija, danska, polska), en zgleda po slikah prava bomba, sam model hoče met ful ke?a...(mislm da bom zašel ?parat)

?e vedno me zanima, ?e ma mogoče kdo kak podatek o kakem axu na hrva?kem al pa u austriji
:breaking_pc:

maxss

Citat od: paglavec;14709ej fantje, nism hotu koga tle koga u slabo voljo spravt...zadeva je taka, da iščem avto, ki je bil na reliju...kar je max napisu drži glede homologacije, res pa je tudi, da priprava civilke zahteva ogromno...vsega - časa, dnarja, volje itd., kar pa v mojem primeru zaenkrat žal ?e ne pride v poštev...uspel mi je najdt nekaj zanimivih ax-ov (italija, danska, polska), en zgleda po slikah prava bomba, sam model hoče met ful ke?a...(mislm da bom zašel ?parat)

?e vedno me zanima, ?e ma mogoče kdo kak podatek o kakem axu na hrva?kem al pa u austriji

... mislim da vseeno prideš ceneje skozi ?e ga narediš na novo sam ker kar sem videl da se prodaja predvsem v Italiji je samo za zavihat rokave zbombano iztročeno dobiš jih pa ?e za 3-5000 eur ... za ta denar ga pa lahko skoraj pripravi? sam lani sem licitiral en motor od enega iz Venezie ki sem ga spoznal na It. forumu in je dosegel 1.3 Sport motor ceno 3200 eur tip pa ga ni dal ker je rekel da je 3500 najmanjša cena da se mu sploh spla?a prodat : poglej sliko motorja

Hydraulic

@maxss ti sam ne izgubit volje =)  Ko bo lupinica narejena in strup pod havbo bi lahko krstili ta projekt.  Jst prinesem ?ampanjec...

maxss

... ni volja tisto kar ti vzame zanimanje imam štiri avte v delu petega sem na srečo prodal pred tremi meseci narejenega do meje, ki se jo je ?e splačalo voziti po cesti ... preveč hitro je ratalo ?ivljenje in ko je skoraj poletje na koncu te spomne žena da tudi letos nisi pobarval polken in nisi pobelil stanovanja ... dopust izrabiš za delo hobi in čas zbeži - danes sem peljal Saxo k kolegu ker nimam časa premontirati zavornih šeljusti od 205 GTi dirkalnih zavornih cevi in Bilstein amortizerjev pa servis na motorju narediti ... drugi kolega me čaka z svojim avtom ... :-) tempo nas jebe ko pa le dobimo čas je kaj drugega narobe vmes... bomo videli jeseni - letos delam 4 tehnične preglede :-)  L.p. Mad

garac

tale je menda Pirjev?ev in je bil celo obnovljen pred kratkim?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/