Problem z korozijo

Začel/a marx, April 24, 2016, 08:09:17 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

marx

Zdravo.Na mojem Picasu so se začeli pojavljati mehurji na barvi in to na pokrovu motorja ob okrasni letvi.Avto je letnik 2011,prevoženih 78000 km,prvi lastnik,redno servisiran in nikoli karamboliran.Sicer garancija na barvo velja 2 leti na prerjavenje 12.Kam spada moj problem,ker tale napaka je malo čudna zadeva.
Ali lahko sploh uveljavim kakašno reklamacijo?

LP.:argue1:

antasi

Avtu teče 6.leto.
Avto je citroen, čeprav saj tudi merðoti rjavijo.

Glede na izkusnje bi moral imeti vse redne servise postemplane in z pregledano karoserijo tak da...
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

zlikovski

Uh kako še mercedesi rjavijo, po sredini vrat meče rjo ven,... to ti je kvaliteta!

ModelJT

Èe hočeš to uveljavljati pod garancijo, bi moral na vsake 2 leti delati tist pregled karoserije. Brez tistega bo bolj težko, razen če se s serviserjem kaj zmeniš. Sem pa to že videl ene 3 leta nazaj na leto dve stari c4ki, je bilo vse napihnjeno po robu haube.
[SIGPIC][/SIGPIC]

marx

Avto sem vseskozi servisiral pri pooblaščenem serviserju.Kaj je on počel poleg obveznega servisa ne vem.Ga bo potrebno poklicati.

xpuser

če je delan pregled karoserije je označeno v servisni, seveda se pregled plača.

marx

Našel sem delovni nalog zadnjega servisa,kjer je pod rubriko: pregled vozila-splošni pregled (stanje karoserije in barve) obkljukano UREDU.

Gox

Ti rabiš servisni pregled, oz. protikorozijsko kontrolo.

(4leto, 6, 8 ...) Stane cca 18€ in more bit potrjen v servisni knjižici.

Moja C4-ka je imal haubo barvano "pod vpoklic" vozila .. ker so jih poklicali nazaj in prebarvali.
Sedaj na dveh mestih se zadeva ponavlja. (avto je 07/2011 letnik) Bom počakal še malo da vidim, če se bo širilo. Potem bo treba pobarvat.

Tiki

Pol se pa iz opla norca delamo... :Hammer3:
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

marx

Res ne vem,kako naj stranka ve kakšne preglede naj zahteva na servisu.Èe voziš redno na servise naj bi na to opozoril serviser.Tako je moje mnenje.Èe povzamem,da sem bil prej dolga leta lastnik evasiona 1,9td,se picaso lahko skrije glede kvalitete izdelave.

Gox

Mene je moj mehanik opozoril.
Sicer pa če pogledaš malo servisno knjižico opaziš to rubriko.

garac

prerjavenje, če ni luknja, ni prerjavelo, je samo rjavo
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

casper

Mene so na servisu vprašali ali želim da pregledajo pločevino ker je to pogoj da se obdrži garancija. Ne spomnim se koliko so računali za ta pregled.

pastir

Citat od: Tiki;218196Pol se pa iz opla norca delamo... :Hammer3:

Se nimaš kaj iz Opla delati norca! Sem imel Vectro C, pa hauba ni rjavela, ker je bila aluminijasta.

garac

ma nehate že stari in nove avte primerjat, stari so bili kvalitetni, novi so narejeni tako, da izpolnijo obljubljene pogoje, potem pa so hin. Kdo pa bi drugače kupil nov avto?
Ja no, slovnečki najbrž ja, ne moreš imet slabši avto od soseda. Ampak citroen itak ni avto za postavljanje, sodelavkin X3 spet na servisu
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/