sklopka/vztrajnik

Začel/a primaky, April 20, 2016, 03:26:56 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

primaky

Pri našem C4 GP 1.6 HDI je pri 185.000 vztrajnik čisto na koncu življenja.
Zamenjal bom komplet sklopko, potisni ležaj in vztrajnik. Sedaj so mi ponudili dve opciji pri menjavi. Lahko izberem med enomasnim in dvomasnim vztrajnikom. Prvi je cenejši ima pa daljšo življenjsko dobo, je pa baje motor glasnejši in rahlo tresoč...

Kaj menite?

Citroenovc

2M.

Koliko je pa razlike v ceni? Po možnosti manj kot 100Eur ...

Glej na to s te plati - če je prvič 2M zdržal 185k km - to niti ni tako malo. Nameravaš imeti avto še 185k km? ;)
OK

LP
Primož

Odisej

Mogoče malo mimo vprašanje...kako pa veš da bo šel vztrajnik?

Citroenovc

Da še malo dodam - ker sem včeraj tudi sam šel naročit komplet za zamenjavo, ker je pri 170k km precej zdelan tudi moj (je pa motor 2.0 16V 100kW) - original 2M vztrajnik polna cena brez popustov je 223Eur ...
Ne razumem ljudi, ki noter tlačijo 1M.
OK

LP
Primož

zlomjo

Včasih so bili očitno ti vztrajniki dosti dražji. Jaz sem ob menjavi vztrajnika izgubil veselje do moje pikasice. Ko pa sem še slišal da crknejo nekaterim tudi pri 50k km, sem se odločil zamenjati avto.

primaky

Na dveh servisih je bilo ugotovljeno, da je škripanje/cviljenje v kabini razlog vztrajnika oz. potisnega ležaja...
Imam ponudbo za komplet menjavo (sklopka, vztrajnik, potisni ležaj....) z original deli za 1050eur ali z neorginal za 550eur...definitivno sem se odločil za neorginal...(z 1M vztrajnikom je 400eur)

alan30

Sej nočem biti pameten ampak nekako se ne morem otresti občutka , da se bo ta tema čez čas razvijala v smeri ej imam novo sklopko zakaj mi trese pri speljevanju. Bom naprej tiho in budno spremljal dogajanje.

ps
Kolikor je meni znano , ko sem sam menjal vse skupaj ni bilo alternative z enomasnim vztrajnikom za motor 1.6 hdi 112hp, alternativa je bila le za 2.0 motor.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

Odisej

Citat od: primaky;218095Na dveh servisih je bilo ugotovljeno, da je škripanje/cviljenje v kabini razlog vztrajnika oz. potisnega ležaja...
Imam ponudbo za komplet menjavo (sklopka, vztrajnik, potisni ležaj....) z original deli za 1050eur ali z neorginal za 550eur...definitivno sem se odločil za neorginal...(z 1M vztrajnikom je 400eur)

550EUR brez dela verjetno?
Na katerem servisu ti bodo pa poštimali vse?

Èe lahko kar tukaj dodam...kakšna je cca. cena menjava zobatega jermena na 2.0 motorju (diesel)?

Citroenovc

Pozanimaj se še kje.

jaz bom menjal na pooblaščenem servisu, zmenil sem se za vse original, ker je v resnici ceneje od "cenejših" alternativ tipa eurepair ali pa OEM roba. Namreč - ker je original roba - bom lahko uveljavljal MyCitroen popust - ki poskrbi da so cene nadvse konkurenčne pri original robi. Resda je v igri 2.0 16V 100kW motor - ampak dvomim, da bo zato cenejši od 1.6 .... Pa ne bo veliko dražje od tvoje ponudbe za no name robo. Oz bi pri uporabi npr eurepair delov prišparal bore malo oz nič.

Aja, menjalo se bo seveda tudi olje v menjalniku.

Meni ta zgodba o 1050 proti 550 malo smrdi ... so ti pri 1050 Eur ponudili/upoštevali MyCitroen popust?
OK

LP
Primož

CEPETKO

Ne pozabi obeh semeringov na menjalniku ob straneh tam kjer pridejo gredi noter ker bo zelo dosti možnosti da bo olje curljalo po posegu, prav tako ne pozabi na semering zraven vztrajnika v menjalniku.
Citroen - kreative tehnoloži.

Citroenovc

Pri meni so vsi semeringi všteti v ponudbo .... Je pa prav, da si opozoril na ta del, ki se tudi prerad pozablja, ja ....
OK

LP
Primož

matt79

Pri meni je bilo tako. pri 170k km je šla sklopka uničil/stopil se je ležaj. po šasiji bi morala biti hidravlična ( v ohišju) sklopka 2 masna. ko so delno razdrli so ugotovili da je navadna 2 masna. ko so dokončno razdrli so ugotovili da je 1 masna sklopka. torej verjetno je bila že menjana enkrat do sedaj. ker je bila taka že prej sem dal isto naprej. cena z delom bi bila po polni ceni 500€. če bi bila 2 masna bi bilo 900€-1000€.

prej nisem opazil da bi treslo oz kar koli. sedaj z novo pa čutim da ko grem z konstantno hitrostjo z malo gasa mi avto malo plava, kot da bi nekdo pocuknil oz spustil.

tako da neke razlike ne občutim in ne vem če bi dal enkrat dražjo zaradi tega plavanja

in še to komplet sklopke so različne cene ker je odvisno kje so izdelane kitajska oz nemčija. sam sem raje dal nemško in je bila že zaradi tega dražja.  

ta informacija izvira od mojega svaka kateri sam nabavlja dele tako da mislim pred nabivanjem v prazno mislim da je informacija preverjena.

lp

plazarig

Pri sklopkah in vztrajnikih uporabljajte le visokokvalitetne sklopke in vztrajnike. Govorim za robotizirane menjalnike. Èe sklopka ni dovolj kvalitetna je možnost da avto nebo nikgar več pravilno speljeval. Ni ga mojstra da ga nastavi da bi dobro speljeval. Verjamite. Mam kar izkušnje. No mojega sem prodal. Pred tem pa sem se lepo rešil denarja, da nebi naslednji lastnik jokal.

pero77

Evo še jaz.

kar na lepem pri 92K kilometrih mi je začelo rožljat in cvilit pri stirku sklopke, pa tudi ko je ne stisnem. :Hammer3:  Drugače sklopka ne drsi nič, pa tudi prime normalno.
Se mi je pa zgodilo, da se mi je po ene 10 minut vožnje začelo kaditi in smrdeti izpod pokrova motorja in to na stranki kjer je akumulator.
Kakšna so mnenja, kaj bi lahko bilo, prosim za konkretne odgovore..

C4GP letnik 2010 1.6 HDI 92K Km, kupljen nov , nikoli nič delano na sklopki.

Godfather

Smrdi in kadi sklopka, ker je potisni ležaj ali plošča v defektu.

Nimaš druge kot menjat komplet sklopko + preverit še vztrajnik (ta bi moral bit še dober glede na kilometrino).