Citroen Xsara Picasso 1.6 bencinar hlajenje

Začel/a fuego1, April 02, 2016, 01:50:16 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

fuego1

Imam eno vprašanje. Zadnjič se mi je prvič zgodilo, da se je na armaturki pojavil napis Pregrevanje motorja, ugasni avto. Kazalo je da je temperatura previsoka. Temperatura na kazalcu je skočila na rdeče in potem padla na 3 črtice. Sem šel pogledat nivo hladilne in je je bilo res občutno premalo. Nalil sem kar 2 litra pa je še kar na minimumu. Sem nardil en daljši krog z avtom in temperatura na kazalcu ni šla preko 3. črtic. Odprl sem pokrovček od motorja pa ni na njem nikjer sledov ½smetane½. Prav tako ni nikjer videti, da pušča. Ali je možno, da je kaj narobe z vodno pumpo, ker se mi zdi da sem moral občutno preveč dotočiti?Po moje bi moral še najmanj liter. V kolikor je šla pumpa me zanima, če kdo ve kolikšen je lahko okviren strošek menjave pumpe ter zobatega jermena oz. kje se da v okolici Celja to kvalitetno in ugodno poservisirat?

xpuser

prej je šlo temperaturno stikalo. zakaj ni vode v sistemu veš pa samo ti

če je dovodna se na njej vidi sled

kater motor imaš točno ne sam 1.6

fuego1

Citat od: xpuser;217458prej je šlo temperaturno stikalo. zakaj ni vode v sistemu veš pa samo ti

če je dovodna se na njej vidi sled

kater motor imaš točno ne sam 1.6

1,6i 16v 80kW....

Res je da hladilne tekočine nisem do sedaj preverjal. A je možno, da je izginilo v cca. dveh letih 3l? Koliko pa sploh gre not? 5l?

Bom probal še pogledat dovodno cev. Pod avtom ni bilo nikoli videti ničesar, čeprav mi avto tudi po dva dni stoji na istem mestu.

xpuser

Ja slab serviser ki ne pogleda višine antifriza.

garac

če ni hladilne, najbrž tudi smetana ne more nastat? Nikoli ne zavohaš antifriz, ko ugasneš avto? Kdaj je bil avto zadnjič na servisu?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

sl1

Pa ko boš po 3 letih prvič gledal antifriz, poglej tudi še, če je še kaj zavorne tekočine. :)

xpuser

Tisto je drugo, tam je bo manj ker se zavore obrabijo.

Serviser ji imajo takšno pripravo da jo našraufajo na espanzijsko in napumpajo da dobijo delovni tlak sistema, potem se včasih vidi kje pušča.

Lahko je 100 in ena stvar,
vodna kakšna cev oring termostat(plastikfantastik) porozna glava...

fuego1

Citat od: xpuser;217584Tisto je drugo, tam je bo manj ker se zavore obrabijo.

Serviser ji imajo takšno pripravo da jo našraufajo na espanzijsko in napumpajo da dobijo delovni tlak sistema, potem se včasih vidi kje pušča.

Lahko je 100 in ena stvar,
vodna kakšna cev oring termostat(plastikfantastik) porozna glava...

Danes peljem do serviserja... je rekel, da boma malo dotočila in bo potem pogledal ali sploh je pumpa. Bom pa res mal bolj spremljal tekočine. Olje sem , na hladilno pa res nisem nikoli pomislil.

xpuser

Zato pa ne vozim k raznim fušarjem, če ob servisu še tega ne pogleda...

fuego1

Citat od: xpuser;217647Zato pa ne vozim k raznim fušarjem, če ob servisu še tega ne pogleda...

Avto je bil na servisu v takratnem Avto Celje, sedaj pa bom raje peljal ½fušarju½, ki je rihtal že sodelavcu. Pa dvomim, da bi fušar naredil slabše saj vsi fušarji delajo drugače v raznih avtomehaničnih delavnicah.

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  

xpuser

Èe je manjkalo 2 litra je škoda že narejena.

xpuser

Citat od: fuego1;217661Avto je bil na servisu v takratnem Avto Celje, sedaj pa bom raje peljal ½fušarju½, ki je rihtal že sodelavcu. Pa dvomim, da bi fušar naredil slabše saj vsi fušarji delajo drugače v raznih avtomehaničnih delavnicah.

Spet vprašanje koliko časa že manjka. Skoraj ne verjamem da nebi poleti zakuhal.

garac

če ni hladilne, ne more zakuhat, samo pregreje se lahko in guzne
[SIGPIC][/SIGPIC]  

xpuser

Èe gre notri 5 l in je 2 dotočil je preostanek kuhal, no glava je bila v sauni.